Menu +

TRE - OLO 5:3 - Třebíč vybojovala zasloužené vítězství

Reportáže
T ř e b í č - V prvním ligovém zápase na domácím ledě přivítala Horácká Slavia celek HC Olomouc. Utkání začali lépe domácí. Již ve třetí minutě dostal Třebíč do vedení Milan Přibyl. V minutě sedmé už to bylo o dvě branky, trefil se Michal Oliverius. V šestnácté minutě snížili hosté na 2:1. Dvoubrankové vedení navrátil domácím ve dvaatřicáté minutě opět Přibyl. Další gól do olomoucké brány přidal ve 47. minutě Roháčik. Hned po buly ale hosté opět snížili na 4:2. V třiapadesáté minutě se za domácí prosadil Dibelka. Hosté již do konce utkání stačili skórovat pouze jednou. Domácí zaslouženě vyhráli 5:3. Stín na vítězné utkání vrhá pouze zranění gólmana Filipa Luňáka.
Sdílejte článek
 
2.kolo, sobota 15.9.2007
TRE TRE
5:32:1, 1:0, 2:2
OLO OLO
Statistiky
Branky a nahrávky: 3. a 32. Přibyl (na obě Hrbáček, na první Dolníček), 7. Oliverius (Čech), 47. Roháčik (Zahradník), 53. Dibelka (Dolníček, Přibyl) - 16. Janečka (Vyrůbalík), 48. Janečka (Ministr, Kříž), 56. Bouz (Ministr, Kříž). Rozhodčí: Pešina - Brabec, Kreuzer. Vyloučení: 6:8, navíc Bulička (Třebíč) 10. minut osobní trest. Využití: 4:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1450. Střely na branku: 33:30. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2, 5:2, 5:3.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák (21. Nedvídek) – Hrbáček, Cunik – Roháčik, Sláma L. - Sláma B., Bulička - Přibyl, Dolníček, Dibelka - Čech, Oliverius, Kukla - Matušík, Zahradník, Kubica - Burian V., Krätzer, Burian J.
HC Olomouc: Žigardy - Paška, Kříž - Vyrůbalík, Bartoň - Chmelíř, Zapletal - Ondrušek - Bouz, Ministr, Žajgla - Meidl, Brančík, Tomajko - Zbořil, Čuřík, Bordowski - Davídek, Janečka, Venkrbec.

Komentář k zápasu

Prvním hráčem, který nebezpečně vystřelil, byl Michal Oliverius, Žigárdy v brance Olomouce byl však připraven. Při dvou vyloučených hráčích Olomouce v rychlém sledu za sebou však už kapituloval. Na modré napřáhl Hrbáček, jeho střelu tečoval Milan Přibyl a poprvé rozjásal fanoušky Horácké Slavie – 1:0. V čase 6:54 už to bylo o dvě branky. Michal Oliverius pálil z otočky a Žigárdym vyražený puk se štěstím dorazil – 2:0. Olomoucký brankář měl i nadále plné ruce práce, Krätzer ani Dibelka, který se blýskl individuální akcí, skóre nezměnili. Žigárdy vyrazil i střelu Matušíka, po dorážce Kubici mohl děkovat dobře postavenému břevnu. Ani Čech ani Zahradník, který to zkoušel dvakrát z mezikruží, nenavýšili brankový účet, o slovo se tak přihlásil Petr Janečka, který objel po rychlém přechodu do útočného pásma branku domácích a s přispěním třebíčského brankáře snížil na rozdíl jediné branky – 2:1. Vyrovnat mohl Tomajko, ale jeho tvrdou ránu Luňák vyrazil. Úspěšný nebyl ani Petr Kukla, který střílel po dvou kličkách na metru z mezikruží, do kabin se tak odcházelo za stavu 2:1 pro domácí.

Už po 47. sekundách druhé třetiny musel odstoupit Filip Luňák, který si s největší pravděpodobností obnovil zranění přitahovače třísla. Do branky se tak poprvé postavil Michal Nedvídek z Liberce. Brankové příležitosti si však i nadále vypracovávali Třebíčští. Neuspěli Vilém Burian, který to zkoušel z první po přihrávce Krätzera, Marcel Hrbáček, který pálil od modré, Přibyl, Zahradník ani Jiří Burian. Nedvídka prověřil pouze Žajgla od modré. Další přesilová hra domácích přinesla druhou branku Milana Přibyla v utkání – střelec večera vjel do útočného pásma a nádhernou nechytatelnou střelou pod břevno překonal bezmocného brankáře hostí – 3:1. Hostům se naskytla také přesilová hra, v ní se však nedokázali prosadit, naopak mohli inkasovat z hole Matušíka, který se dostával do vyložené šance, ale pod náporem tří olomouckých obránců nestihl zakončit. Hosté zahrozili pouze jednou, Vyrůbalíkova střela od modré však mířila těsně vedle. Šance se však v této části hry přelévaly ze strany na stranu, branku však nevstřelili Vilém Burian ani Dolníček z otočky, ani olomoucký obránce Chmelíř na straně druhé.

