Menu +

ČF3: TRE – SLA 1:2 – Další vyrovnaný čtvrtfinálový zápas pro pražskou Slavii

Reportáže
T ř e b í č - I ve třetím utkání čtvrtfinálové série inkasovala jako první Horácká Slavia. Bezbrankový stav vydržel na třebíčském zimním stadionu až do šestadvacáté minuty, kdy využili Pražané bleskově početní výhodu. Bílé hvězdy vyrovnaly díky Dolníčkovi, který zužitkoval přihrávku Erata. Do vedení šli ovšem znovu hosté v padesáté třetí minutě. Třebíč už vyrovnat nedokázala.
Sdílejte článek
 
, čtvrtek 2.3.2017
TRE TRE
1:20:0, 1:1, 0:1
SLA SLA
Statistiky
Branky a nahrávky: 38. Dolníček (Erat) – 26. Šagát (Knot, Pohl), 53. M. Kadlec (Šagát). Rozhodčí: Doležal, Bejček – Lučan, Kis. Vyloučení: 4:8, navíc Malec a Dolníček (TRE) a Bača (SLA) 10 minut OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2430. Střely na branku: 42:27. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Zdráhal, Niko, D. Mikyska, Lojek, Přibyl, Hort, Čejka – Kristl, Dolníček, Erat – Psota, R. Zohorna, Jan Wasserbauer – T. Havránek, Nečas, Malec – Paták, Milfait, Kusko – Huňa.
HC Slavia Praha: Frodl – J. Novák, Pohl, Knot, Kolařík, A. Růžička, J. Holý, Bača – P. Beránek, Šafránek, Jankovský – Šmerha, Kubica, Pletka – Rys, Šagát, M. Kadlec – Půhoný, Krliš, Tejral.

Komentář k zápasu

První domácí zápas play off byl tu. Horácká Slávia Třebíč na svém ledě přivítala svou jmenovkyni pražskou Slávii. Tyto celky už se spolu střetly v neděli a v pondělí. V pražském Edenu byly k vidění velice vyrovnané zápasy, které doprovázela výborná divácká kulisa. V obou utkáních zvítězili pražští hokejisté, kteří tak vedou 2:0 na zápasy. Třebíč měla vytýčený jasný cíl. Úkolem bylo zvládnout oba domácí zápasy a na ledě Pražanů se pokusit o zvrat celé série.

Úvodní buly utkání vyhráli hosté. Kadlecova rána trefila jednoho z třebíčských obránců. Pražané se snažili prodrat do útočného pásma, ale zastavil je ofsajd. Šafránek přihrál volnému Beránkovi a ten měl před sebou odkrytou branku. Do Beránkovy střely ovšem obětavě padl třebíčský obránce a kotouč tak v síti neskončil. Kolaříkovo nahození tečoval těsně před Jekelem Martin Šagát. Jekel ovšem kotouč vykopl svým levým betonem. Jankovský byl sám před Jekelem a okamžitě zakončil. Třebíčský brankář však kotouč vyrazil za branku. Wasserbauer poslal přihrávku svému spoluhráči před odkrytou branku. Třebíčský hokejista ovšem zaškobrtl a velká šance domácích tak zůstala nevyužita. Matěj Psota prchl obraně soupeře a ujížděl sám na Frodla. Psota si brankáře pražské Slávie položil, ale nedokázal za něj poslat kotouč. Psota se ovšem nevzdával a vypracoval si další šanci. Ani ta však brankou neskončila. Hosté se provinili proti pravidlům a domácí si zahráli první přesilovou hru v zápase. Domácí tlačili svého soupeře, ale brankář Frodl stále odolával. Kristlova rána byla sražena do ochranné sítě. S ránou Šagáta si Jekel poradil. Šafránek se probojoval do velké šance, ale ztroskotal na třebíčském brankáři.

