Menu +

Horácká Slavia dokázala otočit zdánlivě ztracený zápas. Tahle výhra se počítá, pánové !

Reportáže
T ř e b í č - Důležitý zápas pro oba soupeře se dnes hrál na ledě jihočeského Vajgaru Jindřichův Hradec. Pravidlo, že tato utkání bývají taktickou a nervózní bitvou na dvě či tři branky, se tentokrát nepotvrdilo a diváci sledovali skvělou přestřelku. Začátek utkání se hostům vůbec nepovedl. Inkasovali již v první minutě a v patnácté prohrávali už 3:0. Málokdo z jejich příznivců v té době věřil v obrat. Ten však přišel a během devatenácté a dvacáté minuty dokázali Třebíčští smazat třígólový náskok zaskočeného Vajgaru. Obzvláště branka na 3:3 z hole Martina Fryaufa pod horní tyčku, byla ukázková. Ve 23. minutě utkání se Horácká Slavia poprvé dostala do vedení střelou Pavla Buličky. Poslední a vítěznou branku Třebíče dal v 37. minutě Jan Korotvička, když znovu poslal po vyrovnávací brance domácích svůj tým do vedení 5:4: Tento stav pak vydržel i celou, již bezgólovou třetí třetinu.
Sdílejte článek
 
34.kolo, pondělí 19.12.2005
JHR JHR
4:53:3, 1:2, 0:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 1. Mertl (Fiala), 5. Šperger (Vašíček, Fiala), 15. Kupec (Vašíček), 31. Mertl (Fiala, Vašíček) - 19. Zahradník (Čech), 19. Látal (Laš, Oliva), 20. Fryauf (Korotvička), 23. Bulička (bez asistence), 37. Korotvička (Pelán, Ščerban). Rozhodčí: Husička - Klouda, Křivohlavý. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1250. Střely na branku: 26:21. Průběh utkání: 3:0, 3:3, 3:4, 4:4, 4:5.
Sestavy
KLH Vajgar Jindřichův Hradec: Kučera - Vašíček, Klimeš, Procházka, Zapletal, Vomela, Bolf, Spitzer - Hanzal, Bílek, Šperger, Škoda, Kupec, Kocar, Hruška, Mertl, Mucha, Fiala, Mrkvička, Kašpárek.
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák - Rehák, Lukáč, Šefčík, Ščerban, Lučka, Ševčík, Bulička - Laš, Oliva, Látal, Pelán, Korotvička, Fryauf, Čech, Zahradník, Přibyl.

Komentář k zápasu

Vajgar se rychle, už v první minutě, ujal vedení, když Tomáš Mertl obkroužil branku a kotouč zasunul za Luňákova záda - 1:0. O dvě minuty později se hezky uvolnil Ondřej Hruška. Minutu nato se hrálo pouze 4 na 4 a do šance se dostala i Třebíč. Pavel Pelán tvrdě vystřelil ihned po buly, ale gólman domácích byl pozorný. V čase 4:22 to bylo již o dvě branky. Jiří Vašíček našel Zdeňka Špergera a ten zpracoval dlouhou přihrávku a v zakončení se nemýlil - 2:0. První přesilovku si domácí zahráli v sedmé minutě, avšak největší šance měli hosté, jmenovitě Laš s Korotvičkou, který letošní sezónu zahájil právě v dresu Vajgaru. Na přelomu třetiny dvakrát zahrozili Jihočeši. Tváří v tvář Luňákovi se ocitl Kupec, z úhlu o chvíli později pálil Fiala. V další přesilovce domácích musel Filip Luňák zasahovat proti bombě Roberta Procházky, kterou hostující gólman jen z velkým úsilím pokryl betonem. V patnácté minutě Vašíček dlouhým pasem uvolnil Davida Kupce a ten v nájezdu nádherně trefil horní část branky - 3:0. O pár vteřin později byl tvrdě zasažen loktem Vladimír Škoda, avšak hlavní rozhodčí Husička nevylučoval. A ke slovu přišli hosté. Minutu a půl před první sirénou se nejlépe v brankovišti zorientoval Petr Zahradník a rozjásal třebíčské fanoušky poprvé - 3:1. Za necelých 30 vteřin se do přečíslení 3 na 2 drali 6řebíčští, domácí obranou projeli jako nůž máslem a Ondřej Látal přidal druhý rychlý gól. Aby toho nebylo málo, tak studenou sprchu na domácí naplno pustil Martin Fryauf, který překrásně zakončil. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu - 3:3.

