Menu +

12. kolo, Bílé hvězdy míří na led nebezpečných Benátek, kde chtějí bodovat

Pozvánky na zápas
T ř e b í č - Jen dvě kola zbývá odehrát před koncem první čtvrtiny dlouhodobé části soutěže. A jeden z posledních týmů, s nímž se Bílé hvězdy dosud letos nestřetly, je tým HC Benátky nad Jizerou. Tým od Jizery zatím hledá svoji lepší tvář, navíc v posledních třech zápasech nebodoval a dal pouze 2 branky. Zápas 12. kola je na programu v sobotu 11. října, první buly bude v Benátkách vhozeno v 17:00 hodin.
Sdílejte článek
 

Benátky nad Jizerou loni zažily skvělou sezónu. Dlouho to sice vypadalo, že jim play-off unikne, díky spanilé jízdě v poslední čtvrtině soutěže se však Pojizeřané mezi osmičku nejlepších přece jen vměstnali. Ve čtvrtfinále pak byli Středočeši důstojným soupeřem pro favorizovanou Mladou Boleslav.

Letos by Benátky nad Jizerou svou účast ve vyřazovacích bojích rády zopakovaly. Středočeši totiž i nadále pokračují ve spolupráci s Libercem, který má ve své záloze spoustu nadějných hokejistů. Na farmu navíc poslal i některé zkušené hráče. Zkrátka a dobře, před startem sezóny 2014/2015 se v tomto malém městě sešel slušný kádr.

Průběh sezóny z pohledu od Jizery

Hokejisté od Jizery začali tuto prvoligovou sezónu slibně. V úvodním kole na svém ledě přehráli tým Šumperka 4:1 a o dva dny později odjeli s prázdnou i kladenští Rytíři. V posledních šesti kolech však tým kolem hlavního kouče Filipa Pešána dokázal získat pouze tři body, když na horkém ledě v Prostějově brali výhru v poměru 6:2. Středočechům tak patří průběžná jedenáctá pozice za získaných čtrnáct bodů

Kanadskému bodování příštího soupeře Horácké Slavie vévodí zkušený Josef Skořepa, který se dosud může pyšnit sedmi body (3+4). Daniel Špaček se čtyřmi přesnými zásahy je nejlepším střelcem svého týmu. Nejlepšími statistikami mezi třemi tyčemi se může chlubit jednadvacetiletý Jan Lukáš, který si drží slušnou úspěšnost zákroků 93,44%.

V posledním kole zajížděli Středočeši do Jihlavy, kde utrpěli porážku 0:4. „Dnešní zápas mi trošku připomínal utkání šesté třídy s juniorkou, protože jsme tahali celý zápas za kratší konec. Byli jsme slabší v osobních soubojích a, i když jsme tady dnes měli extrémně mladý mančaft, mohli jsme zlobit více. Sice jsme relativně dobře drželi náš systém, snažili jsme se bruslit, forčekovat a dohrávat souboje, tak proti takhle kvalitnímu soupeři je to málo. Za stavu 1:0 jsme měli přesilovku pět na tři, kterou jsme sehráli opravdu špatně, a ukázalo se, že na naší straně trošku chybí kvalita. Směrem do útoku jsme nepředvedli téměř nic a neměli jsme šanci tady bodovat.“ Zhodnotil Filip Pešán výkon svých svěřenců bezprostředně po zápase.

Poslední tři zápasy HC Benátky nad Jizerou

LHK Jestřábi Prostějov – HC Benátky nad Jizerou 2:6, branky Benátek: Špaček 3, Plutnar, Hrníčko, Maďar

HC Benátky nad Jizerou – HC Stadion Litoměřice 0:1

HC Dukla Jihlava – HC Benátky nad Jizerou 4:0

Bílé hvězdy dále září a těží ze širokého kádru

O deset bodů více než jejich příští soupeř, a to dvacet čtyři, již nasbírali hráči s bílou hvězdou na hrudi a po právu tak vedou peloton prvoligových týmů. Podíváme se rovněž krátce na statistiky Horácké Slavie po jedenácti odehraných kolech. Kanadské bodování zatím ovládá Miroslav Holec, který je se 12 body (3+9) rovněž nejlepším nahrávačem svého týmu. Pověst střelce naplňuje zkušený Lukáš Havel se šesti zářezy na své hokejce. Do statistik gólmanů zatím zasáhli tři muži s maskou na obličeji. S úspěšností 95,31% jim kraluje v Třebíči známý a velmi populární Marek Čiliak.

V posledním odehraném zápase se Bílé hvězdy doma postavily proti týmu HC Most a po výhře 5:1 se opět usadily na průběžném prvním místě tabulky. Zhodnocení zápasu a prognózy vývoje v týmu se můžeme dočíst v pozápasovém hodnocení asistenta trenéra, Radka Nováka: „Most začal velice dobře, ale po čtyřech minutách jsme se dostali do hry a dali jsme dva rychlé góly. Pak jsme bohužel inkasovali. Ale naštěstí hráči zase zabrali a do konce třetiny jsme zvýšili na 4:1. Další dvě třetiny jsme odehráli podle plánu, který jsme si řekli, a přidali jsme ještě jeden gól. Hráčům chceme poděkovat za výkon a fanouškům za podporu. Post gólmana řešíme, ale kdo bude chytat v sobotu, to nevím. Co se týče Čiliaka, ten je v třebíčské kabině jako doma. My ho všichni v uvozovkách bereme jako našeho hráče, i když mu přejeme, aby mu to vycházelo v Kometě. Jakub Herman u nás zůstane do soboty, pak se bude řešit další působení za náš klub.“

Poslední tři zápasy Bílých hvězd

SK Horácká Slavia Třebíč – Rytíři Kladno 2:3pp, branky Třebíče: Pekr, Havel

SK Kadaň - SK Horácká Slavia Třebíč 2:1, branka Třebíče: Vondráček

SK Horácká Slavia Třebíč – HC Most 5:1, branky Třebíče: Dočekal, Havel, Erat, Bartoň, Herman

Jak je vidět, v sobotu 11. 10. 2014, půjde na ledě Benátek o zajímavý zápas. Domácí (na 11 pozici)budou chtít určitě protrhnout svoji střeleckou smůlu z posledních dvou zápasů a získat již potřebné body. Na druhé straně Bílé hvězdy odjíždí na led Středočechů v pozici lídra soutěže a náskokem 10 bodů na svého příštího soupeře, tuto pozici si budou chtít udržet i nadále. Jak vše dopadne? On-line přenos z Benátek nad Jizerou začíná již v 17 hodin!

Podobné články

Pozvánky na zápas

Bílé hvězdy čeká rozhodující pátá bitva o postup do semifinále!

16.03.2024
Pozvánky na zápas

Série se přesouvá na třebíčské kolbiště! Pokračování je na programu ve středu a ve čtvrtek!

12.03.2024
Pozvánky na zápas

Čtvrtfinále je tady! Bílé hvězdy jej načnou dvojzápasem v Kalich aréně!

08.03.2024