Menu +

Boj o play-off pokračuje! Třebíč dokázala po třetí v sezoně porazit Slavii Praha

Reportáže
T ř e b í č - Nebylo to příliš pohledné utkání, ale všechny tři body zůstávají doma, a to je to, co se počítá. Třebíč dokázala celkem třikrát ze čtyř zápasů porazit svou jmenovkyni z Prahy a udělala další důležitý krok směrem k play-off. Horáci si vybojovali těsné vedení už v první třetině, když se prosadil Lukáš Paták. Svoje vedení už nepustili, když je několikrát podržel dnes skvěle chytající Dostál. Do prázdné branky pak pojistil vítězství Petr Kratochvíl.
Sdílejte článek
 
46.kolo, sobota 3.2.2018
TRE TRE
2:01:0, 0:0, 1:0
SLA SLA
Statistiky
Branky a nahrávky: 18. Paták (Nedbal, Ferda), 60. P. Kratochvíl (L. Vágner). Rozhodčí: Šutara, Kašík – Měkýš, Otáhal. Vyloučení:2:5. Využití:0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1562. Střely na branku: 21:19. Průběh utkání: 2:0.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Dostál – Nedbal, L. Vágner, Furch, D. Mikyska, Kaláb, Čejka, Jiří Wasserbauer – P. Kratochvíl, Dolníček, T. Havránek – L. Horký, Kusko, Malec – Kristl, Süss, Gajarský – Paták, Jan Wasserbauer, Ferda.
HC Slavia Praha: Honzík – J. Novák, J. Drtina, J. Holý, Barák, A. Růžička, Kasík, Ryzák – Z. Doležal, Šagát, M. Kadlec – Šmerha, Šafránek, L. Krejčík – M. Ondráček, Nedvídek, J. Doležal – Hozák, Furch, Jankovský.

Komentář k zápasu

Třebíč vyhrála úvodní vhazování zápasu, ale kotouč vyhodila jen na zakázané uvolnění. Drtinova střela byla zablokovaná domácími obránci. Horácká Slavia se hnala do útočného výpadu, ale zastavilo ji ofsajdové postavení. Tvrdá Drtinova dělovka od modré čáry orazítkovala jen plexisklo za Dostálovou brankou. Poté přišlo první vyloučení zápasu. Za sekání byl potrestán dvěma minutami třebíčský kapitán David Dolníček. Horácká Slavia ovšem zodpovědně bránila a v oslabení neinkasovala. Horký objel Honzíkovu branku a snažil se protlačit kotouč do sítě soupeře. Brankář pražské Slavie si však s touto situací poradil. Velmi nebezpečnou akci pražanů zastavil parádním obraným zákrokem Kaláb. Mikyska si najel do prostoru před branku, kde převzal přesnou přihrávku. Třebíčský obránce se rozhodl pro střelu bez přípravy, ale netrefil branku. Pražané si připravili velmi slibnou šanci, ale Holý nedokázal převzít svižnou přihrávku. Domácí hokejisté se ještě před koncem první periody stihli prosadit. Jeden z třebíčských hokejistů objel branku a poslal kotouč do klubka hráčů před Honzíkem. Tam se nejlépe zorientoval Lukáš Paták, který dopravil kotouč do sítě. Horácká Slavia se tak dostala do jednobrankového vedení.

Na začátku druhé periody se hrál velmi opatrný hokej z obou stran. Ani jeden z týmů nechtěl udělat sebemenší chybičku. Patákovu střelu zastavil Honzík svým levým betonem. Dolníčkova rána skončila ve výstroji pražského maskovaného muže. Furchova dělovka mířila mimo branku. Hru v početní převaze si vyzkoušeli také domácí hokejisté. Ondráček se provinil napadením a vyfasoval od rozhodčích dvouminutový trest. Ani Horácká Slavia však početní výhodu nedokázala zužitkovat. Skóre zápasu tak zůstalo neměnné. Zanedlouho se však vylučovalo znovu a to na stejné straně. Novák zasáhl Tomáše Malce vysokou holí a v obličeji třebíčského hokejisty se navíc objevila krev. Novák si tedy šel na trestnou lavici odsedět dlouhý čtyřminutový trest. První polovina přesilovky neprobíhala podle představ hokejistů Horácké Slavie. Ve druhé polovině byl velmi blízko gólu Gajarský. Jeho parádní rána však orazítkovala tyčku Honzíkovy branky. Kasíkovu střelu Dostál vyrazil. Ferda se pořádně opřel do své střely a Honzík měl co dělat, aby podruhé v dnešním zápase nekapituloval.

