Menu +

HKR – TRE 5:3 : Třebíč prohrála v Hradci, Bouz dal gól

Reportáže
V 16. kole první hokejové ligy zajížděli třebíčští hokejisté do Hradce Králové, kde se střetli s tamními Energetiky. Hradečtí fanoušci zažili brankové hody zejména ve druhé třetině, která skončila 3:3. Byla to zároveň jediná část hry, v níž hostující hokejisté skórovali. Na své konto si po gólu připsali Jiří Beroun, Martin Sobotka a Martin Bouz. Horácká Slavia po této prohře klesla na 13. místo tabulky. Právě třináctý Havířov totiž porazil ústecké Lvy a bodově se dotáhl na Horáckou Slavii. Hrubou nedisciplinovaností se na porážce Třebíče podílel Lukáš Duba, jenž byl na trestné lavici celkem pětkrát, z toho třikrát v posledních deseti minutách, kdy sílil třebíčský boj o vyrovnání.
Sdílejte článek
 
16.kolo, sobota 8.11.2003
HKR HKR
5:31:0, 3:3, 1:0
TRE TRE
Statistiky
Branky: 12. Pavel Suchý (Domin, Fišer), 21:02 Razingar (Petr Suchý, Hubáček), 25:16 Roubík (Mocek, Mečiar), 32:11 Roubík (Polák, Mocek), 60. Beck (Roubík, Mečiar) - 22:19 Bouz (Mazanec), 27:22 Beroun (Sobotka), 32:33 Sobotka (Kučný, Beroun). Rozhodčí: Kubeš - Novák, Springl. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1600.
Sestavy
Mountfield HK: Malý - Mečiar, Mocek, Petr Suchý, Hendrich, Mareček, Fejgl, Procházka - Polák, Roubík, Beck - Razingar, Hubáček, Šulc - Fišer, Domin, Pavel Suchý.
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák - Černý, Meňhart, Horák, Kučný, Hrbáček, Mazanec - Lála, Žiška, Mráz - Valko, Sobotka, Beroun - Bouz, Oliva, Duba.

Komentář k zápasu

Do třebíčské branky se postavil Filip Luňák, jenž v loňském ročníku první ligy ještě chytal v brance Hradce Králové. Jistě se chtěl proti svému bývalému soupeři vytáhnout a ukázat hradeckému vedení, že neudělalo dobře, když již nepočítalo s jeho službami v letošní sezóně.

Domácí zahájili zápas tlakem, v šanci se objevil Patrik Beck, ale Luňák mu zkazil radost. Ve 12. minutě však Pavel Suchý po přihrávce Petra Domina otevřel skóre utkání. Téměř vzápětí mohl vyrovnat syn legendárního otce Jiří Lála, ale novic v hradecké brance Tomáš Malý ho vychytal. Domácí měli v první třetině více vyložených šancí, tu největší měl obránce Petr Mocek, jenž při blafáku tváří v tvář neuspěl proti Luňákovi. Zejména první hradecká řada si vytvářela šance, pomohly jí k tomu i dvě přesilovky, ale Třebíčští drželi jednobrankovou ztrátu.

Hned na začátku druhé třetiny zvýšil na 2:0 Tomaž Razingar, ale krátce na to v přesilové hře snížil Martin Bouz, Píseckému útočníkovi hrajícímu svůj druhý zápas v dresu Třebíče přihrával písecký odchovanec David Mazanec. Ve 26. minutě využili početní výhodu i domácí, když Luňáka pokořil po Mockově přihrávce Jaroslav Roubík. Jenže za půl minuty šel na trestnou lavici Pavel Mareček a Horácká Slavia se opět přiblížila na rozdíl jediné branky. Martin Sobotka, který se v posledních utkáních dostává do výborné formy, přihrál Jiřímu Berounovi a ten nekompromisně zavěsil. Třebíč pak měla několik příležitostí k vyrovnání, ovšem Malý v brance Hradce podržel svůj celek. Ve 33. minutě vstřelil druhou branku v utkání Jaroslav Roubík, třebíčská odpověď však tentokrát přišla už za 22 vteřin. po ose Beroun - Kučný putoval puk k Sobotkovi a ten rozvlnil hradeckou síť potřetí. O několik sekund později mohl skóre změnit hradecký Domin, ale třebíčská obrana ho stačila zahákovat. Před druhou sirénou mohl Roubík dovršit hattrick, ale jeho střela šla těsně vedle. Při vyloučení Hendricha ve 39. minutě sevřela domácí do kleštiček i Třebíč, ale žádná z šancí se neujala.

Ve třetí třetině zajímavý hokej pokračoval. Plzeňský odchovanec Jaroslav Polák prověřil Luňáka, na druhé straně mohl vyrovnat David Mazanec, ale Malý ho vychytal stejně jako později Martina Sobotku. V závěru se nechal naprosto zbytečně vyloučit třebíčský Lukáš Duba na čtyři minuty a hosté za jeho nedisciplinovanost pykali pátým gólem, který vstřelil Patrik Beck. Duba byl na trestné lavici celkem pětkrát, nechyběl tam ani v jedné třetině, poslední tři dvouminutové tresty v zápase patřily právě jemu. Nechal se vyloučit v okamžicích, kdy Třebíč nejvíce bojovala o vyrovnání...

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024