Menu +

Sdílejte článek
 
ČF5, neděle 25.3.2007
MBL MBL
6:02:0, 2:0, 2:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 6. Jindra (Majeský), 19. Ťupa (Bauer, Rozsíval), 26. Rozsíval (Šindel), 29. Sedlák (Lipina, Paroulek), 47. Gombár (Piecha), 52. Nouza (Zdráhal, Kadlec). Rozhodčí:Smeták - Kašík, Trunečka. Vyloučení: 11:10, navíc hostující Přibyl 5 minut + trest do konce utkání za napadení čárového rozhodčího. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2200. Střely na branku: 31:25. Průběh utkání: 6:0.
Sestavy
BK Mladá Boleslav: Altrichter - Gulaši, Nedoma, Majeský, Bauer, Jindra, Drábek, Kolda, Ťupa - Gombár, Král, Zdráhal - Eiselt, Šindel, Rozsíval - Paroulek, Lipina, Sedlák - Kadlec, Piecha, Nouza.
SK Horácká Slavia Třebíč: Růžička (21. Luňák) - Ščerban, Rehák, Hrbaček, Sláma, Lučka, Vomela, Šefčík, Buličkka - Laš, Dolníček, Dibelka - Čech, Zahradník, Pšurný - Přibyl, Oliva, Látal - Burian, Kubica, Kundela.

Komentář k zápasu

Bylo jasné, že domácí chtějí rychle zapomenout na jedinou porážku v sérii na třebíčském ledě. Zkrátka, svěřenci trenérské dvojice Jiří Režnar – Petr Haken vstoupili do utkání s tím, aby zápas rychle rozhodli a mohli se připravit v klidu na semifinálového soupeře. Podle toho také domácí začali aktivně a Sedlák orazítkoval tyč. V přesilovce následně Bauer mířil přesně do míst, kde stál připravený Růžička. Do sítě neprošla ani střela Majeského. Při hře čtyři na čtyři to naopak zkoušel z levé strany třebíčský Dolníček. Neuspěl a naopak z rychlého protiútoku udeřila Boleslav. Po přihrávce Majeského propálil v 6. minutě od modré vše, co mu stálo v cestě, další z beků, Jindra – 1:0. Na druhé straně kluziště se pak překonával Altrichter, zejména při hostující přesilovce. V 19. minutě ale pro změnu rozpoutali přesilovkový kolotoč domácí. Střílel Rozsíval a jeho střelu propasíroval do sítě Ťupa – 2:0.

Druhou třetinu zahájil šancí boleslavský útočník Paroulek, střídajícího Luňáka ale nepřekonal. Zato ve 26. minutě už hostující gólman kapituloval. Zpoza branky nahrával Šindel a z prostoru mezi kruhy našel místo mezi Luňákovými betony Rozsíval – 3:0. A netrvalo dlouho a červené světlo za třebíčskou brankou svítilo znovu. Ve 29. minutě z rohu kluziště nahazoval puk Sedlák a Luňák si ho srazil do své sítě – 4:0. Domácí hráli i nadále s chutí a diváci jejich výkon často odměňovali zaslouženým potleskem. Třeba když od modré nebezpečně pálil Gulaši nebo při akci Jindry a dorážce Sedláka, s kterou si však Luňák poradil. Když pak putoval na trestnou lavici domácí Lipina, zapotil se také Altrichter. Hosté ho však nedokázali překonat.

I v závěrečné části se návštěvníkům Zlatopramen Arény servírovaný hokej ze strany domácího celku rozhodně musel líbit. Zvláště poté, kdy ve 47. minutě domácí po pěti vteřinách využili přesilovku. Přihrával Piecha a Gombár mířil přesně do sítě – 5:0. Hosté následně 55 vteřin hráli v pěti proti třem, ale Altrichtera prakticky neohrozili. Naopak v 52. minutě přišla znovu využitá přesilovka domácích. Po přihrávkách Kadlece a Zdráhala prostřelil Luňáka Nouza – 6:0. Tím pečetil zasloužený postup do semifinále. V závěru ještě trefil jednoho z lajnových rozhodčích hostující Přibyl a hlavní Smeták ho bez milosti předčasně poslal pod sprchy.



Ohlasy trenérů

Jiří Režnar - BK Mladá Boleslav: „Jsme rádi, že se nám podařilo před domácím publikem čtvrtfinálovou sérii ukončit. Druhou a třetí třetinu už jsme zase, myslím si, hráli parádně, výsledek jsme pohlídali. Hrozilo akorát to, abychom se nezranili. Hráči Třebíče hrají celou sezonu agresivně, dohrávají souboje. Nakonec dohrávali kluci, kteří toho v předešlých zápasech čtvrtfinále moc nenahráli. Jediným stínem je zranění Richarda Krále. Dostal „koňadra“ a ze hry musel odstoupit.“

Jiří Otoupalík - Třebíč: "Možná to po tom výsledku bude někomu připadat divné, ale my jsme dnes dvě třetiny hráli velmi dobrý hokej. Udělali jsme ale čtyři chyby, které domácí využili a po dvou třetinách vedli 4:0. Pak už se utkání vlastně jen dohrávalo. V tom je síla zkušeného kádru Boleslavi, že dokáže chyby soupeře okamžitě potrestat. Dnes byl největší rozdíl ve využívání šancí. Mladá Boleslav je velice silný soupeř, který byl nad naše síly. Přesto ale sezónu hodnotíme jako úspěšnou. Fanoušci asi čekali, že toho v play-off uhrajeme víc, ale soupeř byl prostě lepší a je vidět, že jde za svým cílem. Nám se povedlo s ním uhrát pouze jediné utkání."


Podobné články