Menu +

TRE – PRO 3:2 – Horácká Slavia předčila v přípravě také Prostějov

Reportáže
T ř e b í č - Ve čtvrtém přípravném zápase před nadcházející prvoligovou sezónou přivítala Horácká Slavia Třebíč celek Prostějova. Ten se ujal vedení v páté minutě. Domácí odpověděli o sedm minut později Petrem Kratochvílem a v sedmadvacáté minutě brankový stav otočili Michalem Čejkou. Prostějovští Jestřábi sice vyrovnali, ale závěrečné slovo měl Tadeáš Král, který rozhodl o výhře Bílých hvězd.
Sdílejte článek
 
, čtvrtek 10.8.2017
TRE TRE
3:21:1, 1:1, 1:0
PRO PRO
Statistiky
Branky a nahrávky: 12. Kratochvíl, 27. Michal Čejka (Král), 49. Král – 5. Augustín (Švec), 33. Hozák (Žovinec, Švarc). Rozhodčí: Pokorný, Marek – Horký, Rampír. Vyloučení: 6:7. Využití: 2:0 V oslabení: 0:0. Diváci: 250. Střely na branku: 31:31. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Půža, Kaláb, V. Čejka, Hort, Wasserbauer Jiří, Brančík, Svoboda Karel – Erat, Dolníček, Kristl – Vodný, Wasserbauer Jan, Kratochvíl – Malec, Kusko, Paták – M. Čejka, Král, Ferda – Heinrich.
LHK Jestřábi Prostějov: Neužil – Drtina, Horyna, Žovinec, Holík, Pařízek, Kolář, Bažant, Pospíchal – Luňák, Divíšek, Marek – Dvořáček, Venkrbec, Rudovský – Zabloudil, Hozák, Švarc – Augustin, Fiala, Švec.

Komentář k zápasu

Po vystřídání několika formací byl vyloučen Brančík, hosté se sice nedostali ke střele, ale při hře v pěti měl Vojtěch Augustín možnost tří dorážek, přičemž ta třetí pod břevno byla gólová. Domácí hledali v následujících minutách marně odpověď a Neužila v brance hostů příliš nezaměstnávali. Naopak Divíšek s Luňákem třebíčského brankáře vystrašili na brankovišti. Skórovat mohl i Venkrbec, v brejkové situaci ho ale Jekel vychytal.

V desáté minutě byl vyloučen Pařízek a Dolníčkova formace rozehrála tradiční kolotoč. Dvakrát ohrozil hostujícího brankáře následně Vodný, aby si vybruslil na střed Petr Kratochvíl a přesnou střelou k tyči vyrovnal. Dalším vyloučeným hostujícím hráčem byl vzápětí Drtina, Hort však mířil po zadovce Jana Wasserbauera jen na střed. Jekelovu připravenost a pozornost prověřili Augustín a Drtina. Nějakou dobu se hrálo také ve čtyřech, 4 na 3, pak dokonce i chvíli pět na tři, stav 1:1 se už ale v první třetině nezměnil. V úplném závěru třetiny byl vyloučen Brančík.

V úvodu druhé dvacetiminutovky fauloval Pařízek a Neužil se otáčel zejména při souhře Jana Wasserbauera s Vodným. Nebezpečně vypálil také Jiří Wasserbauer. Po namazání hostující obrany nezaváhal a přesnou střelu pod břevno vyslal z mezikruží Michal Čejka. Na 2:2 vyrovnal Jiří Hozák, který si prohodil třebíčského obránce a vystřelil nad vyrážečku Jekela v rozkleku. Prostějovští zvýšili aktivitu a jejich útočnou snahu hasil hákováním Kaláb. Drtinovu ránu schoval Jekel do lapačky. Za zdržování hry musel na trestnou také Čejka. Jestřábi přesilové hry nevyužili, naopak proti pravidlům se provinil Luňák.

V prvních pěti minutách třetí třetiny se de facto nepřerušovalo, střídaly se příležitosti, chyběla ale větší přesnost v zakončení. Nebezpečně vystřelil Hozák. Tvrdou ránu, kterou ukryl Neužil v lapačce, vyslal Malec. Přesně čtyři vteřiny po vyloučení Fialy potřeboval střílející a dorážející Tadeáš Král – 3:2. Drajv do zakončení předvedl Paták. Po vyloučení Kuska se prezentovala Třebíč výborným napadáním. Hozákův faul zůstal nepotrestán. Nic na tom nezměnil ani Erat. Závěrečný tlak hostů si Jekel pohlídal.

Také závěrečná dovedností soutěž patřila domácím. Branky vstřelili Kristl a Malec, zatímco za hosty byl jediným střelcem v nájezdech Hozák.



Jiří Vykoukal po utkání Třebíč - Prostějov 3:2

Martin Sobotka po utkání Třebíč - Prostějov 3:2

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024