Menu +

Na ledě jednoho z favoritů soutěže Horácká Slavia nebodovala

Reportáže
T ř e b í č - Do Mladé Boleslavi odjížděli hokejisté Horácké Slavie s vědomím, že již jen hokejový zázrak by je mohl připravit o záchranu v soutěži. S velmi silným kádrem, jímž Mladá Boleslav disponuje, sehráli Třebíčští dobré utkání a statečně vzdorovali až do 49. minuty, kdy domácí vstřelili druhou branku Alešem Krátoškou a rozhodli tak o vítězi zápasu. Na obou brankách Středočechů se podíleli výhradně hráči, kteří ještě v nedávné době hráli nejvyšší soutěž. První gól vstřelil ve dvacáté minutě Petr Havelka po asistenci Michaela Vyhlídala, druhý pak dal v minutě osmačtyřicáté Aleš Krátoška po přihrávce Davida Poslíšila. Střelci Třebíče vyšli naprázdno a Horácká Slavia si tak z prvního ze čtyř zápasů na ledech sopupeřů veze porážku 2:0.
Sdílejte článek
 
48.kolo, sobota 11.2.2006
MBL MBL
2:01:0, 0:0, 1:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 20. Havelka (Vyhlídal), 49. Krátoška (Pospíšil). Rozhodčí: Štěpán, Bejček, Kabourek. Vyloučení: 6:11, navíc Přibyl (TRE) 5 + do konce utkání, Dolníček (TRE) 10 minut OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2050. Střely na branku: 43:20. Průběh utkání: 1:0, 2:0.
Sestavy
BK Mladá Boleslav: Mařík – Vyhlídal, Jindra, Všetečka, Šrek, Výborný, Sláma, Chatrnúch – Kocák, Fadrný, Havelka – Jeslínek, Krátoška, Pospíšil – Nouza, Jaroš, Hradecký – M. Krupka, Nedorost, Kadlec – Gengel.
SK Horácká Slavia Třebíč: Šindelář – Ščerban, Šefčík, Sláma, Lučka, Lukáč, Rehák – Fryauf, Květoň, Oliva – Korotvička, Dolníček, Kubiš – Látal O., Laš, Zahradník – Přibyl, Tatarčík, Čech.

Komentář k zápasu

Úvodní šanci zápasu měl sice na své holi třebíčský Kubiš, to ale na dlouhé minuty bylo v hostujícím provedení vše. Taktovky se totiž ujali domácí , ještě v koncovce dlouho působili bezradně. Pospíšilům pokus po přihrávce Krátošky zlikvidoval Šindelář, neuspěl ani Havelka poté, co si vyměnil puk s Fadrným, Všetečka střelou nad ledem těsně minul a Nedorost po spolupráci s Kadlecem trefil jen boční konstrukci branky. Až ve 20. minutě se diváci v hledišti boleslavského zimního stadionu konečně dočkali. Po přihrávce Vyhlídala se vřítil do útočného pásma Havelka a střelou „pod víko“ nedal Šindelářovi šanci – 1:0. Do kabin tak domácí šli s jednobrankovým vedením.

Také po přestávce boleslavský tým pokračoval v neúspěšném dobývání hostující branky. Jenže Nouza nedokázal puk zvednout nad ležícím Šindelářem, Sláma se neprosadil střelou od modré a Nedorostův pokus skončil v lapačce třebíčského gólmana. Ve 25. minutě se ovšem hostům naskytla příležitost k vyrovnání. Mohli totiž hrát 1:47 minuty v pěti proti třem. Vyloučením se ale sami o tuto možnost po půl minutě hry připravili a ve čtyřech už se prakticky k ohrožení Maříkovy branky nedostali. Naopak v závěru druhé dvacetiminutovky se do šancí ještě v domácím provedení dostali Výborný a také Pospíšil, efekt to ale nepřineslo.

Pojistku náskoku tak boleslavskému týmu přinesla až 49. minuta. Pospíšil vyslal do sóla Krátošku, ten se zbavil jednoho z bránících hráčů a střelou po ledě podruhé rozsvítil červené světlo – 2:0. V závěru už si domácí vítězství pohlídali, hosté se nedostali ani k power-play.



Ohlasy trenérů

Petr Haken (asistent BK Mladá Boleslav): „Byl to pro nás určitě těžký soupeř. Ke konci soutěže přitom každý jezdí do Boleslavi především bránit a nám do dělá trošičku problémy. Nedokážeme se přes obranu prosadit. Šance sice máme, v řadě z nich ale vycházíme střelecky naprázdno. Ať to bylo před týdnem s Kadaní nebo nyní s Třebíčí soupeři měli výborné brankáře. To nás ale neomlouvá. Musíme se snažit zapracovat právě na tom zakončení. Musí být více důrazné, abychom ty branky dávali. Určitě totiž v play-off tolik příležitostí mít nebudeme. Přitom každá ta šance může ve vyřazovacích bojích sehrát důležitou roli. Zápas pak ovlivnila první branka v závěru ú vodní třetiny. Od toho se vše podstatné vyvíjelo. Třebíč se stále soustředila na obranu a to se jí, myslím, dařilo. Jejich obrana byla dobře organizovaná. Každopádně ale opticky i herně jsme byli lepší a soupeře přehrávali. Teď nás čeká pondělní utkání proti Jindřichovu Hradci. Myslím si, že to bude úplně stejné. Vajgar také dobře bruslí a dokáže dobře bránit. Doufám ale, že se konečně prosadíme střelecky a že i diváci uvidí více gólů.“

Josef Horešovský (SK Horácká Slavia Třebíč): „Utkání něco z naší strany chybělo. Při pohledu na výsledek je jednoduché uhádnout, co konkrétně scházelo. Nedokázali jsme se prostě střelecky prosadit. Myslím si ale, že jsme v Mladé Boleslavi nesehráli špatné utkání. Zápas samotný měl dost velké tempo. Pro to, abychom gól dali, nám možná chybělo trošičku více síly. Někteří naši hráči se mi zdáli bez šťávy. Samozřejmě, pokud hrajete s tak silným soupeřem, je to znát. Po pravdě řečeno, ani nejsem po porážce zklamaný. Náš výkon nebyl špatný. V závěru základní části formu máme slušnou. Věřím proto, že jsme schopní sezónu ještě se ctí dohrát.“


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024