Hned na úvod třetí třetiny se pražané dostali do velmi slibné šance. Dostál však zachoval chladnou hlavu a fantastickým zákrokem podržel svůj tým. Vágner dostal parádní pas přímo na hokejku, ale jeho střela mířila pár centimetrů nad branku. Furch přidržel svého protihráče, za což byl oceněn dvěma minutami. Třebíčská defenziva ale fungovala na jedničku, a domácí tak zvládli další oslabení. S Kadlecovou ranou neměl třebíčský brankář sebemenší problém. Drtinovu střelu vyrazil Dostál jen před sebe. Následovala řada dorážek, proti kterým se zaskvěl skvělý třebíčský hrdina v brance. Dolníček dostal skvělou přihrávku a ohrozil pražského muže v brance. Hosté se dopustili nedovoleného zákroku. Jindřich Barák podrazil třebíčského hokejistu, za což šel pikat na dvě minuty na trestnou lavici. Ondráček v oslabení zahrozil velmi nebezpečnou střelou, ale na Dostála si nepřišel. Kasíkovu střelu se snažil do branky Horácké Slavie usměrnit Doležal. Ten však narazil na třebíčskou zeď v brance jménem Dostál. Holého ránu Dostál vykopl betonem do rohu kluziště. Horký byl při svém útočném výpadu zahákován, a přišla tak na řadu další přesilovka domácích. Třebíči se dnes přesilovky nedařili a tato nebyla výjimkou. Hosté zkusili v závěru utkání hru bez brankáře, která jim však nevyšla. Odkrytou branku pražanů trefil z poloviny hřiště Petr Kratochvíl, který tak rozhodl o výhře Horácké Slavie. Čisté konto si navíc připsal Lukáš Dostál, který předváděl opravdu neskutečné zákroky.



Tiskovka po utkání Třebíč - Slavia Praha 2:0



Ohlasy trenérů

Martin Sobotka - SK Horácká Slavia Třebíč: My jsme věděli, že pražská Slavia vyhrála sedm zápasů v řadě, a že pro nás bude velmi silným protivníkem. Na tento zápas jsme se pořádně připravili. Vyšla nám první třetina, ve které jsme hráli dobrý hokej a vstřelili jsme i branku. Ve druhé třetině jsme nevyužili přesilové hry. V početních výhodách se projevila naše nezkušenost. V početní převaze jsme měli odskočit soupeři, ale nestalo se a utkání bylo pořád velmi otevřené. Celý zápas se odvíjel od parádních zákroků Lukáše Dostála, který má vynikající formu. Ve třetí třetině se nám podařilo výsledek udržet a při soupeřově hře bez brankáře jsme dokázali vstřelit rozhodující branku. Vybojovali jsme velmi důležité body a doufám, že se probojujeme do play off. Ve středu už by se mohl po zranění na ledě objevit Roman Erat s Michalem Vodným. Tadeáš král se zatím v nejbližší době asi na ledě neobjeví.

Jan Srdínko - HC Slavia Praha: Dnešní zápas byl z naší strany špatný. Bylo to jedno z těch horších utkání, které jsme v letošní sezóně předvedli. Po sedmi vyhraných zápasech chtěli asi naši hráči vyzkoušet nový systém hry. Tento systém však očividně nefunduje. Z naší strany bylo dnes všechno špatně. Nasazení bylo v prvních dvou třetinách velmi špatné. Ve třetí třetině jsme se to snažili odčinit, vytvořili jsme si tlak, ale branku jsme nevsítili. Musím sportovně uznat, že dnes jsme si body nezasloužili.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024