Menu +

JIH-TRE 4:3pp - Třebíč ukradla v Jihlavě bod

Reportáže
T ř e b í č - V pořadí čtvrté letošní horácké derby mezi Dukou Jihlava a Horáckou Slavií Třebíč mělo bleskový začátek, neboť domácí skórovali již v jedenácté vteřině. Pak ale využil dvě své šance třebíčský Lukáš Květoň a poslal hosty do vedení. Ve druhé části aktivnější domácí znovu otočili skóre a oba týmy odcházely do kabin za stavu 3:2. V závěrečné části se hostujícímu obránci Rehákovi podařilo od modré čáry prostřelit vše, co mu stálo v cestě, včetně Suchana a stav byl znovu srovnán. Na řadu tedy přišlo prodloužení, v němž měli více štěstí domácí, a tak Třebíčští na vítězství již nedosáhli. I tak je bod získaný v Jihlavě, která na domácím ledě čtrnácktrát za sebou neprohrála, velkým úspěchem. Fotografie z utkání najdete ZDE.
Sdílejte článek
 
50.kolo, čtvrtek 16.2.2006
JIH JIH
4:3p1:2, 2:0, 0:1 - 1:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 1. Bakus (Fiedler, Staněk), 22. Hlouch (Baranyk, Říha), 36. Hodek (Giba), 61. Fiedler (Bakus, Hodek) - 11. Květoň (Oliva), 16. Květoň (Oliva), 47. Rehák. Rozhodčí: Dvořák - Prchal R., Prchal T. Vyloučení: 9:6, navíc Bakus (JIH) 10 min., Květoň (TRE) do konce utkání. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1610. Střely na branku: 33:26. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:3, 4:3.
Sestavy
HC Dukla Jihlava: Suchan - Dobrovolný, Staněk, Giba, Pospíšil, Chvátal, Kuchyňa, Lukačovič - Hodek, Bakus, Fiedler - Rytnauer, Altrichter, Lazorišák - Říha, Hlouch, Baranyk - Polák, Havel, Hrbatý.
SK Horácká Slavia Třebíč: Šindelář - Lukáč, Rehák, Ščerban, Šefčík, Lučka, Sláma - Fryauf, Oliva, Květoň - Kubiš, Dolníček, Korotvička - Laš, Zahradník, Látal - Čech, Sobotka, Přibyl - Ludvík.

Komentář k zápasu

Jubilejní 50. kolo první ligy přivedlo na led jihlavské Dukly velkého rivala z Vysočiny Horáckou Slavii Třebíč. Jihlava doma naposledy podlehla právě Třebíči, a tak měla dnes soupeři co vracet. Domácím se povedl skvělý vstup do utkání, hned první střídání dokázali jihlavští hokejisté proměnit v gól. Skvělou práci odvedl urostlý Jonáš Fiedler, který se dobře natlačil před branku, ale jeho pokus Šindelář kryl. Vzápětí se však bleskově do branky vrhnul jihlavský kapitán Oldřich Bakus, 1:0 a nechytatelnou střelou pod víko dal první branku zápasu. Hosté však v 11. minutě dokázali vyrovnat. Do pásma Dukly zavezl kotouč Jiří Oliva, zblokovaný puk se pak odrazil na hůl volného Lukáše Květoně, 1:1, jenž švihem prostřelil Suchanovy betony. Do další šance přihrál Otu Lazorišákovi Ladislav Rytnauer, ale puk se štěstím ukryl brankář Třebíče. Hostům se hned z brejku povedlo vstřelit vedoucí branku. Jiří Oliva poslal touš na hůl spoluhráče Lukáše Květoně, 1:2, a ten jej poslal do odkryté klece domácích. Po první třetině odcházeli do kabin spokojenější hosté.

Jihlavané opět skvěle zvládli vstup do třetiny. Roman Hlouch, 2:2 nejprve vyslal do úniku Milana Baranyka, který před Filipem Šindelářem kotouč vrátil a i když se zdálo, že jihlavský útočník střílel pouze do betonu, kotouč nakonec pod chráničem třebíčského gólmana proklouzl až za brankovou čáru. Ve druhé části hry se velmi přitvrdilo a rozhodčí trochu přestal hru zvládat. Velké váhání hlavního rozhodčího Dvořáka, při vyhodnocování některých akcí, vyvolávalo na ledě velmi nepřátelskou náladu a hráči se často dopouštěli až zákeřných zákroků. Ve 26. minutě se hosté dostali do přečíslení, ale chybu v obraně napravil perfektním zákrokem jihlavský gólman Jaroslav Suchan. Ve 29. minutě třebíčský Květoň, který dal v zápase dvě branky Třebíče, zařval cosi směrem k hlavnímu sudímu Dvořákovi a posléze do něj dokonce vrazil. Rozhodčí mu udělil trest do konce utkání. Domácí se ujali vedení ve 36. minutě. Po zblokované střele domácích se k touši dostal Michal Giba, postrčil jej Danielu Hodkovi, 3:2, a ten tvrdou střelou potěšil domácí příznivce.

V posledním dějství chtěli jihlavští hokejisté uhlídat výsledek nebo přidat ještě jednu branku, ale to se jim příliš nepovedlo. Ve 46. minutě se do přečíslení tří na jednoho dostal Kubiš a k jeho zakončení mimo branku přispěl jihlavský Fiedler faulem. Třebíči se přesilová hra povedla využít. Po nedůrazném vyhození se kotouč dostal na modrou k Denisu Rehákovi, 3:3, a ten propálil vše, co mu stálo v cestě a zajistil tak pro Třebíč důležité vyrovnání. Vzápětí následovala skoro dvě a půl minuty dlouhá třebíčská přesilová hra pět na tři, ale hosté nedokázali skvěle chytajícího Jaroslava Suchana překonat. Posledních pět minut se odehrálo před brankou hostů, ale Dukla se gólu nedočkala, a tak přišlo na řadu prodloužení.

V prodloužení stačilo Jihlavě velmi málo, hned po buly se Jihlavané usadili v útočném pásmu. Utkání zakončili domácí krásnou kombinací. Nejprve Daniel Hodek poslal kotouč zpoza branky Oldřichu Bakusovi, ten vylepšil pozici pro Jonáše Fiedlera, 4:3, který už stál před prázdnou brankou a v klidu vstřelil vítězný gól Jihlavy. Poslední derby skončilo lépe pro domácí, kteří v něm dokázali vyhrát 4:3 v prodloužení.



Ohlasy trenérů

Milan Chalupa (trenér Jihlavy): „Nebudu se do toho nějak moc pouštět, protože ještě teď jsem trochu vynervovaný. Chtěli jsme hrát hokej, jako jsme hráli poslední dobou, ale bohužel soupeř hrál na hranici únosnosti a myslím si, že některé zákroky měly být podstatně přísněji trestány. Na ledě byla hlavně v poslední třetině zbytečná nervozita. Určitě se o to zasadil více soupeř, nedal nám šanci hrát naši hru.“

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024