Bojovalo se o každý puk (ilustrační foto)

Domácí první útok hned na začátku třetiny rozehrál svou kombinaci, ale střely jak Davida Kupce, tak i Jaroslava Kocara cestu do branky nenašly. O dvě minuty později kontroval Milan Přibyl, ale i jeho střela zblízka gólem neskončila. Dokonalý obrat v utkání Horácká Slavia potvrdila ve 23. minutě, kdy Pavel Bulička spíše jen nahazoval od modré směram na Kučeru a kotouč se zastavil až v brance - 3:4. Hostům narostla křídla a Vajgar se místy musel bránit velké převaze. Ve 23. minutě se v gólové šanci ocitl Tomáš Mertl, ale několik těl v brankovišti Třebiče prostřelit nedokázal. V 31. minutě do rozhozené třebíčské obrany pálil Lukáš Mucha, kotouč v brance neskončil, ale tlak si vynutil faul na straně hostů. A Vajgar dokázal přesilovku bleskově využít. Tomáši Mertlovi stačilo jen 20 vteřin k prostřelení skrumáže před hostující brankou - 4:4. O minutu později měl ke gólu blízko Kocar, když střílel jen těsně vedle branky. V čase 14:00 šel do gólmana Třebíče tvrdě Ondřej Hruška a vyfasoval 2 minuty. O 80 vteřin později šli domácí do tří, když po náznaku podražení musel za katr Kocar. Dvojnásobné oslabení Jihočeši přečkali, ale okamžitě po návratu prvního potrestaného vsítil pátou branku hostů Jan Korotvička - 4:5. Vajgar se snažil vyrovnat. Nejprve David Kupec neprostřelil obránce Třebíče v brankovišti. O pár okamžiků později projel celým kluzištěm Jiří Hanzal, jeho sólo Luňák vyrazil, stejně jako další dvě dorážky hráčů v modrém.

Zápas byl dramatický až do samotného závěru (ilustrační foto)

Domácí celek dohrával přesilovku z druhé třetiny a k brance si hezky sjel Robert Procházka, ale ani ten recept na pozorného Luňáka nenašel. Ve 47. minutě zahrozil dnes velmi nebezpečný Korotvička, stejně jako na druhé straně Mertl. Ondřej Hruška pálil z úhlu jen do lapačky Luňáka. O minutu později nevěděl co s pukem Kocar, nahodil před branku, kde tísněný Šperger netrefil jeho prudký pas. Hned po buly měl gól na holi Lukáš Fiala, ale ani on se do střelecké listiny tentokrát nezapsal. V polovině 50. minuty nabídl rozhodčí Husička domácím dvouminutovou přesilovku, během které postupně dvakrát stříleli Procházka s Kupcem, avšak bohužel pro domácí zůstalo jen u střelby. V 53. minutě střílel na Kučeru z dálky Jozef Lukáč. V polovině minuty čtyřiapadesáté hráli přesilovku hosté, od modré nebezpečně pálil Šefčík a Lukáč. V 59. minutě se na Kučeru řítil opět Jan Korotvička, ale Kučera byl tentokrát pozorný. Jindřichohradecký Vajgar zkusil v závěrečných vteřinách hru bez brankáře, ale ani tento tah k vyrovnání nepřispěl. Vajgar nedokázal potvrdit výhru z Ústí a stále uzavírá s čtyřbodovým mankem prvoligovou tabulku, naopak Třebíči se podařil husarský kousek, kdy dokázala hrozivou ztrátu tří gólů obdržených v úvodu ještě v závěru první části zlikvidovat a konečným vítězstvím se opět posunula před Prostejov na průběžnou 12.pozici prvoligové tabulky.





Ohlasy trenérů

Jiří Otoupalík (Třebíč): "Když po 15 minutách prohráváte 0:3, tak bývá zápas rozhodnutý. Nám se však třemi brankami povedlo rychle vyrovnat. Pak už jsme hráli dobře. Šli jsme do vedení, domácí sice ještě srovnali, ale dokázali jsme dát vítězný gól. Do Hradce jsme jeli s obavami, protože má v poslední době slušné výsledky a navíc nás trápí velká marodka. Jsme velice spokojeni, že jsme toto utkání zvládli.“

Jiří Veber (Jindřichův Hradec): "Zápas jsme si prohráli sami a já na tom mám svůj podíl. Rychle jsme vedli, ale v závěru první třetiny jsme dostali tři rychlé góly. Zápas se nepovedl Pepovi Kučerovi, kterého jsem si prosadil na dnešní zápas do sestavy. Mohli jsme vyhrát 3 zápasy v řadě a posunout se konečně v tabulce výš. Chyběl nám k tomu opravdu malý krůček."


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024