Menu +

TRE-MBL 3:2pp: Polívka zajistil Třebíči dva body

Reportáže
V utkání 6. kola 1. hokejové ligy hraném mezi Horáckou Slavií Třebíč a Mladou Boleslaví měli více ze hry domácí, kteří hosty mnohdy doslova drtili svým tlakem. Boleslav však díky své houževnatosti a trochu i štěstí dokázala dvakrát vyrovnat – poprvé za pomoci teče domácích obránců, podruhé třináct vteřin před závěrečnou sirénou. Zápas tak pokračoval po normální hrací době prodloužením, ve kterém definitivní podobu skóre stvrdil Polívka, když třetí brankou svého týmu rozhodl o zisku dvou bodů pro Třebíč.
Sdílejte článek
 
6.kolo, středa 2.10.2002
TRE TRE
3:2p1:0, 0:1, 1:1 - 1:0
MBL MBL
Statistiky
Branky: 6. Holý (Kaňka), 51. Beroun (Sedláček), 63. Polívka - 22. Kadlec, 60. Oliverius (Slanec). Vyloučení: 6:6. Využití: 0:0. Diváci: 1550. Rozhodčí: Volf - Jonáš, Musílek.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Neruda, Kousal - Mocek, Kříž, Fryauf, Polívka, Hrbáček, Sedláček, Pecka, Zapletal - Kaňka, Žiška, Holý - Beroun, Dolníček, Vítek - Altrichter, Oliva, Tokoš - Jašík, Zahradník, Žák.
BK Mladá Boleslav: Šindelář, Zikmund - Prošek, Vyskočil, Meňhart, Pazdera, Táborský, Trachta, Svoboda - Metlička, Oliverius, Slanec - Kristek, Sirotek, Žák - Kadlec, Král, Geffert - Jágr, Domin, Postl - Vrbata.

Komentář k zápasu

Na úvodní branku se nemuselo dlouho čekat – v 6. minutě nadvakrát a možná i trochu se štěstím skóroval Holý. Boleslavští se po tomto gólu poměrně rychle vzpamatovali a mezi osmou a desátou minutou domácím zle zatápěli. Třebíčští ale vydrželi a postupně se začali opět prosazovat. Gólových šancí však bylo i přesto pomálu, asi nejblíže měl ke druhé brance opět Holý, když jeho střela ze 14. minuty těsně minula Šindelářovu klec. Posledních pět minut úvodní části bylo tvrdou zkouškou pro Horáckou Slavii – kvůli třem vyloučením dohrávala třetinu v oslabení, z toho půldruhé minuty tři proti pěti. Třebíčští však bránili s doslova buldočí zarputilostí, kterou Nerudovu svatyni uchránili od vážnější pohromy.

Ve druhé třetině se více radovali hráči v zelených dresech. Ve 22. minutě totiž Kadlecovu velmi tvrdou střelu, jež však mířila mimo Nerudovu branku, tečoval jeden z třebíčských obránců tak nešťastně, že přesně trefila šibenici třebíčské klece – 1:1. Ve 34. minutě mohla svůj tým do vedení poslat Žiškova řada, čas zakončit do prázdné branky však neměl ani jeden z hráčů. I druhá strana zahrozila, ve 37. minutě se Kadlec dostal až před Nerudu, třebíčská obrana však zapracovala a jeho úmysl mu šetrně rozmluvila. Druhou část vyhráli hosté v poměru 1:0.

Třetí třetina byla prakticky celá v režii domácích, kteří si vypracovali ohromný tlak a bez přestání ohrožovali boleslavskou branku. Blízko ke gólu měl Oliva ve 45. minutě, Šindelář se ale v brankovišti roztáhl jak široký tak dlouhý a pokus o zvrácení skóre mu zlikvidoval. Co se nepovedlo Olivovi, to dokázal v 51. minutě Beroun, který trochu nazdařbůh klepl do puku a k veliké radosti jak jeho, tak i diváků puk skončil za brankovou čárou – 2:1. Horácká Slavia svůj pressing nezmírnila, spíše naopak. Domácí obléhali branku hostů, kteří se jen těžko vymaňovali. Nakonec se jim ale vyklouznout podařilo – po chybě domácích obránců třináct vteřin před koncem normální hrací doby vyrovnal Oliverius, který zápas poslal do prodloužení.

Z prodloužení uběhly dvě minuty, když se Třebíč dostala do přečíslení dva na jednoho. Dolníček si několikrát vyměnil puk s Polívkou, jenž nikým neohrožován vsítil vítěznou branku svého týmu. Třebíč zvítězila 3:2 a na své konto si připsala dva cenné body.





Ohlasy trenérů

Josef Horešovský (trenér HC Mladá Boleslav): „Dobré je to, že jsme získali bod. I sami hráči po zápase řekli, že jsme dneska uvařili bod z vody, což je, myslím, výstižné hodnocení zápasu. Abych tedy nebyl příliš přísný, dnes jsme nesehráli dobrý zápas. Kromě toho bodu těžko na tom hledat něco pozitivního. Počínaje úvodní třetinou, byli jsme pod tlakem, nedokázali jsme hru vyrovnat, nedokázali jsme soupeře dostat pod nějaký souvislejší tlak, ani jsme nedokázali udržet kotouč déle v útočném pásmu. Naopak jsme soupeře pouštěli do hry velmi lacino a soupeř v těch základních momentech, jako je důraz, nás předčil. Asi se takový zápas taky přihodí, my jsme nováček, takže všechny naše zápasy jsme zatím hráli na doraz, takže taková menší únava se možná taky trochu objevila. Musím ale znova konstatovat, že dnešní zápas nebyl z naší strany příliš vydařený.“

Milan Chalupa (trenér SK HS Třebíč): „Musím Pepíka trochu poopravit, protože říkal, že Boleslav je nováček. Ona sice nováček je, ale velmi zkušený nováček, protože má ve svém středu velice kvalitní hráče. Ty výsledky asi nejsou náhodné, proto jsme je chtěli dostat trochu víc pod tlak. Klíčový průběh první třetiny bylo asi oslabení, kdy jsme byli dvakrát za sebou ve třech. Myslím, že tam kdybychom dostali gól, tak bychom se z toho jen těžko dávali do kupy. Druhou třetinu jsme hráli svoji hru, měli jsme šance, ale bohužel, ten gól dal soupeř. To stejné ve třetí třetině, kdy si Standa Neruda vlastně nechmátl na puk, neměl zásah a třetina skončila 1:1. Samozřejmě nejsem s tím spokojený, protože jsem na led poslal zkušené hráče. Co to bylo za chybu, to uvidíme až později, od nás to nebylo vidět, pak teprve to vyhodnotíme. Takoví zkušení hráči by si neměli lajznout, aby tam udělali chybu, to je trestuhodné. Tohle pak zkresluje průběh celého utkání a pak prodloužení, to je vabank.“

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024