Na začátku třetí třetiny se Olomoučtí osmělili, Nedvídek však zneškodnil střely Kříže i Pašky. Hosté spálili i stoprocentní brankovou příležitost – Nedvídek vychytal osamoceného olomouckého útočníka. Hosté nabídnuté šance nevyužili, a tak udeřili opět domácí – v čase 6:07 prostřelil Roháčik od modré vše, co mu stálo v cestě – 4:1. Olomoučtí však snížili po pouhých šesti vteřinách – ihned po buly se řítil na Nedvídka osamocený Janečka a přesnou střelou pod břevno mu nedal žádnou šanci - 4:2. Snížit na rozdíl jediné branky mohl Vyrůbalík z kruhu, Nedvídek měl však připravenou lapačku. Třebíč se ujala opět tříbrankového vedení po Dolníčkově nahození z úhlu na brankáře, které dorazil Lubor Dibelka – 5:2. Konečnou podobu skóre přinesla přesilová hra Olomouce, kdy Milan Ministr přihrál před branku nekrytému Bouzovi – 5:3. Barťoň ani Meidl už snížit nedokázali, Kukla už skóre nenavýšil – Žigárdyho bekhendem nepřekonal.

Horácká Slavia tak před vlastním publikem nezaváhala a zvítězila 5:3 nad Olomoucí, se kterou prohrála v obou přípravných zápasech. Po závěrečném hvizdu vystřelil puk přes celé kluziště Nedvídek a mířil přesně…

Hráči po utkání

Hráči po utkání



Ohlasy trenérů

Petr Vlk

Petr Vlk – Olomouc: „Tak já samozřejmě musím pogratulovat k tomu vítězství, ale myslím si, že velkou měrou jsme k tomu pomohli. Protože my jsme prostě věděli, že ten úvod utkání bude důležitý, a z našeho pohledu jsme na to nebyli nachystaní tak, jak by si to zasloužilo. Věděli jsme, že budeme vylučovaní, v tom úvodu kór, že to bude těžký a potvrdilo se to. Já si myslím, že potom se ta hra celkem vyrovnala, i když domácí byli hodně nebezpeční. Náš největší problém byl to, že jsme málo hospodařili s kotoučem a stálo nás to moc sil a když už domácí vedou o dva, o tři góly, tak už je těžké hrát. Je to ale jenom jeden zápas a my jdeme dál.“

Josef Horešovský

Josef Horešovský - Třebíč: „My jsme se připravovali na obtížné utkání, protože jsme spolu hráli dvakrát v přípravě, a víme že toto mužstvo, které loni mělo určité problémy, letos bude chtít potvrdit, že jsou lepší než na to, aby hráli někde na spodku tabulky, což se samozřejmě jak v přípravných zápasech, tak i dneska potvrdilo. Ten úvod z naší strany byl dobrý, brzo jsme vedli, mužstvo se uklidnilo. Byla tam potom ve druhé třetině pasáž, která byla velmi důležitá, kdy ta hra najednou zmizela, začla taková šťouchaná, strkaná, hra kulečníkového typu, nebyly tam plynulé akce, jenom se tam prostrkávaly kotouče, čekalo se, kdo udělá nějakou chybu. Tam jsme trošku měli obavy a naštěstí jsme tu chybu neudělali a dali jsme další gól a to byl moment, kdy to utkání se zlomilo. Pak už jsme si tu hru srovnali a už jsme se ji snažili kontrolovat, i když znova jsme soupeři nabídli šance, kdy hráč naprosto nesmyslně fauluje v momentě, kdy o nic nejde, je z toho přesilovka, je z toho obdržený gól. Znovu se ten soupeř dostává do hry. To je nekázeň, která se nemůže opakovat. Snad si to mužstvo uvědomí, že není možné hrát v každém zápase s dvanácti vyloučenými, se čtrnácti, pak ta hra na čtyři pětky postrádá jakoukoliv logiku, někteří hráči jsou přetěžovaní atd. Možná že se z naší strany začíná blýskat na lepší časy.“

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024