Menu +

Medvědi Třebíči bodovat nedovolili

Reportáže
T ř e b í č - Na led dvanáctého Berouna zajížděla třináctá Horácká Slavia. Beroun, posílený o libereckého brankáře Faltu, doma nezaváhal také díky několika výborným zákrokům Pavla Falty a rozhodující brance Václava Eiselta na konečných 3:1 vsítěné v power-play dokázal doma naplno bodovat, čímž hokejisty Horácké Slavie přikoval na nelichotivou třináctou příčku prvoligové tabulky. Jediný gólový úspěch hostí zaznamenal Matúš Chrenko, jenž snižoval šest minut před koncem utkání na 2:1.
Sdílejte článek
 
15.kolo, sobota 22.10.2005
BER BER
3:11:0, 1:0, 1:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 16. Šinágl (Tvrzník), 28. Pajič, 60. Eiselt (Křesťan) - 54. Chrenko (Laš). Rozhodčí: Hodek. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.
Sestavy
Medvědi Beroun 1933: Falta, (Valent) - Filip, Sláma B., Trojovský, Ovčačík, Vaněček, Pulpán, Míka, Gengel, Šinágl, Tvrzník, Borovanský, Křesťan, Eiselt, Toma, Hlávka, Novotný, Vlček, Pajič, Dragoun.
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák, (Šindelář) - Hrbáček, Rehák, Šefčík, Lučka, Sláma L., Ščerban, Bulička, Sobotka, Květoň, Fryauf, Hanzal, Látal, Laš, Zahradník, Čech, Přibyl, Chrenko.

Komentář k zápasu

Už šest zápasů v řadě nevyhrála Horácka Slavia v řádné hrací době. Už patnáct zápasů Třebíč venku nevyhrála. Už tři zápasy v řadě nedali borci z Vysočiny v zápase víc než jeden gól. Posledním utkáním všech sérií byl zápas s dvanáctým Berounem.

Po dosti ospalém začátku se hosté dostali do první vážnější šance až na konci 12. minuty, když Pelán se Sobotkou ujížděli na jediného obránce domácích. Třebíčským se sice podařilo zakončit, jenže brankář Berouna Falta se vyznamenal. Krátce po této akci se zničehonic objevil před brankou domácích osamocený Květoň, leč i jeho pokus Falta reflexivně vytěsnil. V 16. minutě při hře čtyři na čtyři však povzbudil domácí svým gólem Šinágl. To ale hosty ještě více nabudilo, jejich drtivý tlak byl však brankově neplodný. V poslední minutě první části hry si vybral slabší chvilku berounský brankář Falta, jenž si vyjel za branku pro nahozený puk, kotouč se ale nečekaně odrazil před jeho svatyni, tam však byli dříve domácí obránci, kteří kotouč uklidili do bezpečí.

Do druhé třetiny nastoupil aktivněji Beroun. Třebíč ale trpělivě bránila a Berounské do vážnější šance nepustila. Ve 25. dostal Květoň 2 + 10 minut za nesportovní chování. Přesilovka ještě zůstala nevyužita, hned po ní ale nabídli Třebíčští špatnou rozehrávkou nájezd Roku Pajičovi, který své sólo proměnil střelou k pravé tyči Luňákovi branky. V 36. minutě měl další příležitost Toma, Luňák jeho bekhendový blafák vychytal.

V poslední části Středočeši pokračovali ve svém tlaku. Třebíčští se prakticky nemohli dostat ze svého obranného pásma, Luňákova svatyně však úspěšně odolávala. Ohrožení berounské branky bylo naplánováno až na 45. minutu. Tentokrát na Faltovi ztroskotali Látal s Čechem. V minutě 49. se do obrovské šance dostal Laš, leč Falta se rychle přesunul od tyče k tyči a jeho pokus opět zlikvidoval. Hosté se konečně dočkali v 54. minutě, když se po Lašově pasu trefil Matúš Chrenko. Dvě minuty před koncem si Třebíč vytvořila solidní nápor, minutu do konce ho dokonce podpořila i odvoláním brankáře. Gól sice padl, ale do třebíčské sítě. Čtyři sekundy před poslední sirénou uzavřel gólový účet střelou do prázdné brány Václav Eiselt.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024