Menu +

TRE - HRK 2:1 - Po bojovném výkonu zasloužená výhra

Reportáže
K dalšímu mistrovskému utkání přijel na třebíčský led tým Hradce Králové. Ten se prezentoval velice dobrým hokejovým dojmem, což však na domácí hokejisty tentokrát nestačilo. Ti po celý zápas bojovali a odnesli si cenné tři body za vítězství 2:1. Šťastnými střelci byli Marek Laš a Ondřej Látal, za hosty snižoval ve třetí třetině Petr Suchý.
Sdílejte článek
 
4.kolo, sobota 17.9.2005
TRE TRE
2:11:0, 1:0, 0:1
HKR HKR
Statistiky
Branky a nahrávky: 15. Laš (Ščerban), 40. Látal (Oliva) - 45. Suchý Petr (Koudelka). Rozhodčí: Vokurka - Jonáš, Musílek. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 680.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Šindelář - Hrbáček, Lukáč, Šefčík, Rehák, Lučka, Ščerban, Sláma, Bulička - Fryauf, Hanzal, Květoň - Laš, Oliva, Látal - Pelán, Sobotka, Chrenko - Čech, Zahradník, Přibyl.
Mountfield HK: Dušek - Kolafa, Mocek, Suchý Petr, Šeda, Hendrych, Černý, Kolář - Fořt, Roubík, Potuček - Valko, Koudelka, Vondráček - Přeučil, Domin, Suchý Pavel - Kašík, Volráb, Diviš - Havíra.

Komentář k zápasu

Ve druhém domácím utkání v sezoně přivítali hokejisté Horácké Slavie Třebíč ambiciózní tým z Hradce Králové. Ten do Třebíče zavítal s celou řadou posil, mezi nimiž nechyběl třeba i velice známý Lukáš Valko. Utkání začalo v rychlém tempu, ale ani jeden z týmů si během prvních pěti minut nevytvořil žádnou kloudnou šanci, až v 5.minutě prověřil tvrdou střelou Duška domácí Zahradník. Horácké Slavii se potom naskytla možnost přesilové hry, ale ta vyzněla úplně naprázdno, protože se hrářům Třebíče nepodařilo na Duška vůbec vystřelit. Po odehrané přesilovce se však dostali ke slovu hostující hráči, ale Šindelář v domácí kleci opět potvrdil své kvality. Ve 12.minutě měl na holi branku Sobotka, ale mířil pouze do lapačky Duška. Ve 15.minutě se však již diváci radovali. Po zaváhání gólmana Duška se trefil hezkou střelou mladík Laš, který zpracoval nahrávku kapitána Ščerbana. Třebíč po této brance ožila, ale do konce třetiny již branka nepadla.

Do druhé třetiny vstoupili opět lépe domácí hokejisté, ale šance Čecha a Květoně po brance pouze volaly. V těchto okamžicích podržel tým Hradce výborný gólman Dušek, který se vyznamenal i ve 28.minutě, kdy měl na hokejce branku Oliva. Po 10.minutovém tlaku ve druhé třetině se ke slovu dostali také hráči Hradce, ale střelu Koudelky šikovně zlikvidoval gólman Šindelář. Ve 39.minutě byl vyloučen domácí kapitán Ščerban, ale naopak to byli domácí hokejisté, kteří 15.vteřin před koncem třetiny skórovali zásluhou aktivně hrajícího Látala.

Třetí třetina patřila jednoznačně hostujícímu týmu. Ten si od první minuty vytvořil tlak a již ve 42.minutě mohl skórovat Koudelka. Ve 45.minutě se již hráči i fanoušci Hradce radovali, mezi Šindelářovy betony se trefil Petr Suchý. Po této brance se Třebíč oklepala a začala opět útočit na bránu Duška. Hradec se však i nadále snažil za každou cenu vyrovnat, ale hodně jej zbrzdilo vyloučení Pavla Suchého. Třebíčští se pak snažili udržet puk co nejdále od domácí klece, což se dařilo až do 59.minuty, kdy se hosté odhodlali hrát bez gólmana. Power play však hostům nevyšla a domácí si tak odnesli tříbodový zisk.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024