Menu +

Výhra unikla v závěru

Reportáže
První přípravné utkání doma znamenalo pro Horáckou Slavii také zisk pomyslného exhibičního bodu. Ve kvalitním zápase se slovenskou extraligovou Skalicou hraném v úterý 12. srpna Třebíč dlouho vedla, ale přesto se musela se soupeřem rozejít smírně 3:3, když vyrovnávací branku vstřelil necelé dvě minuty před koncem při přesilovce Kocák. Nejlepším hráčem domácích byl Martin Fryauf, který se do listiny střelců zapsal hned dvakrát.
Sdílejte článek
 
přát., úterý 12.8.2003
TRE TRE
3:32:0, 1:1, 0:2
SKA SKA
Statistiky
Branky: 9. a 24. Fryauf, 14. Kališ – 25. Čarský, 58. Mařák, 59. Kocák.
Rozhodčí: Blecha – Pacal, Drobílek.
Vyloučení: 7:5.
Využití: 1:1.
Oslabení: 0:0.
Diváků: 300.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Kučera (32. Kousal) – Hrbáček, Dusík, Suchý, Sedláček, Kališ, Pecka, Kříž – Sláma, Holý, Žiška – Fryauf, Caha, Dolníček – Kaňka, Hrůza, Sobotka – Oliva (40. Musil), Mráz, Zahradník.
HK 36 Skalica: Kompas (24. Kučera) – Mihálik, Vrábel, Ivičič M., Novák, Komárek, Ivičič P. – Višňovský, Kollár, Oremus – Kocák, Jarolín, Hartman – Lipka, Mařák, Čárský – Prošovic, Ertek, Grill.

Komentář k zápasu

Utkání, jež bylo zahájeno malou oslavou kulatých narozenin bývalého hráče Horácké Slavie Karla Marka, začalo vzájemným oťukáváním. Postupně se však slova čím dál více ujímali domácí, což v 9. minutě korunovali úvodním gólem. Puk se odrazil k Fryaufovi do mezikruží a třebíčský hráč lehkou střelou překonal skalického brankáře Kompase. Minutu poté mohl srovnat Hartman, ale domácí obrana mu jeho záměr v poslední chvíli překazila. Ve 14. minutě se hákováním provinil skalický kapitán Ivičič, a domácí tak dostali příležitost hrát pěti proti čtyřem. Horácká Slavia přesilovku využila už za 17 vteřin, když Kališ nahodil od modré a puk poněkud překvapivě skončil za Kompasovými zády. V 18. minutě mohl korigovat Lipka, ale výborný Kučera jeho záměr vystihl. První část tak skončila 2:0 ve prospěch domácích.

Druhá třetina již byla vyrovnanější a lze říci i hokejovější. Ve 22. minutě pěknou akci dva na jednoho předvedli skaličtí hráči, ale ani tentokrát Kučeru nepřekonali. Minutu poté se o třetí branku opět postaral Fryauf, který jedovatou střelou těsně nad ledem vyhnal Kompase z branky. Místo něj nastoupila jeho dvojka – Kučera. Trochu kuriózně proto na obou stranách chytali brankáři se stejným jménem. S výměnou brankářů jako by Skalica chytila druhý dech – hned o minutu a půl později snížil na 3:1 Čarský. Kučera v domácí brance ještě několik minut vydržel, ale po půli utkání jej vystřídal Kousal. Druhé dějství poté skončilo nerozhodně 1:1.

Ještě těsně před koncem třetí třetiny se zdálo, že Třebíč dovede utkání do vítězného konce. Nasvědčovaly tomu bravurní výkony Kousala a také bojovný výkon domácích, který několikrát málem korunovali gólem. Ale ani Skalica nic nevzdávala, a když v 58. minutě Mařák přesnou střelou pod víko vsítil kontaktní branku na 3:2, vycítila příležitost a udeřila naplno. K tomu jí pomohl navíc i Dusík, který sedm vteřin po tomto gólu fauloval loktem. Již 19 vteřin po odchodu třebíčského hráče na trestnou lavici nádhernou bekhendovou střelou vyrovnal Kocák a stanovil konečné skóre na 3:3.


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024