Menu +

KOM-TRE 2:1: Kometa byla v závěru šťastnější

Reportáže
B r n o - Po vítězné přestřelce v Jihlavě uspěli brněnští hokejisté i proti dalšímu horáckému mužstvu. Proti Třebíči tentokrát zvolili vyčkávací taktiku a v souboji výborných gólmanů našli víc klidu a štěstí v koncovce. Třebíčští bojovali, sahali nejméně po jednom bodu, ale nakonec nedosáhli ani na něj. Na Nohelovu přesilovkovou teč sice dokázali hosté v divoké třetí třetině odpovědět, jenže záhy na to od modré přesně zamířil Navrátil a Kometa už si výhru vzít nenechala.
Sdílejte článek
 
10.kolo, středa 15.10.2003
KOM KOM
2:10:0, 1:0, 1:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a přihrávky: 31. Nohel (Elsner, Lhotský), 54:44 Navrátil - 53:36 Valko (Dolníček). Rozhodčí: Trombík - Kurajský, Lipina. Vyloučení: 3:3, navíc Kučírek (Brno) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 1500.
Sestavy
HC Kometa Brno: Hrazdíra - Lhotský, Elsner, Beran, Blažek, Kučírek, Reiff, Strýček, Třeslín - Točík, Sedláček, Nohel - Látal, Eichenmann, Smítal - Šperger, Benýšek, Navrátil - Kos, Zounek, Meixner.
SK Horácká Slavia Třebíč: Koťátko - Dolníček, Dusík, Holý, Hrbáček, Hrůza, Kališ, Kaňka, Kučný, Lála, Mazanec, Mráz, Oliva, Pecka, Sobotka, Topol, Valko, Žiška.

Komentář k zápasu

Oba celky do vzájemného souboje vyrukovaly se čtyřmi útočnými formacemi, domácí dokonce postavili čtyři kompletní pětky, a hráči na obou stranách se dostávali do tempa hodně pozvolně. V první šanci se ocitl ve 3. minutě hostující Kaňka, v pádu ovšem nedokázal usměrnit kotouč do odkryté svatyně. Na opačném konci kluziště pak byl ve střetu nových akvizic úspěšnější třebíčský brankář Jan Koťátko, když vychytal z úhlu najíždějícího Eichenmanna. Zajímavé momenty se děly rovněž při přesilovce Horácké Slavie v 8. minutě. Nejdřív po rychlém brejku brněnský Látal jen tak tak nedosáhl na Smítalovu přihrávku a vzápětí měli blízko ke gólu i hosté, když puk po Mazancově dělovce notnou chvíli poskakoval v Hrazdírově brankovišti. Gólmana Komety pak zblízka ani nadvakrát nepřekonal ve 14. minutě Lála a více už toho defenzívy soupeřům nepovolily.

Oboustranně opatrná hra pokračovala i po přestávce, příležitostí se mnoho nerodilo, o něco aktivnější ale přece jenom byli domácí. Šperger po individuální akci a Navrátil bekhendem z mezikruží ještě neuspěli, zasloužené odměny se ale Kometa dočkala v 31. minutě, kdy jí pouhých 27 sekund stačilo k zužitkování početní převahy. Lhotský na modré přistrčil úplně volnému Elsnerovi a projektil z jeho hokejky ještě usměrnil do sítě Pavel Nohel – 1:0. Šestá trefa brněnského kanonýra v této sezóně konečně nastartovala Třebíč k většímu útočnému snažení, to se ale do druhé sirény tříštilo o pevnou domácí defenzívu. Hrazdírovi tak stačily k uhájení čistého konta pohotové zákroky betony proti Hrůzovi a Mazancovi.

O co byli diváci ochuzeni v úvodních dvou třetinách, toho se mohli dosyta nabažit v závěrečném dějství. Horácká Slávia stáhla sestavu na tři řady a začal čím dál víc tlačit, zatímco Brňané vyráželi ke smrtícím kontrům. Šance střídala šanci a oba gólmani museli naplno prokazovat své umění. Emil Hrazdíra vleže zneškodnil dorážky Holého i Sobotky, dobře se postavil Valkovi a proti ráně Mazance mu pomohla tyč. Třebíčský Koťátko naproti tomu vytěsnil průniky Smítala i Točíka a proti bekhendovému zakončení osamoceného Navrátila skvěle vymrštil betony. V 53. minutě viselo vyrovnání na vlásku, když Dolníček po Hrazdírově chybném vyhození našel před bránou úplně volného Topola, jenže ten místo do prázdné klece namířil vedle. V 54. minutě si ovšem Dolníček přesný pas z rohu kluziště zopakoval a ze Vsetína vypůjčený Lukáš Valko už mířil přesně – 1:1. Odpověď Komety ovšem byla blesková a zdrcující. Hostům se ani nadvakrát nepodařilo dostat puk z obranné třetiny, ze skrumáže od modré napřáhl Milan Navrátil a jeho torpédo si přes balík clonících hráčů našlo cestu až do sítě – 2:1. Koťátko měl zakrytý výhled a reagoval pozdě, od vyrovnání uplynulo jen 66 vteřin. Vzápětí mohl opět srovnat Valko, jenže tentokrát zcela nekrytý před Hrazdírou horní růžek branky těsně minul. V závěrečných minutách už se Třebíč ke zdrcujícímu náporu nedostala, naopak Koťátko musel ještě řešit sólo Látala. Kometa tedy mohla slavit druhé vítězství v řadě a celkově vyrovnala svou bilanci na pět vítězství a stejný počet porážek.



Ohlasy trenérů

Michal Konečný (asistent trenéra Komety Brno): „Pro nás jsou to zlaté body, protože jsme potvrdili výhru v Jihlavě. Říkal jsem, že Třebíč bude mnohem těžší soupeř a to se potvrdilo. Chtěli jsme samozřejmě vycházet z obrany a díky vynikajícímu výkonu Emila Hrazdíry a díky vůli se nám to podařilo. Za stavu 1:1 jsme dali trochu šťastný gól, proti Olomouci nebo Chomutovu jsme takové dostávali, teď se štěstí otočilo na naši stranu. Jinak to ale byl remízový zápas a pro Třebíč hodně nešťastný.“
Ladislav Kolda (trenér Horácké Slavie Třebíč): „My jsme samozřejmě smutnější. Bylo to vyrovnané utkání, bohužel jsme se střelecky neprosadili, přestože nějaké šance jsme si vytvořili. Chyběl nám ale důraz a gólman Hrazdíra byl pro nás v tomto zápase nepřekonatelný. Myslím si, že aspoň na bod to z naší strany bylo. Hned po vyrovnání jsme ale dostali gól na 2:1 poté, co se nám dvakrát nepodařilo vyhodit kotouč ze třetiny a gólman měl zakrytý výhled. Myslím, že jsme měli navíc, ale domácím samozřejmě blahopřeji k vítězství.“

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024