Menu +

TRE - JIH 2 : 3 : Horácké derby vyznělo vítězně pro Duklu Jihlava

Reportáže
T ř e b í č - Horácká Slavia se ve dvanáctém kole 1. ligy ledního hokeje střetla s odvěkým rivalem - Duklou Jihlava. O tom, že se jedná o tradiční derby vypovídala nejen napjatá atmosféra, ale také vysoký počet diváků. Do utkání vstoupila lépe Dukla, když se již ve čtvrté minutě mohla radovat z Rytnauerova gólu. Domácí dokázali odpovědět v deváté minutě, kdy na 1:1 vyrovnal Petr Zahradník. Třebíč měla viditelně více ze hry, což jen potvrdil Karel Šefčík, když ve čtrnácté minutě zvýšil na 2:1. Horáckou Slavii vstřelený gól povzbudil a jihlavské mužstvo muselo čelit téměř neustálému tlaku. Jihlavu vrátil do hry až v 37. minutě Bakus, když vyrovnal na 2:2. V jednačtyřicáté minutě srazil domácí na kolena jihlavský Říha, který zvýšil na 3:2. Od té chvíle si oba týmy vyměnily role. Třebíč se, místo téměř neustálého napadání, bránila útokům jihlavských hráčů. K vyrovnání domácím nepomohla ani závěrečná přesilovka 6 na 4. Konečné skóre tedy vypadalo příznivě pro Jihlavu - 2:3. V článku najdete i videonahrávky obou třebíčských branek a dvě akce. Fotografie z utkání najdete TADY
Sdílejte článek
 
12.kolo, sobota 14.10.2006
TRE TRE
2:32:1, 0:1, 0:1
JIH JIH
Statistiky
Branky a nahrávky: 9. Zahradník (Pšurný), 14. Šefčík (Zahradník) - 4. Rytnauer (Kaňkovský), 37. Bakus, 41. Říha (Fiedler). Rozhodčí: Hodek - Bejček, Kabourek. Střely na branku: 52:27. Diváci: 2500.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Chábera - Ščerban, Rehák, Hrbáček, Vomela, Dvořák, Šefčík, Sláma, Bulička - Laš, Dolníček, Mertl - Handlovský, Oliva, Korotvička - Čech, Zahradník, Pšurný - Přibyl, Nahodil, Burian.
HC Dukla Jihlava: Řehoř - Chvátal, Morava, Duben, Lukáč, Dobrovolný, Lukačovič, Šmarda, Pekárek - Říha, Bakus, Rytnauer - Čachotský, Kaňkovský, Dušátko - Lazorišák, Havel, Fiedler - Hanzal, Vlk, Polák.

Komentář k zápasu

První velkou šanci zápasu měl ve 4. minutě Jihlavský Oldřich Bakus, který před Cháberou dorážel střelu Rytnauera. Cháberův beton však zasáhl včas. Ještě v této minutě se zrodila první branková šance zápasu. Střelu hostujícího Ladislava Rytnauera nedokázal domácí brankář pokrýt a Dukla se ujala vedení 0:1. V 5. minutě hrála Třebíč přesilovku. Na trestnou lavici si šel odpočinout Oldřich Bakus. Velkou Šanci Třebíče měl Petr Zahradník, který se pokusil hostujícího brankáře překvapit střelou okamžitě po vhazování. Jeho střela brankou neskončila. Branky se Horácká Slavia dočkala v 9. minutě. Vyrovnávací branku zařídil Petr Zahradník, který protlačil kotouč za záda brankáře Dukly. Od vyrovnávací branky hráli hráči Třebíče lépe. Soupeře jasně přehrávali a tvořili si šance. Jednou z nich byla ve 12. minutě střela Davida Dolníčka z bezprostřední blízkosti. Jihlavský Řehoř jeho střelu pokryl. Ve 14. minutě se Třebíč dočkala další branky. Nahození Karla Ševčíka, se dostalo až do hostující brány. Domácí pokračovali ve skvělé hře až do první sirény, ale více branek však už v první části vytěžit nedokázali.

V úvodních minutách druhé třetiny hráli hokejisté Dukly Jihlava přesilovku. Nemohli s ní být příliš spokojeni, protože největší šanci měl Marián Morava, který střílel do betonu Chábery. Ve 24. minutě vyslali domácí na hostující branku tvrdou ránu. Jihlavští ji však obětavě zblokovali. Poté hrála Jihlava přesilovou hru. Zamkla Třebíč do obranného pásma. Největší šanci měli překvapivě domácí. Střela Pšurného se zastavila až na brankové čáře. Ve 31. minutě Horácká Slavia vysílala na Řehoře jednu střelu za druhou, ten je však dokázal vyrazit všechny. Ve 37. minutě Dukla nečekaně udeřila. Oldřich Bakus vyrovnal stav zápasu po blafáku do bekhendu. V poslední minutě druhé třetiny ujel hostující obraně Marek Laš. Řehoře chtěl překvapit střelou. Ten ji však vyrazil betonem.

