Menu +

PRE - TRE 2:4 - Třebíčští vezou tři body z Přerova, vítěznou branku vsítil Luboš Horký

Reportáže
T ř e b í č - V pátém kole si Třebíčští připsali první výhru za tři body, a to na ledě dosud vcelku pravidelně bodujícího Přerova. Červenobílí hráli na Hané od začátku aktivně. Na vedoucí gól domácích odpověděl a lišácky se trefil kapitán David Dolníček, když dostal kotouč do sítě od brankářových zad. Na 1:2 pro hosty dával Tomáš Bartejs, leč domácí vyrovnali Palou. Pak už se ale trefovali jen Třebíčané, jmenovitě střelec týmu Luboš Horký, jenž se trefil po páté v pěti zápasech. Vítězství pak potvrdil do prázdné přerovské kasy Radim Zohorna.
Sdílejte článek
 
5.kolo, sobota 23.9.2017
PRE PRE
2:41:1, 1:1, 0:2
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 8. Pšurný (Milan Procházka), 26. Pala (Berger) – 14. Dolníček, 23. Bartejs (Horký, Erat), 54. Horký (Erat, Dolníček), 59. R. Zohorna (Půža). Rozhodčí: Čech, Skopal – Hejl, Podrazil. Vyloučení: 6:10, navíc Čejka (TRE) 10 minut OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1892. Střely na branku: 37:31. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:4.
Sestavy
HC ZUBR Přerov: Klimeš – Malina, O. Horák, M. Novotný, Čáp, Pala, Běhal – Plášek, T. Sýkora, Koblar – Milan Procházka, Pšurný, Fořt – Šlahař, Berger, F. Dvořák – Goiš, Š. Kratochvíl, Navrátil.
SK Horácká Slavia Třebíč: Dostál – L. Vágner, Kaláb, Bartejs, D. Mikyska, Čejka, Půža – Erat, Dolníček, Horký – Jan Wasserbauer, T. Havránek, Vodný – Kusko, R. Zohorna, Kristl – Malec, Tadeáš Král, Kratochvíl.

Komentář k zápasu

Už po necelých dvou minutách zamířil na trestnou lavici domácí Berger. Třebíč si ale neporadila jak s přesilovkou, tak ani neztrestala chybnou rozehrávku brankáře Klimeše. Hru v početní výhodě poté okusili i Hanáci a prosadili se dvě vteřiny po jejím uplynutí, když z trvajícího tlaku vytěžil úvodní branku Roman Pšurný. Do šance na druhé straně pláchl hostující Kratochvíl, jeho únik ale skončil na betonu Klimeše.

Střelou švihem zakrátko orazítkoval spojnici ex-přerovský Vágner a Přerov se znovu musel bránit v oslabení. To sice zvládl, avšak se čtrnáctou minutou bylo srovnáno. David Dolníček se zmocnil puku v rohu kluziště, odkud se zároveň s notnou dávkou štěstí prosadil.

Na úvod druhého dějství čekala Zubry početní převaha, leč tu sehráli bez úspěchu. Štěstí se naopak znovu přiklonilo k Bílým hvězdám. Po chybě Běhala v obrannému pásmu zavládl chaos a odražená střela Tomáše Bartejse za Klimeše zapadla nevídaným způsobem. Hanákům se šance na vyrovnání naskytla prostřednictvím dvojnásobné přesilovky. Radomír Pala jí nepohrdl a jeho nabídku na teč si do vlastní branky srazil jeden z bránících hráčů.

Velký potenciál měla dělovka Horkého, domácí Procházka pak připravil brejk Fořtovi. V souboji ale uspěl gólman Dostál. Kromě mnoha střeleckých pokusů byla často k vidění i vyloučení či herní nepřesnosti. Fauloval domácí Horák a o dvě minuty později hostující Erat, k němuž vzápětí přisedl Vodný za zdržování hry. Přesilovou hru pěti proti třem tentokrát Přerov ponechal nevyužitou, aby poté opět zamířil do čtyř. Skóre už do sirény změny nedostálo.

První vyloučení třetí periody přišlo až se 47. minutou, kdy se Čejka provinil podražením. Zubři svou výhodu nesehráli špatně, jenže kotouč vždy zastavila skrumáž těl nebo pozorně chytající Dostál. Ve 49. minutě poslali rozhodčí na trestnou lavici pro změnu přerovského kapitána Sýkoru. Dvě minuty oslabení Hanáci přečkali, aby se následně bránili znovu. Tentokrát už ale Horáci udeřili. Přerovskou čtveřici rozložili dobrým pohybem a Luboš Horký neměl problém odkrytou klec trefit.

Za zdržování hry podruhé v zápase pykal Vodný, Třebíč ovšem vyvázla bez újmy. Ku prospěchu Zubrů sudí vylučovali ještě jednou. Ani závěrečný tlak při hře šesti proti čtyřem s třebíčským vedením nic nezmohl, naopak výhru Horáků pojistil střelou do odkryté klece Radim Zohorna. Tři body tak putují na Vysočinu.



Ohlasy trenérů

Kamil Přecechtěl - HC ZUBR Přerov: Rozhodujících okamžiků bylo v utkání více. Nevyužili jsme druhou přesilovku pět na tři a ve třetí třetině jsme zbytečnými fauly v útočném pásmu umožnili hrát přesilové hry Třebíči. Ta jednu z těchto početních převah využila, což byl podle mě dost zlomový moment zápasu. V sobotu jsme ovšem nebyli v ofenzívě tak silní jako v ostatních duelech. Třebíč hrála, co jsme od ní očekávali - hodně defenzívní hokej se staženými hráči. My jsme se necpali do koncovky, nechtěli jsme se prosadit střelou, všechno nám dlouho trvalo. Z naší strany to v útočném pásmu nebylo ono.

Jaroslav Barvíř - SK Horácká Slavia Třebíč: Domácí hráli velice dobře do útoku, byli důrazní a nás to stálo hodně sil. Přerovští hráči nám hodně zatápěli ve svých přesilových hrách, zbytečných faulů se do příštích zápasů musíme vyvarovat. Jinak ale tým pracoval na sto procent, náš výkon jde zápas od zápasu nahoru. Za tři body jsme moc rádi, náš výkon výborně podpořil také brankář Dostál. Fanouškům, kteří do Přerova vážili cestu, děkujeme za podporu.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024