Menu +

Na závěr přípravy další cenná výhra, Bílé hvězdy doma zdolaly Přerov

Reportáže
T ř e b í č - Poslední devátý přípravný zápas měli na programu hokejisté Horácké Slavie Třebíč. Znovu se ukázalo, že na Přerov Třebíčští prostě umí. Zatímco v Přerově v úvodu přípravného období podlehli až po samostatných nájezdech, na svém ledě dokázali zvítězit. A to i přesto, že prohrávali brankou Sikory ze dvaadvacáté minuty. Velký třebíčský obrat, ke kterému stačilo sedm minut, nastartoval vyrovnáním Ondřej Malec, vedení zajistil Silvester Kusko a třetím gólem vyhnal Šurého z branky Tadeáš Král. Přerovští pak dokázali jen snížit ve čtyřiapadesáté minutě Černým na konečných 3:2. V pozápasových nájezdech byli úspěšnější hosté, kteří se prosadili dvakrát, za domácí neskóroval v dovednostní soutěži nikdo.
Sdílejte článek
 
, čtvrtek 30.8.2018
TRE TRE
3:20:0, 3:1, 0:1
PRE PRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 27. Malec (Král, Nedbal), 33. Kusko (Bilčík, Raška), 34. Král (Paták, Ferda) – 22. Sikora (Novotný), 45. Černý. Rozhodčí: Pokorný, Ondráček. Vyloučení: 2:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 264. Střely na branku: -. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Dostál – Bilčík, Furch, Brož, Nedbal, Čejka V., Čermák, Kučera, Hort – Kusko, Čejka J., Raška – Vodný, Havlát, Nedvídek – Malec, Paták, Král – Ferda, Jurnečka, Nejedlý.
HC ZUBR Přerov: Šurý (34. Klimeš) – Pala, Novotný, Zbořil, Černý, Pohl, Padrna, Havránek, Doležal, Sýkora, Rachůnek, Moučka, Pšurný, Sikora, Procházka, Navrátil, Goiš, Mašín, Hejcman, Indrák.

Komentář k zápasu

Úvodní vhazování utkání vyhráli Zubři. Čejka svou střelou od modré čáry prověřil pozornost Šurého. Kotouč nahozený třebíčskou obranou změnil těsně před hostujícím brankářem směr, ale naštěstí pro Zubry v síti neskončil. Za podražení zamířil na trestnou lavici Vlastimil Bilčík. Bílé hvězdy srdnatě bránily, zablokovaly několik střel a přesilové hře soupeře se ubránily. Nedvídkova střela na vzdálenější tyč jen těsně minula přerovskou svatyni. Malec s Králem se dostali do přečíslení. První jmenovaný napálil kotouč do mantinelu, odkud se kotouč odrazil přesně na Královu hokejku. Šurý se ovšem včas zorientoval a šanci Horácké Slavie zlikvidoval. Hráčů Přerova bylo na ledě šest. Toho si všimli rozhodčí, kteří za tento technický přestupek nařídili přesilovou hru pro domácí. Střelu Tadeáše Krále zastavil Šurý hbitou lapačkou. Bílé hvězdy svoji úvodní přesilovou hru nevyužily.

