Menu +

TRE-BOL 3:0 – Koťátko vychytal nulu, Valko dvakrát do černého

Reportáže
T ř e b í č – V 19. kole první hokejové ligy přivítali Třebíčští na svém ledě hosty z Mladé Boleslavi. Divákům předvedli atraktivní hokej, umocněný navíc faktem, že doposud Horácká Slavia stojí na jedenácté příčce tabulky, přičemž od desátého do čtrnáctého místa byla pořádná tlačenice: celky se zde pohybovaly v rozpětí dvou bodů, takže Slavia musela bodovat naplno. To se jí také na sto procent zdařilo, když se po delší době v brance předvedl domácímu publiku Jan Koťátko, který čistým kontem výrazně přispěl k vítězství. Z útočníků byl opět nejplatnějším hráčem Lukáš Valko: ten škodováckou síť rozvlnil hned dvakrát.
Sdílejte článek
 
19.kolo, středa 19.11.2003
TRE TRE
3:01:0, 1:0, 1:0
MBL MBL
Statistiky
Branky a nahrávky: 11. Valko (Beroun), 22. Valko (Sobotka, Beroun), 47. Sobotka (Valko). Vyloučení: 6:6, navíc Žák (BOL) 2 x 10 minut OT a trest ve hře. Využití: 0:0. Rozhodčí: Staněk - Jeletz, Klouda. Diváci: 950.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Koťátko – Mazanec, Meňhart, Horák, Kučný, Černý , Hrbáček, – Topol, Žiška, Mráz – Valko, Sobotka, Beroun – Bouz, Oliva, Lála.
BK Mladá Boleslav: Šindelář – Holý, Toužimský, Pazdera, Vyskočil, Vála, Mika, Kříž – Metlička, Oliverius, Postl – Kristek, Sirotek, Žák – Kadlec, Král, Jakeš – Skořepa, Slanec, Krupka.

Komentář k zápasu

Úvod zápasu nezačal pro domácí dobře: 42 sekund po začátku byl vyloučen Topol za hákování. Nicméně oba celky nebyly ještě rozehrány a domácí odolali několika chabým pokusům hostí. Oťukávání bez střeleckých pokusů ukončil až v páté minutě právě Topol, který jako první vyslal pozdrav do Šindelářovy náruče. Další šance na sebe nedaly dlouho čekat. O minutu později připravil Beroun krásnou šanci najíždějícímu Sobotkovi, ale ten v rychlé jízdě neměl čas na zpracování a puk sklouzl po boční konstrukci Šindelářovy branky. Naproti měl blízko k otevření skóre Kristek, ale skákající kotouč v brankovišti minul. V osmé minutě nabídl Třebíčským přesilovku Oliverius, ale domácí se nedostali do jediné šance. Ochozy poprvé zapěly oslavný chór až v jedenácté minutě: v rohu po Šindelářově levici vydoloval puk Beroun, předhodil pohotově před bránu nekrytému Valkovi a ten z voleje s přehledem otevřel skóre – 1:0. První gól domácí očividně nabudil. Začali tlačit Boleslavské před Šindeláře a v další tutové šanci se ocitl Oliva: puk byl v podobné situaci dopraven z rohu až do brankoviště, ale tentokrát byl boleslavský obránce pozorný a Olivu vytlačil tak, že ten se do kotouče netrefil. Před koncem třetiny byl na straně hostí vyloučeni Kříž a posléze Krupka, avšak domácí opět zcela propadli při zakládání útoků a do šaten se šlo za jednogólového stavu.

