Menu +

Z Benátek nad Jizerou se třemi body, dva góly vsítili Třebíčští v power-play

Reportáže
T ř e b í č - Ve čtyřicátém kole WSM Ligy zajížděli třebíčští hokejisté do Benátek nad Jizerou, kterým měli po minulém utkání na středočeském ledě co vracet. A povedlo se jim to dokonale. Už po první třetině vedli Červenobílí 2:0 brankami Romana Erata a Lukáše Patáka. Prostřední dvacetiminutovka branku nepřinesla, více šancí v ní měli Středočeši. Ve třetí třetině se prosadili domácí, při dvojnásobné přesilovce se trefil Kryštof Hrabík. Ze hry ale měli po celý zápas výrazně více Třebíčští a pokud by zpřesnili zakončení, mohlo být rozhodnuto mnohem dřív, než v power-play. K té se domácí odhodlali už dvě a půl minuty před třetí sirénou. Bílé hvězdy ale tento tah potrestaly hned dvakrát, čímž domácím vrátily dvě inkasované branky při power-play v minulém utkání na benáteckém stadionu. Trefili se Jan Wasserbauer, jenž zaznamenal stou branku Třebíče v této sezóně, a David Dolníček. Z Benátek nad Jizerou tedy Třebíčští po zásluze vezou tři "povinné" body. V brance Horácké Slavie se po delší době představil jistým výkonem Karel Vejmelka.
Sdílejte článek
 
40.kolo, středa 17.1.2018
BNJ BNJ
1:40:2, 0:0, 1:2
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 44. Hrabík (Z. Král, Bittner) – 3. Erat (Dolníček), 12. Paták (Havlát, Kristl), 59. Jan Wasserbauer, 60. Dolníček. Rozhodčí: Grech, Wagner – Hejl, Podrazil. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 171. Střely na branku: 25:18. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4.
Sestavy
HC Benátky nad Jizerou: Stezka – Niko, Kunst, Jandejsek, Jan Bednář, Tržický, Mirochnikov, Starosta – Psota, Bittner, Hrníčko – Hrabík, Chrtek, Z. Král – R. Veselý, Kuťák, Wiencek – Šír, Nezbeda, Burda.
SK Horácká Slavia Třebíč: Vejmelka – Nedbal, D. Mikyska, Kaláb, Čejka, Jiří Wasserbauer, Půža, Spurný – P. Kratochvíl, Dolníček, Erat – T. Havránek, Mlynář, Kusko – Gajarský, Süss, Jan Wasserbauer – Kristl, Havlát, Paták.

Komentář k zápasu

Do úvodního dějství vlétli lépe hráči hostující Třebíče, kteří hned v první minutě dostali šanci přesilové hry. Minutu a půl nepustili Benátečtí svého soupeře k vážnější akci, poté ale hráči Horácké Slavie svou převahu přeci jen využili. Roman Erat sice ještě nabízel přihrávku jednomu ze svých spoluhráčů, avšak kotouč se po odrazu od brusle benáteckého bránícího hráče dostal zpět na jeho hůl. Stezka se již přesouval do směru přihrávky a neměl nárok, aby se stihl včas vrátit. Erat tak bez problémů poslal Třebíč do vedení. Benátečtí se snažili o odpověď, namísto vyrovnávacího gólu ale přišlo dvougólové vedení Horácké Slavie. Po zmatcích před Stezkovým brankovištěm se nejlépe zorientoval Lukáš Paták, jenž ukázal svůj důraz proti trojici bránících hráčů a poslal kotouč k pravé tyči.

Domácí se snažili dostat do hry, puky létaly především od modré čáry, chyběl však větší důraz v dorážkách. Třetí branka hostí mohla přijít při další z přesilových výhod, střela Kuska však pouze rozezněla brankovou konstrukci za Stezkovými zády. Velkou šanci na druhé straně měl ke konci třetiny Psota, jenž ale při svém sólu nedokázal překonat Vejmelku v brance Třebíče, a ani přesilovková střela Zdeňka Krále se skóre nepohnula. Benátečtí tak po dvaceti minutách ztráceli na svého soupeře dvě branky.

