Menu +

3. ročník projektu O Kapku lepší hokej zajistil dětem přes 900 000! DĚKUJEME!!

Aktuální zprávy
Třetí kolo dobročinné sbírky, která se zaměřuje na pomoc dětem s poruchou krvetvorby, přineslo Nadačnímu fondu Kapka naděje 905 282 korun! Díky fanouškům a hokejovým klubům, které poskytly svůj prostor, čas i finanční příspěvky, se podařilo poskládat částku přes 900 tisíc korun. Celkově se na pomoc dětem za tři roky vybralo už přes 2 miliony korun.
Sdílejte článek
 

Projekt odstartoval na začátku února, protože právě na den 4. 2. připadá Světový den boje proti rakovině. Naši hráči hráli se speciálními dresy s oranžovými rukávy a dalšími oranžovými prvky na bruslích, hokejkách či chráničích. Právě oranžová barva totiž symbolizuje Boj proti rakovině.

600 000 korun z celkového letošního výtěžku bude vyhrazeno pro nákup přístroje v hodnotě 1 693 374 Kč na Kliniku dětské hematologie a onkologie v Praze (FN Motol). Toto zařízení, konkrétně pak 7500 Fast Dx Real-Time PCR Instrument, je nezbytné pro vyšetření odpovědi na léčbu (MRN) u pacientů s leukémií a některými dalšími typy onemocnění krvetvorby. Bude se jednat o unikátní přístroj, který je schopný vyhodnotit vzorky z celé republiky. Zbylých 300 000 korun bude rozděleno po menších částkách do nemocnic po celé České republice.

„Projekt O Kapku lepší hokej nám už třetím rokem ukazuje, že hokejové týmy dokáží skórovat nejen na ledě. Výtěžek přes 900 tisíc je fantastický. Děkujeme ze srdce všem fanouškům, hokejistům i realizačním týmům,“ dodal Jan Fischer, ředitel Nadačního fondu Kapka naděje.

Podobné články

Aktuální zprávy

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

před 3 dny
Aktuální zprávy

Neopakovatelná nabídka, měj doma kousek stadionu i ty

před 3 dny
Aktuální zprávy

Jak postupuje rekonstrukce? Připravujeme prodej upomínkových předmětů s částí hrací plochy i stadionu

21.04.2024