Zubři šli hned v úvodu druhé periody do vedení. Novotný poslal přesný pas Marku Sikorovi, který ujel třebíčské obraně a prudkou střelou ke vzdálenější tyči načal skóre zápasu. Přerov pokračoval v napadání branky Horácké Slavie. Indrák nabil Mašínovi, který se však netrefil mezi tři tyče. Pala trefil Radima Ferdu holí do obličeje a od rozhodčích vyfasoval dvouminutový trest. Zubři si před svým brankářem nepohlídali Ondřeje Malce, který se díky svému důrazu před brankou soupeře zapsal mezi střelce. Přerov se znovu provinil proti pravidlům. Dvě minuty za sekání byly uděleny Patriku Mašínovi. Bílé hvězdy si v přesilové hře vytvořily mnoho zajímavých šancí. Žádná ze střel však nenašla ten správný cíl. Zubři byli pod tlakem a nezbylo jim nic jiného, než znovu faulovat. Přerov ovšem tentokráte na svou nedisciplinovanost doplatil. Silvester Kusko se jako první dostal k odraženému kotouči a rychlou ranou zužitkoval přesilovou hru. Horácká Slavia dál mačkala svého soupeře v útočném pásmu a po právu se dočkala vytouženého ovoce. Králova střela proletěla Šurému mezi jeho betony a domácí už vedli o dvě branky. Zubři po třetí inkasované brance poslali do branky Lukáše Klimeše. Přesilové hry se ve druhé třetině dočkali také hosté. Na trestnou lavici zamířil za krosček Vladimír Brož. Brankář Dostál v oslabení nejednou ukázal, že by mohl být i profesorem gymnastiky. Svými zákroky doslova uchvátil přihlížející obecenstvo. Domácí díky skvělému Dostálovi oslabení ubránili.

Moučka se obtočil kolem branky Bílých hvězd, ale Dostál byl u své tyčky včas. Zubři se dočkali snížení. Bomba Roberta Černého zapadla přesně pod horní tyč, a utkání se nám tak zdramatizovalo. Horácká Slavia mohla oplatit stejnou mincí, ale na poslední chvíli zabránil vstřelené brance jeden z přerovských obránců. Havránek obdržel za faul loktem dvě minuty. Zubři ovšem dobře bránili, a skóre zápasu tak zůstávalo neměnné. Přerov chtěl v závěrečných minutách dosáhnout vyrovnání, ale recept na brankáře Dostála už nenašel.

V následujících domluvených nájezdech skórovali jen Zubři a vyhráli je v poměru 0:2.





Ohlasy trenérů

Marin Sobotka – SK Horácká Slavia Třebíč: Jsme rádi, že jsme zvládli oba dva zápasy, které jsme v tomto týdnu odehráli. Porazili jsme prostějovské Jestřáby a také přerovské Zubry. Hráčům tyto výhry jistě dodají potřebné sebevědomí, které budeme potřebovat v prvním mistrovském zápase s ústeckým Slovanem. Žádný zápas se samozřejmě neobejde bez chyb. My jsme nejhůře odehráli poslední třetinu, ve které jsme vedli 3:1. Dvě třetiny jsme hráli dobře a v té závěrečné nás potkal herní výpadek. Potřebujeme hrát celých šedesát minut stejný styl hokeje, který po hráčích vyžadujeme. Musím hráčům za poslední dvě výhry poděkovat, jelikož pracovali skvěle. Doufám, že sezónu zahájíme dobře a budeme hrát pěkný hokej. Dnes jdou hráči na společnou večeři a zítra bude následovat klasický trénink. Trénink bude před víkendem ostřejší. Hráči dostanou o víkendu volno. V pondělí a v úterý budeme trénovat. Ve středu přijde jednodenní volno a ve čtvrtek a v pátek se bude znovu trénovat. V sobotu odcestujeme na první mistrovský zápas. Je skvělé, že se nám podařilo vstřelit dvě branky v přesilových hrách. V početních výhodách byl navíc k vidění dobrý důraz před brankou a střela od obránce. Kluci dnes viděli, že i z jednoduše sehrané přesilové hry se dá vstřelit branka.

Petr Dočkal – HC Zubr Přerov: Dnes jsme odehráli náš poslední přípravný zápas. Myslím si, že první třetina byla vyrovnaná. Ve druhé třetině nás potkal herní výpadek, za který jsme byli naším soupeřem potrestáni. Třebíči se podařilo otočit celý zápas. Ve třetí třetině už jsme nedokázali srovnat stav zápasu. Teď se musíme dobře připravit na mistrovské zápasy.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024