Menu +

CHO-TRE 2:2pp : Třebíč vedoucímu týmu sebrala dva body

Reportáže
Devátá Horácká Slavia se blýskla v duelu v Chomutově, když vedoucímu týmu tabulky dokázala sebrat dva body po remíze 2:2. Třebíčští měli dokonce i na vítězství, po brankách Topola a Žišky totiž ještě v polovině zápasu vyhrávali 2:0. Jenže pak přišly dvě smolné minuty – na konci 32. minuty snížil Zíka a na začátku 34. minuty svojí tečí vyrovnal Jíra. Do konce normální hrací doby již gól nepadl, a tak na řadu přišlo prodloužení. Avšak ani to nerozhodlo o vítězi, a proto si oba celky dělí body.
Sdílejte článek
 
24.kolo, sobota 6.12.2003
CHM CHM
2:2p0:1, 2:1, 0:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a přihrávky: 32. Zika (Šíp), 34. Jíra (Maleček, Polodna) - 7. Topol (Valko), 28. Žiška (Kališ). Rozhodčí: Hodek - Frühauf, Chochola. Vyloučení: 7:8, navíc Szakal 10 minut. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2 000.
Sestavy
Piráti Chomutov: Podolka - Révay, Nosek, Maleček, Liška, Szakal, Plaček - Charousek, Šíp, Boušek - Slavík, Mikšovic, Zika - Jíra, Koláček, Polodna - Gergel.
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák - Mazanec, Černý, Horák, Kučný, Kališ, Hrbáček, Spitzer - Holý, Žiška, Kaňka - Valko, Sobotka, Topol - Lála, Bouz, Oliva.

Komentář k zápasu

Chomutovští hokejisté chtěli před domácím publikem odčinit dva neúspěchy z hřišť soupeřů. Premiéru v dresu Severočechů si odbyl mostecký brankář Michal Podolka, který nahradil zraněného Tučka. Trenér Kýhos se navíc musel obejít bez útočného dua Jeslínek – Kostourek. První má z utkání v Jihlavě nastřelený kotník a druhý odehrál extraligové utkání za České Budějovice. Samotný zápas začal lépe pro domácí, kteří se častěji dostávali do ohrožení třebíčské branky. Zato Podolka musel poprvé zasahovat ve 3. minutě, když tvrdě pálil Horák. Chomutov pak svého soupeře zamkl v jeho obraném pásmu, ale branku nevytěžil. Jako blesk z čistého nebe přišel v 5. minutě gól Třebíče. Ve zmatcích před Podolkou nejlépe zorientoval Miloslav Topol a poslal hosty do vedení 0:1. Odpovědět mohl o chvíli později Zika, ale nadvakrát před Luňákem neuspěl. To už se domácí zcela oklepali a na Luňáka opět mířil jeden útok za druhým.

Po tvrdé Noskově střele nedokázal nikdo z chomutovských hráčů dopravit do branky odražený kotouč. V 11. minutě se do samostatného úniku dostával Beroun, ale v poslední chvíli zatáhl za záchranou brzdu Liška a musel jít pykat na trestnou lavici. V následné přesilovce hostů vznikl před Podolkou další závar. Puk na poslední chvíli vytáhl z brankové čáry Plaček a zabránil tak dalšímu úspěchu Třebíče. Jakmile byl Chomutov v plném počtu zakládal další a další útočné akce. Luňákovu branku ostřeloval z každé pozice, ale neúspěšně. Na stavu 0:1 už nic nezměnila ani střela Kučného, která skončila na tyči domácí branky.

Začátek druhé dvacetiminutovky jakoby kopíroval tu předchozí. Chomutov byl opět v náporu. Celých 57 vteřin měl navíc výhodu dvojnásobné početní převahy. Až na Malečkovu střelu od modré ale Luňák mnoho práce neměl. A když po rychlé akci trefil Slavík pouze tyč, opět udeřilo na opačné straně. Tvrdá střela Jakuba Žišky nešťastně propadla Podolkovi pod rukou – 0:2. Domácí hokejky pak ovládla nervozita a z toho pramenící nepřesnosti. Navíc se chomutovští museli bránit další přesilovce Třebíče, během které netrefil odkrytou branku Oliva. Severočeši nakonec oslabení přestáli a dočkali se i snížení. Po Šípově přihrávce se přesnou střelou švihem prosadil Lukáš Zika a vrátil svůj tým zpět do hry – 1:2.

O 71 vteřin později bylo vyrovnáno. Malečkovu střílenou přihrávku od modré tečuje za Luňákova záda Petr Jíra – 2:2. Ihned po obdržené brance si třebíčský trenér Kolda vyžádal oddechový čas. Ani jeho rady ale nezabránili povzbuzeným domácím borcům ve vytváření dalších šancí. Tu největší spálil kapitán Šíp, který v samostatném úniku přestřelil třebíčskou branku. Brankář Podolka byl v té době bez práce a v klidu mohl sledovat, útočné akce svých spoluhráčů. V přesilové hře se ke střele prokličkoval Koláček, ale Luňák včas vykopl pravý beton. Ve 40. minutě vyhodil třebíčský gólman puk až za hrazení a daroval domácím další početní výhodu. Ta zůstala do konce druhé třetiny nevyužita.

Ve 42. minutě spálil dvě šance domácí útočník Slavík. Nejprve minul puk před odkrytou brankou a poté neuspěl proti Luňákovi průnikem z pravé strany. O tři minuty později málem Mazanec překvapil Podolku nahozením od modré čáry, chomutovský brankář si s však s neposedným pukem nakonec poradil. Když se neujal ani Plačkův pokus od modré a Podolka zlikvidoval také únik Topola, bylo téměř jasné, že se bude prodlužovat. Změnit to mohl ještě únik Šípa s Bouškem na jediného obránce, ale střelu Ladislava Bouška Luňák vyrazil.

V nastaveném čase se hrálo tzv. vabank. Hra se přelévala z jedné strany na druhou a oba brankáři se měli co ohánět. Nejprve před Luňák vypíchl kotouč Koláčkovi dříve, než stačil zakončit a následoval nepřesný pokus Bouška. V poslední minutě mohli získat druhý bod hosté. Dva nájezdy Bouze a jeden Sobotky ale zneškodnil dnes výborný Michal Podolka. Utkání proto skončilo nerozhodně 2:2.



Ohlasy trenérů

Vladimír Kýhos (trenér Chomutova): „My jsme do zápasu nevstoupili příliš dobře. První třetinu jsme odehráli dost vlažně. I když jsme nějaké šance měli a dá se říct, že jsme soupeře přehrávali, tak první třetina skončila z našeho pohledu 0:1. To se odrazilo do další hry. Potom, když soupeř zvýšil na 0:2 jsme byli nervózní, odskakovaly nám puky. Myslím si, že dát dva góly z tolika šancí je málo. U Michala je vidět taková jistota, já ho znám, takže jsme po něm sáhli a uvidíme do dalších zápasů.“
Ladislav Kolda (trenér Třebíče): „Je škoda, že jsme vedli 2:0 a ve vlastní přesilovce jsme faulovali brankáře a přesilovku jsme ztratili. Utkání bylo jinak vyrovnané se šancemi na obou stranách. Třikrát jsme jeli sami na bránu, mohli jsme rozhodnout. Myslím, že remíza je spravedlivá.“

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024