Menu +

Narozeninový retrozápas přinesl skvělé tři body, Třebíč porazila lídra tabulky

Reportáže
T ř e b í č - Třebíčští hokejisté porazili nejtěsnějším rozdílem českobudějovický Motor, který na dálku bojuje s Karlovými Vary o první místo v tabulce. Třebíčští zase usilují o pozici zaručující play-off, a to se jim i díky dnešnímu vítězství daří. Vsetín si udržují na šestibodový distanc. Ale zpět k zápasu. Bylo jasné, že důležitým momentem bude první gól. Ten vstřelili v krásných retrodresech hrající Třebíčští. V sedmé minutě si Richard Kristl krásně a drze vybruslil z rohu před Kváču a puk zasunul do sítě. Na druhý gól se čekalo až do závěru druhé třetiny, kdy si podobně drze počínal mladík Radim Ferda, když si zleva najel až těsně před Kváču, přehodil si puk z bekhendu na forhend a podél brankáře podruhé rozjásal zaplněnou arénu. Třetí gól by asi hosty zlomil definitivně, jenže to byli oni, kdo skóroval. Branku naděje dal v jednapadesáté minutě Zdeněk Kutlák. Hosté se pak snažili o tlak, který ale Bílé hvězdy pozornou hrou otupily. Jihočeši v závěru trošku ztráceli nervy, což ale byla jasná voda na třebíčský mlýn. Domácí hokejisté dohráli zápas s pukem na svých holích za bouřlivého aplausu publika.
Sdílejte článek
 
48.kolo, sobota 10.2.2018
TRE TRE
2:11:0, 1:0, 0:1
CEB CEB
Statistiky
Branky a nahrávky: 7. Kristl (Nedbal, Vodný), 35. Ferda (Süss, Matěj Novák) – 51. Kutlák (Rob, J. Mikyska). Rozhodčí: Obadal, Kašík – Zídek, Otáhal. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2472. Střely na branku: 16:24. Průběh utkání: 2:0, 2:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Vejmelka – Nedbal, L. Vágner, Furch, D. Mikyska, Kaláb, Čejka, Půža – L. Horký, Dolníček, Erat – Kristl, Kusko, Vodný – Paták, Jan Wasserbauer, T. Havránek – Matěj Novák, Süss, Ferda.
ČEZ Motor České Budějovice: Kváča – Čáp, Kutlák, Pýcha, Kučný, Fillman, F. Novák – Nedorost, Pajič, Nejezchleb – Martin Novák, Vampola, Čermák – Jonák, Rob, J. Mikyska – L. Květoň, Vlček, Heřman.

Komentář k zápasu

Před úvodním vhazování se slova ujal ten nejpovolanější. Doktor Karel Čapek, který své Horácké Slavii popřál všechno nejlepší k 90. narozeninám a odstartoval tak utkání, ve kterém oba celky nastoupily ve speciálních retro dresech.

Ačkoliv mělo utkání hned od úvodních minut dobré tempo, hrálo se spíše opatrně, ani jedno z mužstev nechtělo udělat chybu. Oba týmy hrály o hodně. Třebíč bojuje o osmičku zaručující play off, a Motor chtěl nadále vládnout tabulce.

Solidně zaplněný třebíčský stánek se poprvé mohl rozjásat v 7. minutě, to se totiž z poza branky probil před brankáře Kváču Richard Kristl, který svým důrazem skvěle vybojoval úvodní branku utkání.

V úvodní třetině jsme také registrovali pouze jedinou přesilovou hru, kterou hrála domácí Třebíč. Paradoxně to byl však gólman Vejmelka, který se musel mít na pozoru proti nebezpečným českobudějovickým výpadům.

Jestli se toto napínavé a vyrovnané utkání někde lámalo, byla to druhá třetina. Horácká Slavia totiž ve 25. minutě vyrobila několik zbytečných faulů, ze kterých vyústila, poměrně dlouhá, přesilová hra pěti proti třem pro českobudějovický Motor. Hosté sice tlačili, zamkli bránící Třebíč v útočném pásmu, ale Horáci měli dnes jednu velkou jistotu v podobě Karla Vejmelky, který vše spolehlivě vychytal.

No a jak to tak bývá, když branku nedá jedno mužstvo, dá ji to druhé. Ve 35. minutě se z velmi rychlého protiútoku prosadil odchovanec Radim Ferda, který pohotově zakončil akci, kterou rozjel Jan Süss.

Pozorná hra, zaměřená hlavně na dobrou defenzívu pokračovala i ve třetí části hry. Trochu více vzruchu přinesla až 51. minuta, kdy se Motoru podařilo snížit. Před Vejmelkou se ocitl Rob, který nahrál přesně k pravé tyčce Zdeňku Kutlákovi, jehož branka slibovala dramatický závěr.

Ačkoliv se však Budějovice snažily, narážely na skvělou defenzívu, v čele s Vejmelkou. Jihočechům se již vyrovnat nepodařilo. Oslavy třebíčského hokeje tak byly po zásluze korunovány i důležitými třemi body v boji o play off.

Tiskovka po utkání Třebíč - Motor 2:1



Ohlasy trenérů

Martin Sobotka- Třebíč Jsem rád, že jsme dnešní oslavy zakončili vítězně. Pro nás jsou to strašně důležité body v boji o play off. Chtěli jsme hrát dobře odzadu a útočit. Soupeři jsme odskočili, pak už jsme chtěli hrát dobře z obrany. V některých chvílích nás dnes podržel Karel Vejmelka a já bych to zhodnotil jako parádní týmový výkon. Dělám to nerad, ale musím dnes vyzdvihnout čtvrtou lajnu, která hrála skvěle, doufám, že nezpychnou a budou nadále dobře pracovat.

Luboš Rob- České Budějovice Naše představa je hrát takový hokej jako třetí třetinu. Útočníci dnes nedali gól, jedinou branku dal obránce. Dostali jsme dva zbytečné góly. My jsme pak dobývali domácí bránu, Třebíč to zavřela, ale my už jsme to nedohnali.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024