Menu +

TRE - KOM 1:3 - Kometa oplatila Třebíči porážku z úvodního kola

Reportáže
T ř e b í č - Středečním podvečerem začala série odvetných zápasů skupiny Východ. Horácká Slavia v úvodním kole porazila Brno na jeho ledě 4:2, brněnská Kometa jí tuto porážku oplatila stejnou mincí a zvítězila na Zimním stadionu Města Třebíče 3:1. Třebíč sice vedla zásluhou Tomáše Kolafy, Brno však dvěma brankami otočilo vývoj utkání a výsledek zpečetilo při power-play domácích střelou do prázdné branky. Spolehlivý výkon podal v brance domácích Michal Nedvídek, dvě branky v jeho síti však k zisku bodů nestačily.
Sdílejte článek
 
8.kolo, středa 3.10.2007
TRE TRE
1:31:0, 0:2, 0:1
KOM KOM
Statistiky
Branky a nahrávky: 16. Kolafa (B. Sláma) - 24. Černý, 33. Mikel (David), 59. Lhotský (Mikel). Rozhodčí: Hribík - Čížek , R. Prchal. Vyloučení: 10:10 + navíc Lipina 10 minut osobní trest. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2850. Střely na branku: 22:50. Průběh utkání: 1:0, 1:3.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Nedvídek - Hrbáček, Cuník - Roháčik, Sláma L. - Sláma B., Kolafa - Dvořák, Bulička - Přibyl, Dolníček, Dibelka - Matušík, Oliverius, Krätzer - Čech, Zahradník, Burian V.
HC Kometa Brno: Jarina (Kubeš) - Mikel, David - Mrázek, Lhotský - Morava, Malena - Hruška, Dlouhý, Lipina - Vostřák, Rob, Moskal - Černý, Staněk, Barus - Appel, Zábranský, Padělek - Sojčík.

Komentář k zápasu

Ve třetí minutě si krásně sjel do středu Appel, mířil však vedle branky domácích. O dvě minuty později pak zahrozila dvojice Moskal – Rob, přičemž střelu druhého jmenovaného zlikvidoval Nedvídek. Jarina v brance brněnských musel zasahovat po střele Martina Čecha. Při přesilové hře domácích pálil dvakrát za sebou Hrbáček od modré, oba jeho pokusy tečoval Dolníček, ani jedna teč však nemířila mezi tři tyče, dorážku Dibelky pak udržel Jarina se štěstím mezi zády a tyčkou… Nedvídek se musel vytáhnout po střele Dlouhého, kterému přenechal puk Vostřák po elegantním projetí útočným pásmem. Jarina si připsal perfektní zákrok po Roháčikově ráně z první, kterému naservíroval puk kluzištěm Oliverius. Hosté byli aktivnější, vynutili si fauly, Nedvídek však nekapituloval po střelách Lhotského ani Vostřáka, který to zkoušel dvakrát z kruhu. V čase 15:11 rozjásal přítomné diváky Tomáš Kolafa, který prostřelil od modré vše, co mu stálo v cestě – 1:0. Brno se nechtělo smířit s nepříznivým stavem, Vostřákova tečovaná střela však mířila vedle, Mikelův projektil našel Nedvídek v lapačce a Zábranský zblízka přestřelil.

Úvod druhé třetiny patřil aktivnímu Vostřákovi, který našel před brankou Dlouhého, ten však střelou z první třebíčského brankáře nepřekonal. Zvýšit mohl Přibyl, kterého našel v ideální pozici před brankou Oliverius, třebíčský útočník však na Jarinu ani nadvakrát nevyzrál. Naopak po odraženém puku od třebíčského obránce nečekaně srovnal střelou pod břevno Michal Černý – 1:1. Hosté se snažili urvat vedení na svoji stranu, Vostřák zase našel Dlouhého v ideální pozici před brankou, brněnský útočník však opět nedokázal prostřelit Nedvídka v třebíčské brance. Udeřit mohl Černý, který ujel ve vlastním oslabení, dokonce mu vyšel i forhendový blafák, zblízka však trestuhodně minul branku. Plné ruce práce měli Třebíčští v polovině utkání při oslabení o dva hráče v poli, dokázali celé dvě minuty vzdorovat – zahrozil zejména Vostřák z první – ale ihned po návratu dvou vyloučených hráčů Třebíče na led nahodil puk od modré Jan Mikel a poslal Kometu do vedení – 1:2. Po vybídnutí ke stoprocentní brankové příležitosti mohl skórovat i Vostřák, ale z úhlu už nezakončil přesně – puk však zůstal na okamžik v brankovišti, do bezpečí ho ale odpálil třebíčský obránce. Nezvýšil ani Černý, který pálil z první ke vzdálenější tyči – Nedvídek vyrazil betonem. Další šanci měl Vostřák v oslabení, na Nedvídka však nevyzrál, stejně jako dvojice Staněk – Appel či Padělek, který lehce tečoval Mikelovu střelu od modré.

Třebíč musela dotahovat jednobrankové vedení Komety a proto začala třetí třetinu aktivněji. Čech přenechal puk Zahradníkovi do druhé vlny, se střelou přes obránce si však Jarina poradil. Změnu skóre nepřinesl ani Přibyl – jeho pokus zastavila Jarinova lapačka – ani Vostřák na straně druhé. Rozjetý Matušík to zkoušel z kruhu, ani on však Jarinu překonat nedokázal. Nedvídek vychytal poté Černého, který se po chybě třebíčského obránce vydal na steč v oslabení. Třebíč usilovala o vyrovnání, Přibyl ani Krätzer však na Jarinu nevyzráli, na řadu tak přišla power-play domácích, při které zpečetil výsledek na konečných 1:3 pro brněnskou Kometu střelou přes celé kluziště Alexandr Lhotský.

Kometa Brno tak zrušila prokletí třebíčského ledu z posledních let a odvezla si tři body za vítězství 3:1.

Tisková konference

Tisková konference

Hráči po utkání

Hráči po utkání

Hráči po utkání



Ohlasy trenérů

Rostislav Čada

Rostislav Čada

Rostislav Čada – Brno: "V první třetině jsme předvedli nevýrazný a rozpačitý výkon, pak jsme se výrazně zlepšili, víc a víc jsme bruslili a vytvořili jsme si dost gólových šancí, z nichž jsme bohužel proměnili jenom dvě.
Naše zlepšená hra pokračovala i ve třetí třetině, kdy jsme kontrolovali hru soupeře.
Tlak na naši branku přišel pouze v oslabeních a třetí gól byl spravedlivým vyjádřením průběhu utkání."



Josef Horešovský

Josef Horešovský

Josef Horešovský – Třebíč "Sehráli jsme dobré utkání a hráčům musíme poděkovat, ironií osudu je, že z toho utkání jsme nic nezískali. Brno je pro nás těžkým soupeřem, bylo dnes i lepší, hokejová atmosféra díky větší návštěvě něž jsme zvyklí, takže si myslím, že hokej měl svoji úroveň. Měli jsme pasáže, kdy jsme hráli vyrovnanou partii se soupeřem, pak jsme měli část, kdy jsme se dostali pod tlak a v té době jsme udělali bohužel i fauly, což pak hráče stojí další síly. Zápas byl pořád otevřený, protože to do posledních minut bylo pouze o jednu branku. Pokud by se nám podařilo v průběhu třetí třetiny dát na 2:2, pak mužstvo ožije a únava zmizí. Bohužel jsme ten gól nedali a myslím si, že za úsilí, které kluci na ledě nechali, je to až příliš kruté."

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024