Menu +

TRE–HKR 2:1: V bojovném utkání byli domácí o chloupek lepší

Reportáže
Druhé domácí přípravné utkání přineslo Horácké Slavii pouze dvě branky, zato ale mnoho šrámů. Poměr vyloučených to jasně dokazuje – jak na domácí, tak na hostující straně si na trestnou lavici šlo odpočinout devět hráčů. Oba týmy ale výborně bránily, a proto v přesilovce padl pouze jediný gól. Na obou stranách se také předvedli gólmani – domácí Stanislav Neruda, který až do svého odchodu z ledu ve 32. minutě udržel čisté konto, byl také nejlepším hráčem.
Sdílejte článek
 
přát., pátek 15.8.2003
TRE TRE
2:11:0, 0:0, 1:1
HKR HKR
Statistiky
Branky: 7. Caha, 51. Hrůza – 55. Dušánek. Vyloučení: 9:9. Přesilovky: 1:0. Oslabení: 0:0. Diváků: 150.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Neruda (32. Kousal) – Hrbáček, Dusík, Suchý, Sedláček, Kališ, Pecka, Kříž, Sláma – Holý, Žiška, Fryauf – Caha, Dolníček, Kaňka – Hrůza, Sobotka, Oliva – Mráz, Zahradník, Pokorný.
Mountfield HK: Dušek – Mečiar, Luštinec, Procházka, Linhart, Kostka, Hendrych – Feigl, Pešan, Pahulák – Beck, Polák, Šulc – Fišer, Kukla, Domin – Suchý, Piša, Hemský – Dušánek.

Komentář k zápasu

Foto: Daniel Višňák, www.hchk.cz
Obě strany začaly pěkně zostra a lze říci, že na začátku měli mírnou převahu hosté. Jejich důrazná hra se jim ale nevyplatila poté, co v 5. minutě za držení odešel na trestnou lavici Hendrych, a Třebíč tak dostala výhodu přesilové hry. Tu využila v polovině 7. minuty, kdy Caha za Duškova záda usměrnil rychlou Kaňkovu přihrávku od mantinelu – 1:0. Jenže to bylo na dlouhou dobu všechno. Oba týmy se sice snažily přijít tomu druhému na kobylku, ale na obou stranách stály výborné obrany a ještě lepší brankáři. Konec třetiny dohrávali hosté v oslabení tří proti pěti, ale snažení domácích utnula siréna.

Ve druhé části hry dvojnásobná přesilovka Horácké Slavie pokračovala, ale díky velmi bojovnému a agresivnímu výkonu soupeře se skóre neměnilo. Ani na druhé straně se hráčům nedařilo, většina puků létala těsně vedle branky a když některý přece jen zamířil mezi tyče, stál mu v cestě bezchybný Neruda. Toho ve 32. minutě vystřídal mladý Kousal a také on předvedl, že se o místo v sestavě umí porvat. Ve 36. minutě mohl zvýšit Caha, kterému puk před Duška jak na zlatém podnose naservíroval Oliva, ale na zakončení akce chyběl třebíčskému útočníkovi potřebný čas. Na druhé straně mohli o tři minuty později srovnat Hradečtí, ale puk zastavila tyč. Druhé dějství tak skončilo bezbrankově 0:0.

Poslední část hry byla také velmi bojovná, okořeněná ostrými souboji a konečně také pěknými brankami. Na časy se začalo blýskat ve 43. minutě, kdy se nejprve proti Duškovi neprosadil Mráz a ihned z protiútoku na Kousalovi na druhé straně ztroskotali Východočeši. Ve 45. minutě se hostům při přesilovce podařilo srovnat, ale gól nebyl uznán pro posunutí branky. V 51. minutě se o nejkrásnější akci zápasu postarali Dolníček s Hrůzou, kteří unikli přes celé hřiště, několikrát si vyměnili puk a po rozebrání hradecké obrany druhý jmenovaný zakončoval do naprosto odkryté Duškovy svatyně. Jenže Hradec situaci ještě zdramatizoval, když Dušánek z bezprostřední blízkosti překonal Kousala. Hosté se pak ještě pokusili o zvrat odvoláním brankáře, ale to se jim málem nevyplatilo – domácí se zmocnili puku a Kaňkova střela lehce lízla břevno branky hostí. Utkání tak skončilo 2:1 ve prospěch domácích.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024