Jankovský projel do útočného pásma a svou střelou vyzkoušel pozornost Jekela. Zohorna poslal parádní pas před branku, kde číhal Matěj Psota, který však trefil jen plexisklo za Frodlovou brankou. Zanedlouho se domácí hokejisté dopustili faulu a přesilovku si zahráli také hosté. Pražanům se ovšem přesilovka vůbec nepovedla a skóre zápasu tak zůstávalo stále stejné. Dolníčkovu střelu tečoval před brankou Roman Erat, ale Frodl kotouč vyrazil. Roman Erat fauloval svého spoluhráče a zamířil na trestnou lavici. Pražané nabídnutou početní výhodu okamžitě využily. O branku se postaral Martin Šagát, který dostal kotouč za dezorientovaného brankáře Jekela. Domácí hokejisté chybovali ve své rozehrávce a brankář Jekel měl co dělat, aby zachytil kotouč. Huňa dostal parádní pas od Jana Milfaita a zkusil Frodla překonat bekhendovým blafákem. Frodl se však nachytat nenechal a skvěle zakročil. David Šafránek se provinil proti pravidlům a oslabil tak svůj tým. V oslabení se do velké šance dostal Kubica, ale Jekel dnes už poněkolikáté podržel svůj tým. Havránek se snažil procpat kotouč za Frodla ovšem bezúspěšně. Martin Bača si šel odsedět dvě minuty za vysokou hůl. Třebíč se snažila srovnat stav utkání. Pražané však houževnatě bránili a stále si drželi hubený jednobrankový náskok. Šafránek se prokličkoval až k Jekelovi, ale třebíčský brankář znovu úspěšně zakročil. Branka domácích nakonec přeci jen přišla. Eratova střela se odrazila k Davidu Dolníčkovi, který našel skulinku ve Frodlově výstroji a srovnal tak stav utkání.

Obrovská šance Třebíče na začátku třetí třetiny brankou neskončila. Kadlec se dostal do šance, ale přestřelil Jekelovu branku. Tvrdá Zdráhalova rána se mezi tři tyče nevešla. Wasserbauerovu dělovku chytil Frodl do své lapačky. Kadlecova rána zápěstím skončila ve výstroji Pavla Jekela. Psota se zmocnil kotouče, ale přes dobře zformovanou obranu soupeře neprošel. Kapitán Třebíče David Dolníček obdržel od rozhodčích desetiminutový trest za nesportovní chování. Poté byl podražen Radim Zohorna a následovala přesilovka domácího celku. Zdráhalova bomba trefila Frodla do nechráněné části výstroje a Frodl se poté pomalu zvedal z ledu. Na druhé straně Jekel fantasticky vychytal Šafránkovu tutovku. Zdráhal si znovu našel pozici pro střelu, ale pražského brankáře nepřekonal. Třebíč chybovala ve vlastním obraném pásmu a pražská Slávia si vzala jednobrankové vedení zpět. Šagát přihrál před branku Martinu Kadlecovi a ten poslal kotouč do třebíčské branky. Třebíč urputně bojovala, ale podruhé se jí vyrovnat nepovedlo. Domácí tak znovu prohráli tím nejtěsnějším rozdílem a prohrávají 0:3 na zápasy. Pražané tedy mají mečbol, který mohou proměnit už zítra.



Tiskovka po ČF3 Třebíč - Slavia 1:2



Ohlasy trenérů

Martin Sobotka - SK Horácká Slavia Třebíč: Do zápasu jsme chtěli vstoupit aktivně a dostat se do vedení. To se nám však nepovedlo, jelikož jsme inkasovali jako první. Nás hodně trápí přesilovky. V play off už jsme měli hodně přesilových her a zatím jsme žádnou z nich nevyužili. Dáváme velmi málo branek. Chybí nám především dravost. Naše střely skoro vždy hostující brankář vidí. Navíc před brankou nikdo naše střely netečuje a brankář tak puk snadno chytí. Před brankou nám chybí důraz. Musíme naše nedostatky vypilovat a zítra se pokusíme vyhrát. Ještě nejsme na kolenou. Soupeř musí ještě jeden zápas vyhrát. My budeme dělat vše pro to, abychom zítra vyhráli a jeli na další zápas do Prahy. V této sérii jsme ještě nevedli. Vždycky se snažíme vstřelit banku, ale soupeř je rychlejší. Utkání rozhodly detaily. Soupeř využil naší chyby a díky tomu zápas vyhrál.

Milan Razým - HC Slavia Praha: Dnes je to pro nás velmi cenné vítězství. První třetina byla velmi vyrovnaná. My jsme se poté ve druhé třetině dostali do vedení. Domácím se podařilo vyrovnat těsně před koncem druhé periody. Pro nás bylo velmi důležité, že jsme zvládli ubránit tři oslabení. Třebíč tlačila a od poloviny zápasu byla lepším týmem. Nás však podržel brankář Frodl. My jsme následně z ojedinělého útoku udeřili a Třebíči už se nepodařilo odpovědět. Ještě nic není rozhodnuto. Třebíč hraje velmi dobře a zápasy jsou velmi vyrovnané. My jsme rádi, že se nám dnes podařilo vyhrát.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024