Menu +

TRE - HKR 2 : 3 pp. Domácí vybojovali jeden bod

Reportáže
T ř e b í č - Do Třebíče tentokrát zavítal tým HC VČE Hradec Králové. Soupeř předváděl od začátku utkání velmi kvalitní výkon, již ve třetí minutě se mohl radovat ze vstřeleného gólu. Hosté vytvářeli na třebíčské hráče velký tlak, ale ve vstřelení gólu jim domácí dokázali bránit až do 36. minuty. Za tři minuty ale domácí dokázali odpovědět. Denis Rehák si na své konto připsal první vstřelený gól v této sezóně. Do třetí třetiny nastoupili domácí jako pokropení živou vodou, převzali otěže hry a soupeře téměř nepustili z jeho obranného pásma. To se jim vyplatilo, když v jednapadesáté minutě srovnal na 2:2 Petr Zahradník. Do konce normálního hracího času se už žádný z týmů neprosadil, takže následovalo prodloužení. To se vydařilo lépe hostům, kteří upravili stav na 2:3pp. Fotografie z utkání najdete TADY.
Sdílejte článek
 
17.kolo, středa 1.11.2006
TRE TRE
2:3p0:1, 1:1, 1:0
HKR HKR
Statistiky
Branky a nahrávky: 39. Rehák (Dolníček), 52. Zahradník (Látal, Ščerban) - 3. Koudelka (Pazdera), 36. Diviš (Domin, Haluza), 64. Koma (Starý). Diváci: 760.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Valent, Luňák - Ščerban, Rehák, Bulička, Hrbáček, Dvořák, Šefčík, Vomela, Sláma - Laš, Dolníček, Mertl, Handlovský, Oliva, Nahodil, Čech, Zahradník, Látal, Přibyl, Bula, Burian.
Mountfield HK: Hylák, Dušek - Toužimský, Mocek, Koma, Linhart, Hendrich, Pazdera, Burián, Potůček, Fořt, Roubík, Fišer, Haluza, Domin, Diviš, Starý, Koudelka, Vondráček, Volráb, Šeda, Šebek.

Komentář k zápasu

Úvodní minuty zápasu patřili domácí Horácké Slavii, která svého soupeře uzamkla v obranném pásmu. Nedostali se však k velkému ohrožení branky, protože Hradečtí obětavě střely blokovali. Ve 2. minutě byl poprvé vyloučen hostující Koma. Domácím se naskytla možnost otevřít skóre zápasu. Třebíčským se přesilovka ale nevedla. Kotouč přeskakoval domácí hole a hosté se tak snadno osvobozovali vyhozením kotouče až k Michalu Valentovi. Hradec ukázal, že i v oslabení umí střílet branky. Hostující Martin Koudelka unikl domácím obráncům a ve 3. minutě otevřel skóre tvrdou střelou, která prošla až za záda Valenta. Poté nastaly horké chvíle pro domácí obranu. Nejprve vystrašil domácí Třebíč Roubík, který si před domácí bránou hrál s pukem až příliš dlouho. Valent jeho pokus dokázal vyrážečkou vyrazit. O chvíli později zase zkoušel Valenta od modré čáry Linhart, ale i tentokrát si s jeho střelou Valent proradil. V 8. minutě překonal hostující obrannou tvrz Lukáš Handlovský. Jeho střela skončila těsně vedle brány. Velkou šanci na vyrovnání si Třebíčští vytvořili v 10. minutě. Do útoku postupovala dvojice domácích Laš Mertl. Střela Mertla ani následná dorážka Marka Laše se za záda hostujícího Hyláka nedostala. Velký zásah předvedl Michal Valent proti střele Volrába z bezprostřední blízkosti. Poradil si i s následnou dorážkou.

