Menu +

Vítězná série pokračuje, Třebíčští přehráli i neoblíbeného soupeře z Benátek nad Jizerou

Reportáže
T ř e b í č - Už čtyři kola nepoznali hokejisté Horácké Slavie hořkost porážky. Úspěšnou sérii prodloužili i v utkání sedmadvacátého kola v souboji s Benátkami nad Jizerou a skvěle tak vstoupili do druhé poloviny soutěže. Třebíčské Bílé hvězdy hrály od začátku velmi aktivně, přesto po první třetině vedly v uvozovkách jen 1:0, když se po krásné kombinaci prosadil Richard Kristl. Druhá třetina byla z jejich strany asi nejlepší částí zápasu. Snaze domácích, kdy soupeře mnohdy přikovali před jeho bránu, chybělo jen víc gólů. Prosadili se znovu pouze jednou z hole Michala Vodného, a tak byl stav po čtyřiceti minutách 2:0. Do třetí třetiny vstoupili aktivněji hosté se snahou dát kontaktní gól, což se jim povedlo. Střelcem byl Dominik Lakatoš. Třebíčští pak odstoupili od aktivní hry a výsledkem byl boj o každou píď ledu. Souboj nakonec dospěl až do power-play, kterou rozsekl Roman Erat, jenž dal výsledku konečnou podobu, tedy 3:1.
Sdílejte článek
 
27.kolo, středa 29.11.2017
TRE TRE
3:11:0, 1:0, 1:1
BNJ BNJ
Statistiky
Branky a nahrávky: 19. Kristl (Kusko, Diviš), 33. Vodný (Dolníček, Erat), 59. Erat (L. Vágner, Vodný) – 44. Lakatoš (Kunst). Rozhodčí: Přikryl, Dědek – Bubela, Měkýš. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 934. Střely na branku: 36:18. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – L. Vágner, Nedbal, Čejka, Furch, D. Mikyska, Kaláb – Erat, Dolníček, Kratochvíl – Vodný, Kusko, T. Havránek – Malec, Tadeáš Král, Diviš – Jan Wasserbauer, Mlynář, Kristl.
HC Benátky nad Jizerou: Kořenář – Kunst, Husa, Jan Bednář, Maier, Mirochnikov, Havlín – Z. Král, Lakatoš, Chrtek – Psota, Bittner, Jeník – Kuťák, R. Veselý, Hrníčko – Bělohorský, Wiencek, Nezbeda.

Komentář k zápasu

Zápasy mezi Třebíčí a Benátkami bývají úporné a více než hokejové krasy přinášejí spíš bojovnost. Zpočátku jakoby chtěli domácí z tohoto pravidla vybočit a nutno tak podotknout, že první minuty určitě patřily domácím, kteří se snažili hrát aktivně a tlačit soupeře v jeho obranném pásmu.

V 7. minutě se díky aktivitě Horácké Slavie zrodila také první větší šance, kdy si kotouč postupně vyměnili Malec, Diviš a Král. Poslední jmenovaný se sice ocitl sám před gólmanem, ale již neměl prostor na to, aby brankáře překonal zvednutím kotouče, který tak skončil mezi jeho betony.

Skóre se měnilo poprvé až minutu a třináct vteřin před koncem úvodního hvizdu, v době, kdy Třebíč zahrávala druhou početní výhodu v zápase. Ačkoliv nutno podotknout, že první přesilová hra se Třebíči nepovedla, ta druhá dopadla pro domácí skvěle. Od modré přihrával Diviš volnému Kuskovi, který skvělou přihrávkou předložil k pravé tyči Richardovi Kristlovi, který otevřel skóre po kombinaci, která by se s přehledem nominovala na Zlatou helmu.

I prostřední třetina nabídla porci spíše úporného, než pohledného hokeje, ale na obou stranách jsme viděli několik šancí, tvrdě vypracovaných po souboji, většinou u mantinelu, kde v tomto zápase nikdo nikoho dvakrát nešetřil.

I druhá část hry nabídla jednu branku, opět v početní výhodě a k radosti domácích příznivců to byla opět Třebíč, která tak navýšila vedení v zápase. Ve 33. minutě se po kombinaci blýskl milimetrovou přihrávkou od tyče k tyči kapitán Dolníček, kde našel volného Michala Vodného, a ten nabídkou nepohrdnul a zvýšil vedení Třebíčských.

Nepříjemní hosté ale nehodlali složit zbraně a ve 44. minutě, zásluhou nadějného reprezentanta Dominika Lakatoše, který se trefil po svižné střele z mezikruží, snížili.

Třebíčští v poslední části hry možná až příliš přepnuli na bránění výsledku, což je ošidná záležitost. Ovšem, co nepochytala obrana, pochytal Pavel Jekel, na kterého se mužstvo v posledních zápasech může opravdu spolehnout.

V závěru zápasu se hra přiostřila, hosté hledali cestu, jak ještě skóre zdramatizovat. Jejich plány ale překazil Roman Erat, který se minutu a dvanáct vteřin před koncem trefil při soupeřově power play a stvrdil tak další vítězství, díky kterému Horácká Slavia protáhla vítěznou šňůru!

Tiskovka po utkání Třebíč - Benátky N/J 3:1



Ohlasy trenérů

Jaroslav Barvíř- Horácká Slavia Třebíč- Z naší strany to nebylo povedené utkání. Vázla nám kombinace. Ani přesilovky nebyly moc povedené, ačkoliv jsme dvě využili, což nakonec rozhodlo, za což jsme rádi. Bylo to vybojované, vydřené. Do sobotního zápasu s Ústím toho musíme hodně zlepšit, ale chceme tři body, abychom vítěznou šňůru protáhli.

Jiří Kudrna- Benátky nad Jizerou- Viděli jsme vyrovnané utkání. Chtěli jsme hrát s minimem vyloučených a dobře si pohlídat soupeřovy přesilovky. Bohužel jsme byli vylučovaní více než domácí a domácí dvě přesilovky využili. Chtěli jsme moc vyrovnat, ale nebyli jsme tak důrazní, jak jsme chtěli.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024