Menu +

TRE - HAV 2:3 - Třebíčští hokejisté ani v dalším utkání nedokázali zvítězit

Reportáže
T ř e b í č - Horácká Slavia vstoupila do utkání lépe než soupěř. První třetinu dokázali domácí zaslouženě vyhrát. Druhá třetina byla pro diváky napínavější než ta první. Padly v ní celkem tři branky, z toho dvě však do branky domácích. Rozhodující byla poslední třetina, ve které se vedení ujal Havířov a do konce zápasu ho již nepustil. Dvě branky domácích vstřelil výborně hrající Martin Sobotka.
Sdílejte článek
 
16.kolo, středa 26.10.2005
TRE TRE
2:31:0, 1:2, 0:1
HAV HAV
Statistiky
Branky a nahrávky: 15. Sobotka (Květoň, Fryauf), 28. Sobotka (Laš, Ščerban) - Rozum, Brynecký, Lipina. Vyloučení: 9:11. Využití: 2:1. Diváků: 700.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Šindelář - Fryauf, Rehák, Šefčík, Lučka, Sláma, Ščerban, Bulička, Laš, Sobotka, Květoň, Pelán, Chrenko, Látal, Čech, Zahradník, Hanzal, Přibyl.
AZ RESIDOMO Havířov: Masný - Galvas, Zientek, Divíšek, Vavruša, Prokop, Buček, Krisl, Seman, Zdráhal, Žurek, Mikšan, Lipina, Sedlák, Rozum, Zdeněk, Brynecký, Sikora, Kolusz, Heider, Sprušil.

Komentář k zápasu

Utkání mezi třebíčskou Horáckou Slávií a havířovskými Pantery začínalo poněkud rozpačitě. Hrálo se nahoru a dolů, bez významnějších šancí. První velká šance byla ze strany Havířova. Nebezpečnou střelu vyslal havířovský útočník. Gólman Šindelář se však nenechal zaskočit a vytěsnil ramenem nebezpečnou střelu. V sedmé minutě byl vyloučen za sekání havířovský Rozum. Domácí hozenou rukavici nezvedli a utkání ponechali s původním stavem. O pár minut později byl poslán na trestnou lavici hostující Kulusz. Třebíčští tentokrát nenechali nic náhodě a po osmnácti sekundách přesilovky zakončuje skvělou akci Martin Sobotka dlouho očekávaným gólem. Asistenci si připsal Lukáš Květoň. Domácí jakoby ožili a nechtěli pustit soupeře z jejich obranného pásma. Sekundu před koncem měl hostující útočník šanci vystřelit, jeho pokusu chyběla však přesnost.

Již po necelých dvou minutách hry ve druhé třetině vsítil po sólové akci Petr Rozum vyrovnávací branku. Stav utkání tedy 1:1. Ve dvacáté páté minutě byl vyloučen hostující Divíšek za držení hole. Za ním si šel po půl minutě odpočinout i Žůrek. Třebíčští dostali šanci zahrát si přesilovku 5 na 3. Nenechali se dvakrát pobízet a Martin Sobotka překonal po nahrávce Marka Laše gólmana Masného. Třebíč se dostala znovu do vedení. Oslavy byly na rozhodčího příliš dlouhé, a tak dostalo domácí družstvo trest za zdržování hry. Ve dvaatřicáté minutě značně ožilo publikum po nevídané šanci domácího Hanzala. Veliké šance měl i druhý tým. Téměř stoprocentní šanci měl hostující Zdráhal, ale naštěstí pro domácí minul Šindelářovu odkrytou svatyni. Gól na sebe nenechal dlouho čekat a v osmatřicáté minutě vsítil David Branecký gól.

Do závěrečné třetiny vstoupili domácí s velkým nadšením. Jen těžko se Havířov dostával do šancí. Miškan z úhlu vypálil na Šindeláře, ten byl však pozorný a střela mu nedělala problémy. V padesáté první minutě potrestal chybu při rozehrávce třebíčské obrany Petr Lipina po bravurní přihrávce Davida Mikšana. Hosté se tak dostali do vedení. Dvě minuty před koncem utkání si vyžádal trenér domácího družstva oddechový čas. Třebíč hrála power-play. Na výsledném stavu se nepodepsala ani Sobotkova šance. Šanci měl ještě Lipina, ale netrefil prázdnou klec. Utkání končí vítězstvím HC Havířov Panthers nad SK Horácká Slavia Třebíč 3:2.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024