Od začátku prostřední třetiny začali hrát domácí viditelně lépe, než předešlých dvacet minut. Lépe bruslili, napadali soupeře a do útočného pásma se dostávali s větší dravostí. Ve 24. minutě střílel na hostující bránu Marek Laš. Před ní tečoval David Dolníček, ale mimo. Ve 27. minutě hráli domácí přesilovku. Horácká Slavia držela soupeře v obranném pásmu, ale ani jedna z mnoha střel neprošla až před hostujícího Hyláka. Své štěstí zkusil znovu domácí Tomáš Mertl, který na vyjetého Hyláka vyslal tvrdou ránu od červené čáry. V 35. minutě se ke střele dostal Lukáš Handlovský, ale ani jeho pokus nerozsvítil červené světlo za zády hostujícího brankáře. V 35, minutě však Horácká Slavia musela přerušit útočné snažení, protože byl menším trestem potrestán domácí Dvořák. V 36. minutě Hradec znovu udeřil. Na střelu Richarda Diviše z těsné blízkosti před brankou byl Valent krátký. I po inkasované brance Třebíč pokračovala v aktivní hře. To se domácím vyplatilo. Menším trestem za hákování byl potrestán hostující Šeda. Ve 39. minutě využil přesilovou hru Třebíče Denis Rehák, který dorazil kotouč do brány po střele Davida Dolníčka.

Ve 42. minutě vypálil od modré čáry domácí Šefčík, jeho střelu hostující brankář viděl a neměl vetší problémy s jejím chycením do lapačky. Třebíči se již dařilo účinněji pronikat do útočného pásma. Tvořili si šance a Hradečtí museli často vyhodit kotouč na zakázané uvolnění. Od modré to zkusil Zahradník s Rehákem. Jejich pokusy ale mířily mimo bránu. Ve 49. minutě zase hosté pořádně zatopili v domácí třetině. Vyslali na Valenta několik střel a dorážek. Michal Valent je však dokázal všechny ukázkovými zákroky zlikvidovat. V 51. minutě se Třebíčští dostali do přečíslení dva na jednoho. Na hokejce měl kotouč Látal, který ho přes obránce nahrál Petrovi Zahradníkovi. Ten hostujícímu Hylákovi nedal žádnou šanci. Po této vstřelené brance vytvořili závar před hostující brankou Třebíčští, kteří se snažili otočit skóre ve svůj prospěch. Na Hradecké straně však stálo štěstí, které neumožnilo domácím vstřelit vedoucí branku zápasu. Po nerozhodném stavu 2:2 přišlo na řadu pětiminutové prodloužení.

Ve 2. minutě prodloužení unikl domácím obráncům Koudelka. Dokázal ho zastavit až Michal Valent, který Horáckou Slavii v dnešním zápase podržel v mnoha gólových příležitostech. V 63. minutě mohl rozhodnout o vítězství domácích Jiří Oliva, který najížděl na osamoceného Hyláka. Jeho střela skončila mimo bránu. Z následného protiútoku vstřelili branku hosté. O tom, že dva body si odveze Hradec rozhodl v čase 63:13 Jaroslav Koma.



Ohlasy trenérů

Vladimír Jeřábek - Hradec Králové: Třebíč hrála přesně jak jsme předpokládali. Měla výborný pohyb a výborně bruslila. My jsme ten zápas měli dobře rozehraný, dali jsme gól v oslabení, což je pro mužstvo důležité a pro soupeře je to trochu rána. Pak jsme hned měli dvě nebo tři gólovky. Ten zápas jsme mohli rozhodnout v první třetině. Pak přišlo to, co jsme předpokládali. Jeden gól postavil Třebíč na nohy, začali víc bruslit, byli nepříjemní a nakonec si myslím, že remíze po šedesáti minutách byla zasloužená. Se dvěma body jsme spokojeni.

Josef Horešovský – Třebíč: V úvodu utkání jsme soupeře moc pouštěli do hry tím, že jsme mu dávali až příliš prostoru na kombinaci a mužstvo, ketré hraje v takové pohodě jako Hradec toho dokáže využít. Od druhé třetiny naše obrana přitvrdila a hlavně jsme se dostávali rychleji do kontaktu s hráči soupeře. V dnešním trendu pískání mají hráči trochu strach do kontaktu jít, ale ve druhé třetině se nám to už dařilo a soupeř pak byl pod větším tlakem. Že jsme srovnali z 0:2 na 2:2 proti takovémuto soupeři je pro nás pozitivní zjištění. Nakonec jsme mohli v prodloužení i rozhodnout, ale to už je loterie a hra vabank. Dalším pozitivem je, že v naší sestavě bylo znovu zabudováno pět juniorů. Pro tyto hráče je zápas proti vedoucímu týmu tabulky velkým přínosem. Jsme rádi, že se nám povedlo nepříznivý vývoj zápasu zvrátit a že jsme získali bod.


Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024