Menu +

TRE-OLO 0:1 - Vyrovnaný zápas rozhodl až gól v prodloužení

Reportáže
Posíleni výhrou v Prostějově nastupovali třebíčští hokejisté na led s chutí a hladem po dalším vítězství. Soupeřem jim tentokrát byl nováček první ligy - celek Olomouce, kterému se letos v přípravě příliš nedaří. Oporou hostí měl být brankář Petr Svoboda, který zahájil loňskou sezónu ve Znojmě a v kádru Olomouce nastoupili také hokejisté, kteří si vyzkoušeli hokej i v Třebíči, jako například Radek Kučera nebo Tomáš Klimeš.
Sdílejte článek
 
přát., pátek 29.8.2003
TRE TRE
0:10:0, 0:0, 0:0 - 0:1
OLO OLO
Statistiky
Branky: 65. Kučera. Tresty: 2:5, Kříž 2 + 2 min. Diváků: 300.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák, Ludvík - Kříž, Dusík - Suchý, Pecka - Mazanec, Hrbáček - Sláma - Lála, Žiška, Fyauf - Topol, Dolníček, Kaňka - Mráz, Sobotka, Oliva - Zahradník, Hrůza.
HC Olomouc: Svoboda, Tihlář - Faltinek, Doseděl - Dostal, Klimeš - Prošek, Gróf - Zapletal - Liška, Brančík, Martinka - Žajgla, Karný, Komínek - Kašparů, Kučera, Bělohrávek - Fiala.

Komentář k zápasu

Zápas byl po dobu základní hrací doby vyrovnaný, na svých postech se předváděli především brankáři Svoboda a Luňák. Brankář v třebíčské brance - Filip Luňák - odchytal výborně už zápas v Prostějově a týdenní zápůjčkou z Pelhřimova (výměnou za útočníka Cahu) pomohl trenérům rozřešit rébus se zdravotně absentujícími gólmany Nerudou, Kučerou a Kousalem.

Luňák byl také hlavní postavou první třetiny, když už ve 3. minutě zlikvidoval první velkou přiležitost. První nebezpečnou střelu vyslal v 7. minutě bekhendem na Svobodu Sobotka, ale olomoucký brankář byl pozorný. Další třebíčskou příležitost promarnil Hrbáček, když zblízka minul branku soupeře. Znovu výborně úřadoval třebíčský gólman, který v 18. minutě kryl prudkou střelu od modré a ve 20. minutě zlikvidoval nájezd osamoceného Bělohlávka.

Na začátku druhé třetiny měl před brankářem Svobodou příležitost Jakub Žiška, ale neuspěl. První ze tří samostatných nájezdů mohutného Radka Kučery Luňák bravurně zlikvidoval a v 25. minutě udržel bezbrankový stav. Během třebíčské přesilovky v 29. minutě se zaskvěl i Svoboda, který Křížovu bombu od modré zachytil mezi svými betony. Zbytek druhé třetiny se hra přelévala ze strany na stranu bez výrazných brankových příležitostí.

Ve 43. minutě neuspěl v samostatném nájezdu proti Luňákovi ani Bělohlávek. Několik dalších příležitostí měli Olomoučtí během své čtyřminutové přesilovky, ale třebíčský gólman byl vždy na svém místě. Při třebíčské přesilovce v 49. minutě nevyužil ideální přihrávku Olivy Dolníček. V 51. minutě Svoboda vykryl prudkou střelu Hrbáčkovu. Zkušený útočník Kučera selhal i ve druhém samostatném nájezdu v 17.minutě, když se před Luňákem zastavil a chtěl po ledě zasunout puk za jeho záda. Ten mu tam však včas vložil svůj beton. Třebíčští se ještě v závěru pokoušeli strhnout vítězství na svou stranu, ale nebyli úspěšní.

Po bezbrankových třech třetinách se obě strany dohodli o pokračování zápasu pětiminutovým prodloužením. Ve 2. minutě prodloužení mohl zblízka rozhodnout třebíčský Mráz, ale prudkou střelu namířil mimo bránu. Na začátku 5.minuty potřetí ujel olomoucký Radek Kučera a napotřetí se mu nakonec stahovačkou podařilo překonat, jinak excelentního, Luňáka.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024