Menu +

TRE-OLO 3:4: Třebíčští vedli o tři branky, nakonec však soupeři podlehli

Reportáže
T ř e b í č - Na led Třebíče přijela v rámci přípravného zápasu Olomouc. Třebíčští vstoupili do utkání šťastnou brankou Michala Oliveriuse, který překvapil brankáře střelou z velkého úhlu. Druhý gól pak přidal Petr Kukla. Domácí poté přidali ještě jednu branku Milanem Přibylem a s Olomoucí to vypadalo bledě. Hosté však snížili, a tak po druhé části bylo skóre 3:2 pro Třebíč. Do závěrečné dvacetiminutovky nastupovali na led převážně hráči třebíčské juniorky, kteří jednobrankový náskok neudrželi. Olomouc si nakonec z Třebíče odvezla vítězství 3:4. Fotografie z utkání od Radima Brancovského najdete TADY.
Sdílejte článek
 
přát., čtvrtek 2.8.2007
TRE TRE
3:41:0, 2:2, 0:2
OLO OLO
Statistiky
Branky a nahrávky: 7. Oliverius (Kukla), 26. Kukla (Přibyl), 27. Přibyl - 34. Paška (Meidl), 38. Zbořil (Janáček), 49. Čuřík (Sršeň), 54. Paška (Meidl). Diváci: 350. Průběh utkání: 3:0, 3:4.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák (32. Míča) - Hrbáček, Kaláb, Sláma L., Sláma B., Roháčik, Pálka, Bulička, Dvořák, Popela, Přikryl - Přibyl, Dolníček, Dibelka - Matušík, Oliverius, Kukla - Látal, Zahradník, Kubica - Burian V., Nahodil, Kurial - Kundela, Bula, Burian J.
HC Olomouc: Žigárdy (Sedlář) - Kříž, Ondrušek, Paška, Koktan, Chovan, Vyrůbalík, Bartoň, Janáček, Bouz, Sršeň, Smejkal, Urgela, Čuřík, Zbořil, Meidl, Brančík, Žajgla, Rak, Venkrbec, Rajnoha.

Komentář k zápasu

Hned v úvodu zápasu se Třebíč dostala do nepříjemné situace a tou bylo oslabení. Olomoučtí hokejisté však tuto přesilu na ledě gólově zúročit nedokázali, a tak 7. minutě udeřili domácí. Hostujícího brankáře překvapil střelou po vyjetí zpoza branky Michal Oliverius a Třebíč se dostala do vedení. V úvodní třetině se poměrně často vylučovalo, ovšem, jak se později ukázalo, první třetina nebyla výjimkou. V 15. minutě musel být domácí Luňák na pozoru, když ho ostrou ránou vyzkoušel Vyrůbalík. I když hosté předváděli dravý hokej, první třetinu vyhráli domácí.

Druhá část opět začala pro domácí oslabením, tentokrát se ale jednalo o dvojnásobné oslabení. Ani nyní však nebylo pro Třebíč velkým problémem ubránit se a podobně jako v první třetině dokázali domácí hokejisté potrestat nevyužití přesilovky Olomouce. V 26. minutě prostřelil z kruhů hostujícího brankáře Petr Kukla. Od vstřelení branky uběhlo pár vteřin a už se do samostatného úniku dostával Milan Přibyl, který se také nemýlil střelou mezi betony. Hosté jako by se po druhé obdržené brance nadechovali k náporu a domácí obrana si často musela vypomoci zakázaným uvolněním. V 32. minutě stejně jako v úterý vystřídal Filipa Luňáka v třebíčské kleci Pavel Míča, který musel hned čelit přesilovce soupeře. Tentokrát už hosté dokázali snížit. Po střele Meidla se dokázal před Míčou prosadit Jiří Paška. V 38. minutě dokázal snížit na rozdíl jediné branky Tomáš Zbořil a z jednoznačného výsledku bylo pouze těsné vedení.

Do poslední třetiny již nenastoupilo několik třebíčských opor, které přenechaly místo třebíčským juniorům. Ti to neměli vůbec jednoduché. Od začátku poslední třetiny se začalo na ledě přiostřovat. Důsledkem toho byla menší strkanice před Míčovou klecí. Ve 49. minutě hosté vyrovnali. Šťastným střelcem se stal Jakub Čuřík. Pětapadesátá minuta přinesla hodně vzruchu, když se do sebe pustili na pěstní souboj dva hráči. Ty se po delší chvíli podařilo od sebe odtrhnout a po rozdělení trestů se opět mohlo pokračovat ve hře. V 58. minutě rozhodl o vítězství hostů Jiří Paška.

Další přípravné utkání na domácím ledě sehraje Třebíč ve čtvrtek 9.8. proti maďarskému Dunaújváros AC.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024