Menu +

TRE - BER 3:2 pp - Po bojovném výkonu přišla zasloužená výhra

Reportáže
K prvnímu mistrovskému utkání na domácím ledě přivítali hokejisté Horácké Slavie Třebíč silný tým Berouna. Po dobrém výkonu v Ústí se i doma prezentovala Třebíč velice srdnatým výkonem a po zásluze vyhrála 3:2. Za domácí střelce byli úspěšní Hanzal, Zahradník a rozhodující branku dal v prodloužení nestárnoucí Jiří Oliva.
Sdílejte článek
 
2.kolo, sobota 10.9.2005
TRE TRE
3:21:0, 0:0, 1:2 - 1:0
BER BER
Statistiky
Branky: 14. Hanzal (Květoň), 57. Zahradník (Přibyl), 64. Oliva (Lukáč) - 58. Borovanský, 60. Pabiška. Rozhodčí: Polák, Chocholoušek, Poruba. Vyloučení: 6:8, navíc Květoň (TRE) 10 min. OT. Využití: 2:0. Diváci: 655.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Šindelář - Hrbáček, Lukáč, Šefčík, Sláma, Lučka, Ščerban, Bulička - Hanzal, Chrenko, Květoň - Laš, Oliva, Látal - Pelán, Sobotka, Přibyl - Fryauf, Zahradník, Čech.
Medvědi Beroun 1933: Valent - Bobček, Vaněček, Filip, Sláma, Kasík, Ovčačík, Holub, Pulpán - Toma, Šinágl, Tvrzník - Borovanský, Křesťan, Eiselt - Horčička, Pabiška, Novotný - Růžička, Pajič, Vlček.

Komentář k zápasu

Utkání ještě ani pořádně nezačalo a hned byl vyloučen domácí Pelán za sekání a hosté hráli přesilovou hru, tu však nevyužili. V 7.minutě utkání se poprvé vyznamenala domácí posila v brance Šindelář, který vychytal Tvrzníka. Ke slovu se v 9. minutě dostali také hráči Třebíče, Hrbáček však slovenského brankáře Medvědů Valenta překonat nedokázal. Ve 14. minutě se však řídle zaplněné ochozy radovaly. Valenta překonala posila z Budějovic Martin Hanzal, který perfektně zpracoval přihrávku Květoně a s přehledem zasunul puk do brány. Domácí byli od této chvíle aktivnějším týmem na ledě a stále častěji zaměstnávali hostujícího gólmana. Do konce první třetiny ještě vyloučil rozhodčí Polák domácího Přibyla, potom hostující Pulpána s Horčičkou, ale ani jedna přesilová hra brankou neskončila.

Do druhé třetiny vstoupila obě mužstva aktivně a hráči domácích s velikým odhodláním bojovali o každý metr ledu. Ve 25. minutě dostali domácí hráči výhodu přesilové hry, ale vyloučení Ovčačíka nevyužili. Z druhé třetiny stojí za zmínku pouze hezká akce mladého třebíčského talenta Laše, který přejel téměř celé kluziště, ale puk o milimetry minul Valentovu klec.

Třetí třetina již byla zajímavější. Po mírném tlaku domácích se postupně ke slovu dostávali hostující hráči, kteří však neustále naráželi na výbornou domácí obranu a především v pohodě chytajícího gólmana Šindeláře, který ve 48.minutě vychytal obrovské šance Pabišky a Novotného. V poslední 10.minutovce přitlačili hostující hráči Třebíč do obranné třetiny,ale gólman Šindelář byl bezchybný. V 56. minutě se nechal vyloučit Pabiška a trest přišel pro Beroun v podobě inkasované branky. Přibylovu přihrávku zužitkoval Zahradník - 2:0. Za tohoto stavu přestali domácí hráči hrát a hosté dokázali během tří minut zásluhou Borovanského a Pabišky vyrovnat. V následném prodloužení však na sebe vzal zodpovědnost zkušený Jiří Oliva a střelou po ledě rozhodl nastavený čas.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024