Menu +

V prvním přípravném zápase domácí uspěli

Reportáže
T ř e b í č - k prvnímu přípravnému zápasu nastoupili hráči Třebíče na domácím ledě proti celku Šumperka. Skóre zápasu otevřel v sedmé minutě domácí Milan Přibyl. Odpověď hostů přišla po deseti minutách hry, kdy Šumperk srovnal a za další dvě minuty se dostal do vedení. Ve druhé třetině ale domácí ožili a v prvních třech minutách hry vstřelili dvě branky, na které již soupeř nedokázal odpovědět. Výhru domácích zpečetil gólem do prázdné brány Látal. Na ledě se v průběhu vítězného utkání vystřídali všichni hráči kádru. Doplněny fotografie, najdete je TADY
Sdílejte článek
 
přát., úterý 31.7.2007
TRE TRE
4:21:2, 2:0, 1:0
SUM SUM
Statistiky
Branky a nahrávky: 7. Přibyl (Dibelka, Kaláb), 22. Kukla (Oliverius), 23. Dolníček (Dibelka, Přibyl), 60. Látal (Kubica) - 17. Stejskal (Svoboda), 19. Bařica (Meluzín). Rozhodčí: Blecha. Diváci: 400.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák (Míča) - Hrbáček, Kaláb - Sláma Bořek, Sláma Lukáš - Roháčik, Pálka - Bulička, Dvořák - Popela, Přikryl - Přibyl, Dolníček, Dibelka - Matušík, Oliverius, Kukla - Látal, Zahradník, Kubica, - Burian V., Nahodil, Kurial - Kundela, Bula, Burian J.
Draci Šumperk: Tihlář (Nimmerrichter) - Hajas, Kaltenbock, Ondráček, Sloboda, Stráňovský, Šindler, Špelda, Bednárek, Antonovič, Bařica, Čížek, Kratěna, Kučera, Martinka, Meluzín, Novosad, Ohnutek, Stejskal, Schon, Studený, Martiník.

Komentář k zápasu

Domácí hráči Horácké Slavie vstoupili do utkání velice dravě a v úvodu si vytvořili hned několik šancí. Tu první si na konto připsala nová posila z Havlíčkova Brodu, Petr Kukla. Jeho střelu vyrazil brankář pravým betonem. Když byl ve třetí minutě utkání menším trestem potrestán třebíčský Roháčik, Šumperku se naskytla první možnost dvojnásobné přesilovky. Hosté prověřili Filipa Luňáka hned několika ostrými ranami, ale zkušený strážce třebíčské klece odolal. Stejnou početní výhodu dostali také domácí, druhým potrestaným, který musel pykat, byl hostující Ondráček. O minutu později se na trestnou lavici odebíral další Šumperský hokejista. Horácká Slavia měla k dispozici nebývale dlouhou početní výhodu pět na tři. Ovšem domácí toho času ani tolik nepotřebovali, k využití přesilovky potřebovali pouze 21 vteřin. V čase 6:33 tečoval střelu Dibelky Milan Přibyl a slušně zaplněný zimní stadion poprvé v sezoně slavil vstřelení branky. Ondřej Látal byl tím, kdo mohl vstřelit druhou branku Třebíče, když se ve 13. minutě řítil na osamoceného brankáře. Ovšem nedostal dost času na zakončení a proto nebylo pro brankáře obtížné zlikvidovat jeho pokus. O minutu později se na pozoru musel mít pro změnu Luňák, ale i tentokrát dokázal pokrýt střely od Kratěny a Hajase. V 17. minutě již bylo vyrovnáno. Třebíčské vyloučení potrestal Martin Stejskal, který namířil střelu od modré přesně nad beton brankáře Luňáka. V 19. minutě opět pykal na trestné lavici jeden z domácích a opět se Šumperku podařilo skórovat. Střelu Meluzína ještě Luňák dokázal vyrazit, ale na správném místě číhal Dušan Bařica, který trefil odkrytou klec. S jednobrankovým náskokem pro hosty první třetina také skončila.

I ve druhé třetině se pokračovala série vyloučených. Tentokrát dostali početní výhodu domácí hráči. Přesilovku využil Petr Kukla, který se dobře trefil po přihrávce Michala Oliveriuse. Třebíčští povzbuzeni vyrovnávacím gólem ztrhli vedení opět na svoji stranu, po patnácti vteřinách od vhazování uplatnil důraz u branky David Dolníček, jemuž se nakonec podařilo protlačit kotouč do sítě. Poté jsme na ledě zhlédli hru ze strany na stranu, ovšem bez větší šance. Přesně v polovině zápasu přenechal Filip Luňák své místo v brankovišti loňské opoře třebíčských juniorů, Pavlu Míčovi. Následně si Horácká Slavia dokázala před hostující brankou vytvořit mnohdy velký tlak, ovšem opět se to obešlo bez šancí, které by vedly ke gólu. V 37. minutě dostal možnost poprvé vyniknout Pavel Míča a s jedovatou střelou si poradil na jedničku. Poté se do samostatného nájezdu dostal odchovanec Třebíče Kaláb, který byl zahákován, a tak svoji akci nedokončil. Třebíč předváděla v početní převaze velice pohledné kombinace, domácím hráčům však scházela přesnost v zakončení.

Ve 45. minutě se do šance dostal domácí Kubica. Ten se probyl až před samotného brankáře. Tihlář se však při likvidování šance zranil a do branky musel hostující Nimmerrichter. Chvíli nato zkoušel štěstí Nahodil, který po vyjetí zpoza branky hledal skulinu, kudy by mohl prostřelit kotouč do sítě, to se mu nepodařilo. Ve 47. minutě dostal menší trest Zahradník. K němu si musel jít také nedobrovolně odpočnout Sláma, který dostal osobní desetiminutový trest za nesportovní chování.Třebíč se dokázala ubránit. Do konce zápasu chyběly tři minuty a hosté se nadechovali k náporu, který by vedl k vyrovnání skóre. Zamkli domácí v útočném pásmu, kde se následně sváděly boje o kotouč. Třebíčská obrana včele s Míčou vše zvládla na jedničku. V 59. minutě si Šumperk vyžádal oddechový čas a na poslední vteřiny utkání již nastoupil se šesti hráči v poli. Po úporném bránění se nakonec podařilo vyvést kotouč Kubicovi, který postupoval v přečíslení na prázdnou klec s Ondřejem Látalem, který uzavřel skóre utkání na 4:2 pro domácí. Třebíčští fanoušci si tak opět po delší pauze mohli zazpívat Vysoký jalovec a na úplný závěr si vychutnat skok Filipa Luňáka.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024