Menu +

TRE - CHM 3:4 pp - Třebíč třikrát vedla, nakonec se musela spokojit s pouhým bodem

Reportáže
T ř e b í č - Hokejisté Třebíče vletěli do utkání s obrovským odhodláním a již po 22 vteřinách se poprvé radovali z branky, kterou vsítil Květoň. Hosté však do konce první třetiny stačili vyrovnat. Podobný scénář měla i druhá třetina, Třebíčští se dvakrát dostali do vedení, na každou branku domácích však hosté vždy našli odpověď. Ve druhé třetině měl domácí Oliva možnost jet trestné střílení, které jako jeden z nejzkušenějších hráčů domácího celku suverénně proměnil.
Sdílejte článek
 
25.kolo, sobota 19.11.2005
TRE TRE
3:4p1:1, 2:2, 0:0 - 0:1
CHM CHM
Statistiky
Branky a nahrávky: 1. Květoň (Hrbáček), 30. Oliva, 32. Laš (Lukáč) - 6. Boušek (Kostourek, Polodna), 31. Mikšovic (Jíra, Polanský), 35. Boušek (Chatrnúch, Šíp), 63. Polodna (Boušek, Šíp). Diváci: 650. Rozhodčí: Trombík - Brabec, Pospíšil Střely na branku: 26:31. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 3:4 .
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Šindelář(Luňák) - Hrbáček, Lukáč, Lučka, Rehák, Šefčík, Ščerban, Sláma, Bulička - Fryauf, Oliva, Květoň, Pelán, Sobotka, Látal O., Laš, Korotvička, Hanzal, Čech, Tatarčík, Zahradník.
Piráti Chomutov: Horčička(Podolka) - Martínek, Poživil, Nosek, Trefný, Szakal, Šulc Jakub, Chatrnúch, Černý, Boušek, Šíp, Polodna, Pražák, Kostourek, Charousek, Jíra, Mikšovic, Polanský, Jánský, Šulc Jan, Stavenský.

Komentář k zápasu

Do utkání třebíčské Horácké Slavie a týmu Chomutova nastoupili agresivněji hráči Třebíče a již na počátku první minuty překonal Lukáš Květoň po nahrávce Hrbáčka gólmana Chomutova Horčičku. Domácí se nechtěli spokojit s jednogólovým vedením, ale Látalovu střelu reflexivně vyrazil Brankař Horčička. Ani hostující nezaháleli a Ladislav Boušek po nádherné střele vyrovnal stav utkání. V sedmé minutě byla opět nebezpečná situace před domácí bránou po chybě beků, ale Šindelář zabránil jistému gólu. Tři minuty před koncem první třetiny měla Třebíč možnost zvýšení skóre. Na dvě minuty byl vyloučen Nosek za hrubost. Gól ale nepadl, i když k tomu bylo dost blízko po Pelánově bombě. Horčička kotouč za svá záda nepustil.

Chomutov chtěl Třebíči oplatit rychlý gól ze začátku první třetiny, ale Šindelářova lapačka byla rychlejší než Jánského tvrdá střela. V pětadvacáté minutě bylo vyloučení na obou stranách. Za hosty si šel na trestnou lavici odpočinout Polodna za hákování, za domácí Sobotka za filmovaný pád. Ve třicáté minutě byl Oliva nedovoleně bráněn při jeho průniku, a tak nařídil sudí nájezd. Jiří Oliva nezaváhal a šanci proměnil. Domácí se z vedení neradovali moc dlouho, protože Mikušovic vyrovnal po asistenci Jíry. Další vychytanou mega šanci si připsal Horčička, když Květoň neskóroval po samostatném úniku. O minutu později již tak úspěšný nebyl, když ho po vyražení Lukáčovy střely překonal Marek Laš. Ve třiatřicáté minutě byly vyloučeni hráči na obou stranách: Mikušovic a Pelán. O minutu později si šel odpykat trest i Sobotka za podražení. Přesilovky 4 na 3 využil Ladislav Boušek, když dorážkou překonal Šindelářa. Těsně před koncem druhé třetiny si rozhodčí všiml, že domácích je na ledě moc, a tak poslal Květoně na menší trest.

Hned, jak nastoupil Květoň na led z trestné lavice, měl velikou šanci. Fanoušky ale nerozveselil, neboť trefil pouze pravý beton Horčičky. Třebíč byla pod velkým tlakem, obraně v čele s Šindelářem, se dařilo nepustit útočníky do větší šance. Souboje se neustále odehrávaly v obrané třetině domácích. Až v dvaapadesáté minutě se Třebíči podařilo vyrovnat hru. Dokonce se Oliva dostal do šance skórovat, leč Horčička neměl s jeho střelou problémy. S uklidněním kotouče neměl problémy ani domácí gólman, když zlikvidoval další střelu Chomutova.

V základní hrací době se nerozhodlo, a tak se prodlužovalo. V dvaašedesáté minutě měl nebývalou šanci Marek Laš, když se sám řítil na protivníkovu branku. Bohužel klec přestřelil. Na druhé straně Ladislav Boušek nezaváhal a využil nepřehledné situace před Šindelářovou brankou a rozhodl dnešní utkání. Chomutov zvítězil nad Třebíčí 4:3.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024