Zkraje druhé třetiny se dostali k zákroku oba maskovaní muži, své větší umění však nemusel předvést ani jeden z nich. Následně si ale štěstí vybral také třebíčský brankář, jemuž se puk po jednom z benáteckých útoků povaloval před betonem. Nikdo z Benáteckých ale nebyl s dorážkou dostatečně rychlý. Poté Benátečtí přeřadili na vyšší stupeň.

Velkou šanci měl Bittner, jehož schovaná střela ale nemířila mezi tři tyče. Také na druhé straně kluziště se zrodily velké šance. Tu největší měli hosté při přesilové hře, kdy na ně zívala prázdná branka. V poslední chvíli ale zachránil celou situaci Mirochnikov, jenž si včas lehl do střely. Následně vyrazili na zteč Chrtek s Hrabíkem. Druhý jmenovaný hledal prostor nad Vejmelkovým ramenem, ale třebíčský gólman držel i po této akci čisté konto a velkou měrou se podílel na nezměněném skóre po čtyřiceti minutách. V posledních chvílích druhého dějství totiž Benátečtí zatlačili v přesilové hře, v níž potvrdili svou herní dominanci. Vejmelka ale zůstal nepřekonán.

Také ze začátku třetí třetiny mohli Třebíčští děkovat svému gólmanovi za neobdrženou branku. Zdramatizování zápasu ale přeci jen ze strany domácích přišlo. Převahu dvou mužů v poli dokázal využít Kryštof Hrabík, jenž přesně tečoval střelu Zdeňka Krále mimo Vejmelkův dosah. Autor prvního domácího gólu mohl být rovněž i u vyrovnávací branky. Ani se třemi dorážkami ale nedokázal dostrkat puk za brankovou čáru. Vyrovnání viselo na vlásku také po střele Ladislava Bittnera, proti němuž ale Karel Vejmelka potvrdil své kvality a držel Třebíč nad vodou.

V posledních deseti minutách byli znovu vidět hostující hráči, konkrétně Paták s Kristlem. Ani jeden z nich ale Stezku nepřekonal a hosté se tak nadále museli o výsledek obávat. Benátečtí trenéři proto zkusili v 58. minutě hru bez brankáře. Převahu jednoho muže v poli ale Benátečtí nevyužili. Namísto toho upravil skóre na 3:1 Jan Wasserbauer, který na pravé straně obdržel přihrávku a pohodlně poslal kotouč do opuštěné branky. Stejnou situaci využil následně také David Dolníček, jenž vystihl Nikovu rozehrávku a ustanovil výsledek 4:1 pro Třebíč.





Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna - HC Benátky nad Jizerou: Špatně jsme začali a soupeř nám opět odskočil. Poté jsme se do zápasu dostali, ale bohužel jsme nepřekonali gólmana. Tam to chtělo větší tlak do brány. Ačkoliv ve druhé třetině šance byly, neproměnili jsme je. Gól jsme dali až ve třetí třetině, ale bohužel jsme nesehráli dobře závěr celého zápasu. Dnes to bylo utkání, které se dalo dovést do bodového zisku, o to větší škoda to je.


Martin Sobotka - SK Horácká Slavia Třebíč: Podle postavení v tabulce jsme do Benátek jeli v roli favorita, ale zápas ukázal, že tato role nám moc nesvědčí. Nejsme na tom v tomto ohledu tak dobře jako mančafty, které tuto roli mají od začátku sezóny. Dali jsme dva rychlé góly a pak jsme si mysleli, že už zápas jen nějak odehrajeme. Odstoupili jsme od naší hry, která má být jednoduchá, důrazná, založená na rychlém přechodu středního pásma, srážení se a bojovnosti. Místo toho jsme chtěli předvádět profesorský hokej, žabičky, kličky... Nebýt Karla Vejmelky, který nás ve druhé třetině několika výbornými zákroky podržel, kdo ví, jak by to dopadlo. Po druhé třetině jsme si k tomu něco řekli, ale hned na začátku třetí třetiny jsme dvěma nesmyslnými fauly pustili soupeře do přesilovky 5 na 3, kterou využil. Nakonec jsme zápas rozhodli v power-play, ale znovu opakuji, že tohle nebyl hokej a výkon, jaký chceme předvádět.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

před 2 dny
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

před 3 dny
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

před 3 dny