Menu +

TRE-UST 3:3 Slovan dokázal srovnat manko dvou gólů

Reportáže
V prvním mistrovském utkání na domácím ledě se Horácká Slavia střetla s ústeckými Lvy. Severočeši ze začátku hráli špatně, ale postupně se soupeři vyrovnali a v závěrečných minutách stáhli manko dvou gólů. Po normální hrací době skončil zápas nerozhodně 3:3, a proto následovalo prodloužení. V něm branka nepadla, a oba týmy si tak připsaly po jednom bodu.
Sdílejte článek
 
2.kolo, středa 18.9.2002
TRE TRE
3:3p1:0, 1:1, 1:2
UNL UNL
Statistiky
Branky: 4. a 51. Holý (u obou Kaňka, u druhé navíc Oliva), 21. Žák (Oliva, Altrichter) - 34. Tvrzník M. (Důras), 55. Morvay (Müller), 59. Netík (Marcinek). Rozhodčí: Skoupý - Dědek, Dřínovský. Vyloučení: 4:5, navíc Beroun (TRE) a Horáček (UNL) 2+2 min. za nebezpečnou hru vysokou holí. Využití: 0:1. Oslabení: 0:0. Diváků: 1650. Střely na branku: 23:38.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Neruda - Hrbáček, Sedláček, Mocek, Kříž, Fryauf, Polívka, Dusík, Zapletal - Altrichter, Oliva, Žák - Kaňka, Žiška, Holý - Beroun, Dolníček, Jašík - Caha, Zahradník, Tokoš.
HC Slovan Ústí nad Labem: Fikrt - Pavlas, Vrzal, Drábek, Kasík, Florián, Horáček, Kaltennböck - Poukar, Hubáček, Tvrzník - Netík, Marcínek, Tvrzník - Paleček, Müller, Morvay - Povejšil, Boháč, Důras.

Komentář k zápasu

Domácí od začátku překypovali aktivitou, která jim přinesla první úspěch. V polovině 4. minuty poslal Kaňka rychlý pas na Holého, který puk tečoval za Fikrtova záda – 1:0. V 8. minutě se na druhé straně dostal do šance Maleček, ale jeho střelu Neruda zlikvidoval. V 19. minutě si pěknou akci připravili Mocek se Žiškou, ale jejich snaha nebyla korunována úspěchem stejně jako možnost, jež se vzápětí vyskytla hostům na druhé straně. Tu Lvům pokazil sekáním Žák, který dostal dvouminutový trest a odjel na lavici hanby. Domácí tak třetinu dohrávali ve čtyřech.

Ihned po návratu z trestné lavice se Žák zapojil do útoku a spolu s Olivou a Altrichterem se rozjel proti dvěma hostujícím obráncům. Třebíčské trio si s nimi krásně pohrálo a divákům předvedlo nejhezčí akci utkání, v níž navrátivší se Žák zakončoval do zcela odkryté Fikrtovy klece – 2:0. Slovan se ale pomalu začínal dostávat do hry, zanedlouho uzavřel Třebíč do obranného pásma a domácí měli najednou plné ruce i nohy práce. Ve 27. minutě hostující Poukar a Daniel Tvrzník měli na holích vyrovnání, V rozhodující chvíli se puk ale dostal příliš daleko od Poukara, a tak jeho zakončení Neruda poměrně lehce vykryl. Na konci 33. minuty hrál Jašík nedovoleně vysokou holí a po jeho odchodu na trestnou lavici dostali hosté možnost hrát přesilovku, kterou za minutu proměnili v gól. Důras nahrál před branku na Martina Tvrzníka, jenž našel skulinku mezi tyčí a Nerudou – 2:1. Ve 38. minutě mohla Třebíč vést opět o dvě branky, jenže při akci, která se velmi podobala Žákově gólu ze začátku třetiny, Žiškova řada neměla štěstí a puk těsně minul Fikrtovu odkrytou svatyni.

Robert Holý právě vstřelil třetí branku svého týmu.

Naopak ve 39. minutě mohl srovnat Netík, ale kotouč z jeho hole tancoval těsně před brankovou čárou. Druhá část skončila nerozhodně 1:1.

Ve 42. minutě mohl pojistit Sedláček střelou z první, ale Fikrt byl připravený. Nic však nemohl dělat v 51. minutě proti Holému, který milimetrovou přihrávku od Kaňky proměnil ve třetí trefu domácích. Třebíčský kotel již pěl vítězné chorály, jenže Slovan dokázal, že hokej je nutno hrát až do konce. V 54. minutě Morvay prověřil Nerudu hezkou žabkou, jež k překvapení diváků znamenala přepsání stavu na 3:2. O dva body přišla Horácká Slavia 72 vteřin před závěrečnou sirénou, kdy Netík objel Nerudovu branku a srovnal na 3:3.

Ke slovu přišlo prodloužení, v němž byly šance na obou stranách. Tyto příležitosti však zůstaly nevyužity, a tak utkání skončilo nerozhodně.





Ohlasy trenérů

Jindřich Setíkovský: „S bodem jsme spokojení. Nevypadalo to, že bychom mohli bodovat, ale od půlky jsme se zlepšili a v závěru si vytvořili určitý tlak. Začátek byl z naší strany špatný, soupeř nás přebrusloval, my hráli moc složitě.“
Milan Chalupa: „Styl Ústí známe, vždycky jsme s nimi hráli o jeden, dva góly. Mají velice šikovné útočníky, kteří udrží puk a mají dobré periferní vidění. S bodem můžeme být svým způsobem spokojeni, proti nám nestál žádný naivní soupeř. Musíme jít zápas od zápasu, každý bod má pro nás velkou cenu. Nebyl jsem spokojený s tím, jak jsme dostali poslední branku, ale jinak naše hra nebyla špatná.“

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024