Druhá třetina začala podobně rozpačitě jako ta první, navíc byla umocněna neúspěšně dohrávanou početní převahou domácích. Boleslavští se v oslabení osmělili a Oliverius bez respektu pronikl podél mantinelu do pásma, nahrál Metličkovi, ale jeho gólový pokus Koťátko zlikvidoval obětavým skluzem. Těsně před naskočením Krupky na led vystartoval do brejku Beroun, ale jeho kličku Šindelář zlikvidoval. Vhazovalo se po Šindelářově levici: Sobotka vyhrál buly, kotouč zpracoval na modré obránce Horák a vypálil po ledě na bránu. Jeho prudkou střelu Šindelář taktak vyrazil, avšak u odraženého puku byl v mžiku Valko a ten už se nemýlil – 2:0. I druhý gól vlil domácím novou krev do žil, hra dostala rychlejší spád a Boleslavští se jen ztěžka prosazovali. Další pěknou šanci připravil pro Valka ve středním pásmu Mazanec, ale tentokrát se dostal třebíčský kanonýr až příliš z úhlu. Tlak domácích byl poněkud otupen ve 25. minutě při vyloučení Kučného. Hostům šly tentokrát přesilovky o poznání lépe než domácím, ale hrozivé sevření vždy dokázal zlikvidovat pozorný Koťátko za vydatného přispění svých spoluhráčů. Blízko k úspěchu byl Metlička, který jen těsně minul Koťátkovu svatyni. Boleslavští se tak dostali znovu do tempa, ale boxerskou pěst Oliveriuse v obličeji Horáka nenechal sudí Staněk bez povšimnutí. I tuto přesilovku domácí zcela promrhali, naopak museli rukama nohama zachraňovat exhibici dvojice Metlička-Krupka. V druhé půli třetiny se střídaly šance na obou stranách, Boleslav dokonce přebírala iniciativu, navíc umocněnou vyloučením Bouze, gól však nepadl.

Přesilovka

Pozorná hra v oslabení a bezchybný Koťátko = čisté konto.

Neodehrály se ještě ani dvě minuty ze třetí části hry a na trestnou lavici putoval domácí Beroun za faul loktem. Po odpykání trestu se však poměr sil vyměnil, kdy byl vyloučen opět Oliverius. Tentokrát šli domácí do sebe, přesilovka se jim dařila, ale bez gólového efektu. Zato ve 45. minutě, již při hře v plném počtu, roztleskala nejproduktivnější třebíčská lajna tribuny potřetí: ve středu kluziště odzbrojil boleslavský útok Valko, nahrál k mantinelu rychle najíždějícímu Sobotkovi, ten se pěkně proháčkoval kolem obránce a nepříliš prudkou střelou pod víko nachytal Šindeláře na hruškách – 3:0. Podobně se pokoušel prosadit o chvíli později Bouz. Opakovala se podobná situace jako u předchozích branek: domácím narostla křídla, ale jejich snažení bylo opět utnuto oslabením. Hosté si však v početní přesilovce moc nezahráli, neboť se provinil Žák. Ten si však ledovou plochu spletl s debatním kroužkem, za což vyfasoval desítku, a za následná rozmáchlá gesta vůči hlavnímu sudímu i trest ve hře a mohl se jít převlékat. Poměr sil se otočil a domácí se usadili v útočném pásmu. Mráz přihrál zpoza brány Meňhartovi, ale jeho střela jen těsně minula. Hned nato se blýskl Bouz po pěkné nahrávce Lály. Hosté sice oslabení ustáli, ale museli se bránit dál. Na zvrat již nebylo ani pomyšlení: domácí měli zápas pevně ve svých rukou, nicméně Boleslavští stále hrozili četnými protiútoky. Ke korekci skóre jim nepomohla ani početní výhoda při vyloučení domácího Mazance necelé tři minuty před koncem.
Horácká Slavia tak příkladnou bojovností a výkonem urvala veledůležité tři body a na jedenácté příčce drží krok s desátým Havířovem a devátou Kometou. Utkání dominoval jak výkon brankáře Koťátka, tak i nasazení útočné řady Valko-Sobotka-Beroun.

-ik-





Ohlasy trenérů

Trenéři

Josef Horešovský (trenér BK Mladá Boleslav): "Musím poblahopřát soupeři k vítězství, protože si ho zaslouží. My jsme sice přijeli s přáním tady bodovat, protože jsme dvakrát po sobě prohráli, z toho celkem nešťastně s Jihlavou. Naše odhodlání ale bohužel zůstalo v šatně a na led jsme ho nepřenesli a moc na něm nepředvedli. Pokud mužstvo vystřelí za první třetinu třikrát na soupeřovu branku, a pokud za celé utkání v podstatě nevytvoříme vyslovenou gólovou šanci, to pak venku nemůžeme bodovat."
Roman Mejzlík (asistent trenéra SK HS Třebíč): "My jsme chtěli pozorně bránit a nechtěli jsme Boleslav pouštět do protiútoků a brejkových situací – dařilo se nám to, až na výjimky, celý zápas. Podařilo se nám dát góly a štěstí se obrátilo k nám, protože hráči k utkání přistoupili velice dobře. Pokud padají do ran a bojují, tak to štěstí se k nim otočí. Chci hráčům poděkovat za výkon a divákům za povzbuzování."

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024