Menu +

Můj dům, můj hrad! Třebíčští doma vyhráli podesáté v řadě, potřetí přehráli Havířov

Reportáže
T ř e b í č - Hokejisté Horácké Slavie v posledním domácím utkání roku 2017 útočili na prodloužení za poslední roky rekordní domácí vítězné šňůry. V zápase s Havířovem si připsali desátou domácí výhru v řadě a soupeři v tabulce utekli na rozdíl sedmi bodů. Nejlepší částí utkání a také nejpohlednější byla první třetina, v níž byli Červenobílí jasně lepší a jen díky soupeřově štěstí a dobře postaveným tyčkám vedli jen o dvě branky. První padla po parádní bombě Lukáše Vágnera, druhou zařídil po efektním vyšachování obrany Slezanů kapitán David Dolníček. Od druhé třetiny tempo zápasu trochu upadlo, hosté přitvrdili a diváci tak viděli vyrovnanou hru. Aktivnější v ní ale stále byli domácí, kteří utekli do tříbrankového trháku po parádní akci, kterou zakončil Dalimil Mikyska. Ve třetí třetině viděli diváci spíše boj, v závěru ale také dvě branky v domácí síti. Hosté vycítili šanci a přitlačili Třebíčské před jejich branku. Hlavně několik zakázaných uvolnění za sebou nadělalo domácímu týmu hodně starostí. I díky nezměrné obětavosti se už ale výsledek nezměnil a Horácká Slavia se společně s fanoušky mohla radovat z desáté domácí výhry v řadě a potvrdila tak, že letos v Třebíči platí pořekadlo Můj dům, můj hrad.
Sdílejte článek
 
34.kolo, středa 27.12.2017
TRE TRE
3:22:0, 1:0, 0:2
HAV HAV
Statistiky
Branky a nahrávky: 3. L. Vágner (Dolníček, T. Havránek), 7. Dolníček (Erat), 31. D. Mikyska (T. Havránek) – 45. R. Havel (Rác, Maruna), 60. Rác (L. Bednář, Luža). Rozhodčí: Wagner, Dědek – Hejl, Bosák. Vyloučení: 6:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1638. Střely na branku: 28:27. Průběh utkání: 3:0, 3:2.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Dostál – Čejka, L. Vágner, Kaláb, Nedbal, D. Mikyska, Furch, Půža – Erat, Dolníček, Kratochvíl – Vodný, Kusko, Kristl – Malec, Tadeáš Král, T. Havránek – Ferda, Diviš, Süss.
AZ RESIDOMO Havířov: Bláha – Drtil, Luža, Krisl, Chroboček, R. Havel, Dudek, Puzič – M. Kalus, Pořízek, Tomi – Maruna, Rác, Fronk – Baláž, L. Bednář, Kanko – Gřeš, Cihlář, Bambula.

Komentář k zápasu

Ačkoliv se start utkání, kvůli závadě na rolbě, asi o deset minut opozdil, vliv na výkonu domácích borců to rozhodně nemělo. Třebíč začala velice aktivně, soupeře přehrávala a od začátku si vytvářela brankové příležitosti.

Úvodní tlak Horácké Slavie přinesl hned na konci 2. minuty výhodu v podobě přesilové hry, kterou se podařilo bleskově využít. Kapitán Dolníček přihrál na modrou Lukášovi Vágnerovi a třebíčský bek nedal gólmanovi vůbec žádnou šanci.

O minutu později se díky aktivní hře v útočném pásmu prodral až k těsné blízkosti brankáře Bláhy, forward s dvacítkou na zádech, Tomáš Havránek, s jeho pokusem si však brankář poradil.

Sedmá minuta hry, druhá přesilová hra Třebíče a druhý gól. Z pravého rohu od mantinelu si vybruslil David Dolníček, soupeři čekali nahrávku na spoluhráče, ale kapitán Horácké Slavie zúročil zkušenosti, kotouč si podržel a neomylně ho poslal nad levou ruku hostujícího brankáře.

Poté Třebíč mohla Třebíč jen litovat nevyužitých gólovek, nutno dodat, že mnohdy stoprocentních. Nejprve dělily Kuska od gólu z dorážky desítky centimetrů, poté tentýž hráč nastřelil po tvrdé střele tyč a sérii velkých šancí v úvodní třetině uzavřel Süss, jenž nedokázal dorazit kotouč, který hostujícímu brankáři vypadl z výstroje.

Úvod prostřední části hry byl značně opatrnější. Třebíč pokračovala v dobrém pohybu, čímž činila hostům často velké problémy, zejména při rozehrávce. Ve 30. minutě jsme zaregistrovali první gólovou šanci i na straně Havířova. Při přesilové hře dobře zakombinovala dvojice Kanko, Tomi, kdy druhý jmenovaný vystřelil z první. Domácí brankář Dostál byl však svým betonem na místě včas.

Třetí branku jsme si mohli poznamenat o pár chvil později a opět se radovala domácí Třebíč. Havránek poslal krásnou nahrávku na Dalimila Mikysku, který to provedl ještě lépe a svižnou střelou dal domácím tříbrankový náskok.

Úvod závěrečné třetiny patřil hostům. Třebíčští se snažili hrát sice jednoduchou hru a hrát kotouče rychle z obranného pásma, ale Havířov jakoby najednou přepnul na vyšší rychlost. Odměnou mu byla i branka, ze 45. minuty, kdy Dostála prostřelil Radek Havel.

Ve 46. minutě mohlo být srovnáno. Na domácího gólmana uháněl Kanko, naštěstí pro Třebíčské se včas vrátil jeden z obránců a akci na poslední chvíli překazil. Jestli byla v 1. třetině jasně lepší Třebíč, tu poslední zase opanovali hosté. Ti se dokonce 59 vteřin před koncem dostali na dostřel. Střelou z první prostřelil Dostála Marek Kalus a drama bylo na světě.

Závěr byl sice ještě malinko emotivní, nicméně Třebíč vítězství již udržela a svému sousedovi v tabulce, právě Havířovu, odskočila na sedm bodů.

Tiskovka po utkání Třebíč - Havířov 3:2



Ohlasy trenérů

Martin Sobotka- Horácká Slavia Třebíč Připravovali jsme se na těžkého soupeře, byl to zápas o šest bodů. Já asi zopakuji slova kolegy. Nám vyšla první část hry, ta byla ukázková, pohybem jsme si vynutili fauly, dali jsme góly, a kdybychom jich dali opravdu více, mohli jsme jít do další části hry s větším klidem. Chtěli jsme hrát pořád stejně aktivně, ale soupeř nás zatlačil, od poloviny zápasu jsme pak úplně vyklidili střední pásmo. Ten závěr nás mrzí, ale jsme strašně rádi že soupeř již nevyrovnal.

Jiří Režnar- AZ Havířov Já domácím gratuluji k výhře. Ráno na tréninku jsme si říkali, že musíme hrát aktivně, ale začali jsme jako lajdáci. Chtěli jsme hlavně nefaulovat, protože Třebíč má zkušené hráče a tu přesilovku umí sehrát. To se také potvrdilo. Do 5. minuty dva obdržené góly v oslabení. Kdyby dal soupeř ještě čtyři branky, tak to po první třetině bylo 6:0 a mohli jsme jet domů. Od druhé třetiny se naše hra zlepšila, Třebíč už nebyla tak agresivní. Měli jsme tlak, ale pak bohužel Třebíč utekla v situaci dva na jednoho a prakticky utkání rozhodla.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024