Menu +

Zápas v Ústí ukončil výpadek proudu

Reportáže
Ú s t í n/L. - Vstup do prvního zápasu nové sezóny se třebíčským hokejistům povedl. Po šesti minutách překvapivě vedli brankou Čecha. Po většinu zápasu byl ale domácí favorit lepším týmem. Po po dvou gólech, které dali Jan Kudrna a Milan Buďa, jasně kráčeli k výhře. Hosty zachraňoval v některých fázích zápasu jen výborný gólman Šindelář. Když se Horácká Slavia v závěru odhodlala ke hře bez brankáře, zpečetil výsledek střelou do prázdné branky Ladislav Slížek. Dvě vteřiny před koncem utkání navíc na ústeckém zimním stadionu zhasla světla.
Sdílejte článek
 
1.kolo, středa 7.9.2005
UNL UNL
3:11:1, 1:0, 1:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 17. Jan Kudrna (Fink, Pazourek), 24. Buďa (Klimt), 60. Slížek - 7. Čech. Rozhodčí: Nečas - Svoboda, Bejček. Vyloučení: 9:8. Využití: 1:0. Diváci: 2000. Průběh utkání: 0:1, 3:1. Střely na branku: 36:14 (10:6, 13:5, 13:3).
Sestavy
HC Slovan Ústí nad Labem: Sáblík - Drábek, Vála, Kudrna, Klobouček, Pavlas, Mazanec, Gróf, Zápotočný - Jankových, Sýkora, Kudrna - Fink, Pazourek, Antoš - Kysela, Slížek, Kuchler - Buďa, Klimt, Kloz.
SK Horácká Slavia Třebíč: Šindelář - Hrbáček, Lukáč, Šefčík, Lučka, Ščerban, Sláma - Pelán, Chrenko, Zahradník - Laš, Oliva, Látal - Fryauf, Sobotka, Přibyl - Čech, Hanzal, Květoň.

Komentář k zápasu

Až do vyloučení třebíčského Chrenka ve 4. minutě byla hra celkem vyrovnaná, oba celky se spíše poznávaly. Pak Slovan hosty zatlačil do jejich obranného pásma, ale žádnou ze střel do Šindelářovy branky nepropasíroval. Po vyrovnání sil hosté zajeli do rozhozené obrany a Sáblík, kterého spoluhráči nechali dost na holičkách, na opakovanou střelu Čecha nestačil - 0:1. Vzápětí měli hosté možnost zvýšit vedení, když na trestnou lavici usedl Jiří Kudrna. Po necelých 40 vteřinách ho následoval Fink a hokejisté z Vysočiny měli více než minutovou dvojnásobnou početní výhodu. Oslabení zvládli Lvi na výbornou, dokonce v závěru donutili hosty, při přečíslení 3 na 2, faulovat. S přibývajícím časem domácí trochu znervózněli, kazili přihrávky a nedokázali se dostat přes střední pásmo. Vysvobodila je až další přesilovka v 17. minutě. Roli střelce na sebe vzal Jan Kudrna, když jeho bomba od modré cinkla o levou tyč a poté rozvlnila síť za Šindelářem - 1:1.

Hned v úvodu druhé třetiny se pěknou akcí blýskl Sýkora, ale ve finále ztroskotal na brankáři. Toho se povedlo překonat až o 3 minuty později. Třebíčské obraně ujel Klimt, ale při blafáku mu sklouzl puk z čepele. Šindelář se vrhl do protipohybu a kotouč zůstal ležet v brankovišti na opačné straně. Pro Buďu už bylo velmi snadné posunout ho za brankovou čáru - 2:1. Ve 27. minutě měl gól na hokejce Fink. Klička navíc místo střely ho však připravila o kotouč. Nejblíže na dostřel domácí svatyně byli hosté při přesilovce ve 33. minutě. Na chvíli sevřeli Lvy v jejich obranném pásmu, ale ti se ubránili. Při následné přesilovce o 4 minuty později se třebíčští hokejisté spíše museli bránit.

Do třetího dějství vstoupila obě mužstva vlažněji. K vidění nebyl nijak pohledný hokej, chvílemi se zdálo, že hokejky hráči nemají ke hře s pukem, ale spíš k vzájemným šavlovačkám. Ve 49. minutě se prosmýkl mezi dvojicí domácích obránců Oliva, ale zastavilo ho postavení mimo hru. Domácí hokejisté v té době hosty z Třebíče jasně přehrávali, ale přechod přes střední pásmo byl stále velmi těžkopádný a koncovka hodně mizerná. Tlak hráčů ve žlutých dresech sílil a ke konci zápasu visel další gól doslova ve vzduchu. V 55. minutě zazvonil Kuchler na levou Šindelářovu tyč. Na konci 59. minuty si hostující trenéři nejprve vybrali oddechový čas a vzápětí poslali 6 hráčů do pole. Hru bez brankáře mohl brzy potrestat Antoš, ale netrefil prázdnou branku. Ihned poté si ale Slížek vychutnal oba obránce a puk zavezl až do branky. V čase 59:58 se hala ponořila do naprosté tmy. Dobrých 5 minut se muselo čekat než proud opět naběhne, aby se mohly dohrát zbývající 2 vteřiny. Zápas nedohrál ústecký Fink, který má naražená žebra.





Ohlasy trenérů

Josef Horešovský (SK HS Třebíč): "Dnes jsme rozhodně nesehráli špatné utkání, ale na ten bod, který by to naše sebevědomí trochu pozdvihnul, jsme, bohužel, nedosáhli. Máme hodně omlazené mužstvo, je tam řada hráčů, kteří tuto soutěž ještě nehráli, a tak jsme se v některých momentech dostávali trochu pod tlak. Sezóna teprve začíná, a jak poběží, ti kluci v ní, jak se tak říká, zdomácní a ty naše výkony půjdou nahoru. Letos bychom chtěli zažít klidnější sezónu, abychom do posledního zápasu nemuseli hrát o bytí a nebytí. V Ústí je dnes velmi silné mužstvo. V podstatě je pro ně povinnost, aby hráli finále play off a eventuálně bojovali o extraligu. My máme ty cíle skromnější."
Pavel Hynek (HC Slovan Ústečtí Lvi): "Začali jsme zbytečně nervózně. V úvodu jsme měli několik přesilovek, ale nedokázali jsme je využít. Tam jsme mohli potrestat ty jejich zbytečné fauly, kdy nás, z jejich pohledu, pouštěli zbytečně do přesilovek. Tam jsme to mohli uklidnit, ale z té naší nervozity se rodily nepřesnosti a hra byla hodně neurovnaná. Pak jsme ještě inkasovali. Velmi důležité bylo, že jsme hned přečkali oslabení 3 proti 5. To jsme sehráli výborně. Z přesilovky jsme pak dokázali Kudrnou srovnat. Jako pozitivum bych viděl, že to utkání jsme vybojovali až do konce. Na druhou stranu se z toho musíme poučit a vyvarovat se chyb a zbytečných vyloučení. Třebíč je známa tím, že hraje takový úporný hokej a výborně do obrany. My jsme se na to připravovali, ale chybělo mi tam víc nastřelených kotoučů do pásma, více plynulosti při přechodu středního pásma. Tam oni byli ve čtyřech mezi červenou a modrou čárou a my jsme tam těžko procházeli a ztráceli jsme tam puky. V obraně byli velmi pozorní. My, pokud neproměníme i ty nejvyloženější šance, tak pak se hrozně nadřeme. To musíme zlepšit."

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024