Hned ve 41. minutě Dukla Jihlava strhla vedení na svoji stranu. Vladimír Říha, jenž překonal domácího brankáře střelou z mezikruží k pravé tyči. Poté se Jihlavané dostali opět do útočného pásma a Třebíčští se jen těžce dokázali bránit jihlavskému zámku. Když už se domácím podařilo vyvézt kotouč z obranného pásma, tak útočné snažení ztroskotalo na jihlavské obraně. V 50. minutě se domácí Chábera pořádně zapotil. Střely Jihlavanů, které šly bezprostředně za sebou dokázal skvěle vyrazit. Poslední minuty zápasu se Třebíč tlačila do šancí. Vzala si oddechový čas, ale ani to nestačilo. Horácká Slavia se snažila vyrovnat, ale její útočné šance Jihlavané dobře bránili a vyhazovali kotouče. Ani přesilovka v poslední minutě zápasu Třebíčským nepovedla a Jihlava si v derby připsala vítězství.

Videosoubor - gól Třebíče na 1:1

  • Vyrovnání na 1:1 / lepší kvalita (9 MB , 640*480), je nutno přehrávač pro přehrávání formátu MP4 (např. VLC - zdarma ke stažení)
    08:25 - Puk za záda jihlavského brankáře protlačil PETR ZAHRADNÍK. Asistence: Michal Pšurný.

    Videosoubor - gól Třebíče na 2:1

  • Třebíč jde do vedení - 2:1 / lepší kvalita (5,5 MB , 640*480), je nutno přehrávač pro přehrávání formátu MP4 (např. VLC - zdarma ke stažení)
    13:31 - KAREL ŠEFČÍK dostal domácí do vedení lehkým nahozením z levé strany. Asistence: Petr Zahradník

    Videosoubor - puk na čáře jihlavské branky

  • Puk se povaluje na čáře / lepší kvalita (2 MB , 640*480), je nutno přehrávač pro přehrávání formátu MP4 (např. VLC - zdarma ke stažení)
    19:47 - Mertl se s pukem dostal až před gólmana hostů, překonat jej však nedokázal.

    Videosoubor - nájezd Olivy

  • Puk se povaluje na čáře / lepší kvalita (1,5 MB , 640*480), je nutno přehrávač pro přehrávání formátu MP4 (např. VLC - zdarma ke stažení)
    38:22 - K odpykání dvouminutového trestu odchází Lukačovič, který hákoval Olivu v šanci těsně před Řehořem.





    Ohlasy trenérů

    Petr Vlk – Jihlava: Zápas splnil to, co se od takových zápasů očekává. Bojovný zápas s nasazením z obou dvou stran. Myslím si, že ač hlavně vy novináři z toho děláte velkou věc, při níž by měla panovat nějaká rivalita, tak to byl dnes velmi fér vedený zápas, který se divákům musel líbit. My jsme samozřejmě spokojeni s tím, že jsme vyhráli, protože je zde horká půda. Vyhráli jsme 3:2, což je pro nás výborné.

    Jiří Otoupalík – Třebíč: My jsme hráli vlastně jen první třetinu, kterou jsme vyhráli jen 2:1. Měli jsme tam spoustu příležitostí, ale bohužel jsme nebyli schopni přehodit ležícího, velmi dobrého brankáře. Po takové třetině jsme měli vést ne o jeden gól, ale o dva nebo o tři a to utkání by vypadalo jinak. Pak jsme špatně nastoupili do druhé třetiny. Přišla zbytečná vyloučení, pak jsem hráli přesilovku pět na tři, ale tu jsme vůbec nezvládli. Naši beci místo střelby hledali nějakou přihrávku na útočníky a chtěli soupeře vybagovat. To ale dneska není možné. V přesilovkách musí beci střílet. Od té doby se utkání začínalo obracet a Jihlava začínala mít navrch. Jejich hra byla podložená vynikajícím výkonem brankáře a nakonec to utkání zvládli a vyhráli.


    Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


  • Podobné články

    Reportáže

    Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

    17.03.2024
    Reportáže

    Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

    16.03.2024
    Reportáže

    V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

    16.03.2024