Menu +

UNL-TRE 3:2: Třebíčští v zápase vedli, ale nakonec i díky smůle body nevezou

Reportáže
T ř e b í č - Velmi těžký soupeř čekal ve druhém kole na třebíčské hokejisty. Ústečtí Lvi v minulém kole nasázeli Mladé Boleslavi osm branek, ale s Třebíčí měli hodně práce, aby v zápase s ní uspěli. Hosté totiž vsadili na precizní obranu a výkon brankáře Michala Valenta. Tato taktika jim dlouho vycházela. Sice inkasovali první branku, ale vyrovnání zařídil ve 24. minutě při hře 4:4 David Dolníček. V minutě čtyřicáté druhé šli hosté dokonce do vedení Michalem Pšurným. Lvi ale nakonec dokázali utkání otočit brankami Marka Ivana a Josefa Vítka. Hosté bojovali až do poslední sekundy a v power-play sahali po bodu, ale maska brankáře Fikrta puk směřující do branky zastavila.
Sdílejte článek
 
2.kolo, sobota 16.9.2006
UNL UNL
3:21:0, 0:1, 2:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 7. Ivan (Slížek, Klimt), 44. Ivan (Klimt), 47. Vítek (Houdek) - 24. Dolníček (Šefčík), 42. Pšurný (Handlovský). Rozhodčí: Hodek - Rozlílek, Lhotský. Vyloučení: 7:7, navíc Rehák (TRE) 10 minut OT. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 3150. Střely na branku: 36:27. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2.
Sestavy
HC Slovan Ústí nad Labem: Fikrt - Grof, Nádašdi, Houdek, Hořava, Kolafa, Ficenc, Zápotočný, Suchánek - Hulva, Pazourek, Antoš - Janků, Vítek, Martinec - Ivan, Slížek, Klimt - Jiří Kudrna, Klobouček, Přeučil.
SK Horácká Slavia Třebíč: Valent - Ščerban, Lučka, Dvořák, Šefčík, Hrbáček, Rehák, Sláma - Laš, Dolníček, Nahodil - Handlovský, Oliva, Korotvička - Čech, Zahradník, Pšurný - Látal, Sobotka, Přibyl.

Komentář k zápasu

Domácí hokejisté dostali brzy možnost hrát přesilovou hru, ale po minutě už se hrálo ve 4 proti 4. Hrálo se nahoru dolů, ve hře bylo ale i dost nepřesností V 7. minutě zahrozil útok Janků, Vítek, Martinec. Brzy poté našel Slížek najetého Ivana, který střelou z voleje našel skulinku mezi Valentovými betony. Vzápětí rozezvučel Grof tyčku třebíčské svatyně. Ve 13. minutě měli hosté možnost vyrovnat, když se jim naskytla dvacetivteřinová dvojnásobná výhoda. V té hosté nic nevymysleli, ale v té následné v 5 proti 4, Lvům pěkně zatopili. Ve 20. minutě se hosté dostali dvakrát do šance, ale vytěžili z nich jen faul Kloboučka, který hasil počínající požár, když mu kotouč přeskočil hokejku.

Na začátku druhé třetiny hosté dohrávali přesilovku a i v těchto okamžicích bylo před Fikrtem párkrát dost horko. Ve 24. minutě, při hře 4 proti 4, dostal od Šefčíka přihrávku do jízdy Dolníček a z těžkého úhlu se bekhendem trefil pod víko - 1:1. Hokejisté Slovanu se poté snažili vystupňovat tempo, ale na jejich hokejky sedlo více nepřesností. Ve 32. minutě vyslal Slížek na zteč Klimta, ten se prosmýkl mezi obránci, ale Sláma na poslední chvíli zatáhl za ruční brzdu. V nabídnuté přesilovce ale domácí zhola nic nevymysleli. Vynikající zákrok si připsal Fikrt ve 36. minutě, když Sobotka přihrál před branku úplně volnému Látalovi.

Na začátku závěrečného dějství Kolafa neuhlídal Handlovského, proti jeho střele napříč brankovištěm Fikrt promáchl a pro Pšurného nebyl problém trefit odkrytou klec - 1:2. Radost hostí ale trvala jen necelé 2 minuty. V přesilovce si Ivanovi vyplatilo jít důrazně za kotoučem a nakonec ho protlačil za záda brankáře - 2:2. Nejdůležitější moment utkání přišel ve 47. minutě, při oslabení domácích. Houdek lehl do střely, k odraženému kotouči nabruslil Vítek a své sólo zakončil střelou mezi Valentovy betony -2:3. Poté se šance prostřídaly na obou stranách. V 50. minutě Vítek při dalším brejku proti brankáři Třebíče neuspěl. V 54. minutě vyprášil jedovatou střelou Valentovy betony Antoš. Na konci 59. minuty si hosté ještě vyžádali oddechový čas, poté odvolali brankáře, ale Lvi už těsný náskok udrželi. Ficencův gól do prázdné branky přišel až po siréně.





Ohlasy trenérů

Josef Horešovský (SK HS Třebíč): "Pro nás je dobré, že jsme tu, v podstatě, sehráli vyrovnaný zápas. Doufám, že to hráčům, i přesto, že jsme nevyhráli, trošku dodalo důvěry. Sahali jsme tu po bodu, dokonce jsme tu i vedli. Bohužel, individuální chyba nás stála vedení. Utkání bylo dobré, z obou stran mělo tempo. Proti silným mužstvům musíme hodně bránit. Obrana nám vcelku fungovala dobře. Přesto, že jsme prohráli, s naším výkonem jsem spokojen. V tomto složení jsme se sešli až krátce před zahájením soutěže. Pšurný s Lučkou se nedostali do sestavy Zlína. Máme tam řadu mladých kluků, naším cílem je hrát s co největší mírou odchovanců, ale máme tam i řadů kluků zkušených, například Béda Ščerban nebo Jirka Oliva. Je v podstatě naším záměrem, aby ti mladší měli oporu v těch hráčích, kteří při nějakých problémech nezpanikaří. Co se týče brankáře Valenta, ten je ze Slovenska. Vloni byl v juniorce Sparty a chytal i v Berouně."
Vladimír Evan (HC Slovan Ústečtí Lvi): "To vítězství se rodilo strašně těžce. Dnes jsme narazili na kvalitního soupeře, který byl od první minuty ve velkém pohybu. Po tom prvním gólu jsme si mysleli, že už to půjde a ono to nešlo. Chvílemi, když jsme zapnuli, tak měli problémy, hlavně v jejich obranném pásmu. My jsme tam ale měli od začátku dost šancí, kdy jsme měli dát víc gólů, aby se hra uklidnila. Pak jsme po našich velkých chybách dostali dva góly. Neudržíme puk v útočném pásmu, propadneme tam, ujede tam hráč a podle mantinelu se protáhne útočník, kam by se vůbec neměl dostat. Nakonec se rozhodlo v našem oslabení. Pepa Vítek to udělal výborně, ale velkou zásluhu na tom měl Tomáš Houdek. Třebíč nás i dost překvapila. Úplně změnili styl hry. Vloni přijeli s obranným valem. Stáli ve středním pásmu a čekali. Dnes od první minuty napadali i ve dvou hráčích a nám to dělalo zpočátku velké problémy. Dnes by už býval mohl nastoupit Honza Kudrna, ale nakonec jsme si řekli, že by to bylo lepší, až bude úplně fit. Jako devátého obránce jsme si tu nechali Suchánka."

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024