Menu +

Medvědí síla na Třebíčské tentokrát nestačila

Reportáže
T ř e b í č - 4:1 dokázali zvítězit hokejisté Horácké Slavie v důležitém zápase s Berounskými Medvědy. Před vlastním publikem Horácká Slavia poprvé nastoupila v červených dresech a hned je pokřtila výborným hokejem a třemi důležitými body. Dvě branky domácích vstřelil agilní Lukáš Květoň. Jediný gól Medvědů vstřelil Ovčačík. FOTOGALERIE Z UTKÁNÍ
Sdílejte článek
 
28.kolo, sobota 3.12.2005
TRE TRE
4:12:0, 2:1, 0:0
BER BER
Statistiky
Branky a nahrávky: 4. Květoň (Lukač, Hrbáček), 14. Pelán (Sobotka), 36. Kvetoň (Oliva), 37. Látal (Šefčík) - 33. Ovčačík (Horčička). Rozhodčí: Venglář- Jonáš, Musílek. Diváci: 800.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Šindelář - Hrbáček, Lukáč, Ševčík, Ščerban, Lučka, Rehák, Sláma, Bulička, Fryauf, Oliva, Kvetoň, Pelán, Sobotka, Látal, Laš, Korotvička, Tatarčík, Čech, Zahradník, Přibyl.
Medvědi Beroun 1933: Valent (Handl) - Filip, Sláma, Ovčačík, Vaněček, Míka, Kašák, Pulpán, Dragoun, Šinágl, Vlček, Horčička, Křesťan, Novotný, Ružička, Bakrlík, Přeučil, Gengel, Tvrzník.

Komentář k zápasu

Již od prvních minut byli domácí hokejisté na ledě aktivnější. Berounští hokejisté museli kotouče pouze vyhazovat.V čase 2:36 se pokusil Jiří Oliva překonat hostujícího brankáře bekhendovou střelou, brankář Valent však byl na svém místě. Horácká Slavia si v čase 3:23 vynutila svojí aktivní hrou přesilovku. Menším trestem byl potrestán berounský Sláma. Přesilovka domácích netrvala dlouho. V čase 3:56 ji zužitkoval domácí Lukáš Květoň, který po střele Lukáče dorazil kotouč za Michala Valenta. Domácí se zaslouženě ujali vedení. Od 8. minuty se hra začala vyrovnávat. V téže minutě byl také vyloučen domácí Ševčík. Berounští Medvědi byli však v přesilové hře takřka neškodní. Ve 13. minutě ujel hostujícím obráncům třebíčský Květoň, který ale nedokázal svůj samostatný průnik proměnit v gól. V 16. minutě se mírným tlakem dostali ke slovu také Medvědi, ale obrana Horácké Slavie si dokázala poradit. Domácí se ke konci první třetiny prezentovali několika nepřesnými nahrávkami, které končily zakázaným uvolněním. V čase 16:30 navýšil náskok domácích hokejistů Pavel Pelán, který podobně jako při prvním gólu dorazil kotouč do sítě po střele Sobotky. V 17. minutě byl ještě vyloučen autor druhé domácí branky Pavel Pelán. Horácká Slavia se ale dokázala ubránit.

Na začátku druhé třetiny byl vyloučen berounský Horčička, domácím se ale přesilová hra příliš nepodařila. V prvních minutách druhé třetiny nebylo k vidění příliš mnoho šancí. Berounským hokejistům dělal stále potíže přechod do útočného pásma. Když se jim přece jen podařilo vystřelit, tak vše jistila v bráně třebíčská brankářská jednička Filip Šindelář. Ve 33. minutě však poprvé kapituloval. Z mezikruží ho bombou prostřelil Berounský Ctirad Ovčačík. Bod za asistenci si připsal Horčička. Hosté následně promarnili možnost vyrovnat, když neproměnili početní výhodu. Klid a dvoubrankové vedení zajistil Horácké Slavii opět Lukáš Květoň, který našel prostor mez betony hostujícího brankáře Valenta. Na brance se nahrávkou podílel Jiří Oliva. Ve 37. minutě zvýšil na 4:1 domácí Ondřej Látal, který šikovně před brankou tečoval plachtící střelu Karla Ševčíka. Domácí se potom ubránili přesilové hře hostů díky dobré práci obrany a díky domácímu brankáři Filipu Šindelářovi. Po druhé třetině tak byl výsledek příznivější pro domácí 2:1.

Do třetí třetiny nastoupili Berounští s novým brankářem. Michala Valenta vystřídal Roman Handl. I ve třetí třetině Horácká Slavia Medvědy jasně přehrávala. Hostům i nadále dělal potíže přechod do útočného pásma. V 50. minutě mají hosté příležitost snížit. Za držení hole byl vyloučen domácí Oliva. Hosté se však ani po minutě a půl nedostali do větší šance, a tak se třebíčští hokejisté pohodlně ubránili. I v tomto utkání ukazoval domácí brankář Filip Šindelář, že právě on má být třebíčskou brankářskou jedničkou. Domácí se již snažili dohrát utkání v klidu. Ke konci udělil hlavní rozhodčí na obou stranách menší tresty. Nejprve hostujícímu Filipovi. Poté domácímu Lukáčovi. Horácká Slavia si v závěru vytvořila velký tlak, ze kterého ale už skórovat nestihla. Také jednu nehokejovou vložku nám předvedli domácí Korotvička s hostujícím Filipem, kteří si asi nepadli do oka a půl minutu před koncem utkání oba shodili rukavice a začali se prát. Tento incident zastavili až čároví rozhodčí. Oba borci dostali trest do konce utkání. Více se na třebíčském ledě nestalo a Horácká Slavia si do tabulky připsala zasloužené vítězství.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024