Menu +

BER-TRE 5:2: Vyrovnaný byl pouze začátek

Reportáže
Horácká Slavia z Kladna odjela poražena. Ovšem nikoliv od Vagnerplastu, nýbrž od Berounských Medvědů, kteří budou v Kladně hrát svá domácí utkání kvůli rekonstrukci svého zatopeného stadionu zřejmě až do konce října. V sobotním utkání vyčnívali dva muži. Berounský útočník Michal Horák, autor tří branek, a hlavní rozhodčí, který utkání naprosto nezvládl, když kouskoval hru neustálým, často zbytečným vylučováním. Utkání tak bylo velkým festivalem přesilovek a padlo při nich šest branek ze sedmi. Třebíč sehrála dobré utkání, hodně ale kazila a nebyla příliš efektivní v koncovce. Beroun hrál přesněji, více útočil a své šance proměňoval.
Sdílejte článek
 
5.kolo, sobota 28.9.2002
BER BER
5:21:1, 3:1, 1:0
TRE TRE
Statistiky
Branky: 11. Křesťan (Maleček, Kašák), 26. M. Horák (Michalovič), 33. Halinský (Kašák, Maleček), 37. M. Horák (Malinský), 52. M. Horák (Novotný, Sláma) - 20. Holý (Žiška), 30. Tokoš (Oliva, Hrbáček).
Rozhodčí: Bittner - Hauser, Stulák. Vyloučení: 12:11, navíc Sedláček (Třebíč), Slížek a D. Pojkar (oba Beroun) na 10 min. Využití: 2:2. Diváků: 200. Hráno na Kladně.
Sestavy
Medvědi Beroun 1933: Jež - Maleček, Kašák, Fiala, Sláma, Kubeš, D. Pojkar, Gudas, Znojemský - Halinský, M. Kopecký, Křesťan - Michalovič, M. Horák, J. Novotný - Slížek, Zb. Novák, Juza - Špindler, Vaněček, Besser.
SK Horácká Slavia Třebíč: Neruda - Mocek, Kříž, Fryauf, Polívka, Hrbáček, Sedláček, Dusík, Zapletal - Kaňka, Žiška, Holý - Beroun, Dolníček, Hrůza - Jašík, Oliva, Tokoš - Caha, Zahradník, Žák.

Komentář k zápasu

První větší šanci ke skórování si vytvořili Medvědi. Před gólmanem Nerudou vytvořili pořádný závar, Halinský ale neuspěl. O dvě minuty později se ocitl třebíčský Kříž sám mezi kruhy, střela mu ale nesedla a kotouč letěl nad Ježovou brankou. Šance se střídaly na obou stranách, v další se při přesilovce objevil berounský Horák, tváří v tvář Nerudovi ale přestřelil. Skóre se poprvé pohlo v 17. minutě. Berounští hráli opět přesilovou hru, tentokrát dokonce v pěti proti třem, Křesťan dostal přesnou přihrávku od Malečka a nebylo pro něj již problémem dopravit puk do odkryté branky. Třebíč gólově odpověděla Holého brankou ve 20. minutě, také v přesilové hře.

Ve druhé měl po třech minutách hry šanci Žiška, jeho střelu z blízka ale Jež vyrazil betonem. Ve 26. minutě začal svoji cestu za hattrickem berounský Horák. Michalovič mu prostrčil puk mezi dvěma obránci, Horák se ocitl sám před Nerudou a nekompromisně jej prostřelil. O chvíli později hrála přesilovku 5:3 Třebíč, při ní se puk dostal přes brankoviště k volnému Tokošovi, který srovnal na 2:2. Utkání bylo ve své polovině, když hráli Třebíčští v oslabení. Berounský Kašák vystřelil od modré, Neruda jeho pokus vyrazil, na Halinského dorážku již ale neměl nárok. Ani další branka Berouna nepadla při plném počtu hráčů. Tentokrát ale nevstřelil gól tým hrající v početní výhodě - Halinský při přesilovce Třebíče vybojoval puk na obranné modré čáře, vysunul do středního pásma Horáka a ten blafákem do forhendu zvýšil vedení Medvědů.

V posledním dějství již hra tolik zajímavá nebyla. Padla v něm jen jedna branka a vstřelil ji hrdina večera Horák. Beroun hrál jednu ze svých mnoha přesilovek, exslávista Bořek Sláma vystřelil od modré, Horák stál na správném místě a dorážkou uzavřel svůj večer třígólový a stanovil podobu skóre na konečných 5:2.



Ohlasy trenérů


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024