Menu +

TRE-OLO 0:4 - Olomouc přivezla do Třebíče vánoční nadílku

Reportáže
T ř e b í č - V posledním předvánočním utkání přivítala Horácká Slavia na svém ledě celek HC Olomouc. Hosté předváděli od začátku utkání lepší výkon, který okořenili brankou v desáté minutě. Domácí se snažili srovnat, ale hosté byli i nadále lepším týmem. Svoje vedení si Olomouc pojistila dvěma góly ve dvaatřicáté a pětatřicáté minutě. Domácí se i přes snahu nedokázali gólově prosadit, nepomohlo jim k tomu ani velké množství přesilových her. Poslední hřebíček do rakve Třebíče zatloukl v šestapadesáté minutě hostující Brančík, který upravil skóre zápasu na konečných 0:4. Rozdíl branek by mohl v žalostném výkonu dnešního utkání měnit snad jen Michal Nedvídek, brankář domácích.
Sdílejte článek
 
32.kolo, sobota 22.12.2007
TRE TRE
0:40:1, 0:2, 0:1
OLO OLO
Statistiky
Branky a nahrávky: 10. Kříž (Ministr), 32. Ministr (Vyrůbalík), 35. Bordowski (Bouz), 56. Brančík (Bouz). Rozhodčí: Hodek - Bejček, Kabourek. Vyloučení: 10:10, navíc Zahradník, Oliverius (oba Třebíč) 10 minut osobní trest za nesportovní chování - Kříž (Olomouc) 10 minut osobní trest za vražení na hrazení, Meidl (Olomouc) 10 minut + 10 minut a trest do konce utkání za nesportovní chování. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 1240. Střely na branku: 32:38. Průběh utkání: 0:4.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Nedvídek - Hrbáček, Sláma L. - Sláma B., Bulička - Kolafa, Kaláb - Přibyl, Dolníček, Dibelka - Matušík, Oliverius, Obdržálek - Krätzer, Zahradník, Nahodil - Burian, Bárta, Látal.
HC Olomouc: Žigardy - Sedlář, Nedbálek, Ministr, Bouz, Štach, Brančík, Meidl, Ondrušek, Zbořil, Kříž, Vyrůbalík, Janečka, Chmelíř, Bartoň, Čuřík, Bordowski, Žajgla.

Komentář k zápasu

Poslední kalendářní zápas tohoto roku sehráli třebíčští hokejisté před vlastním publikem proti Olomouci a s rokem 2007 se nerozloučili příliš důstojným způsobem, když prohráli jednoznačně 0:4, navíc pak prodloužili sérii porážek už na hrozivých šest. Hokeji ze strany domácích chyběla zejména větší bojovnost.

První střelu mířící mezi tři tyče vyslal olomoucký Ministr, Nedvídek však bezpečně vyrazil. Na druhé straně střílel Bořek Sláma od modré, Žigárdy v brance hostů však neměl zakrytý výhled a s pukem si poradil. První branka mohla padnout poměrně záhy, Bouz však nepřehodil ležícího Nedvídka. Tutovku spálil také Zahradník, kterému předložil puk do volného prostoru před branku Nahodil, když neobelstil kličkou maskovaného muže v brance hostů. Ani Oliveriova teč si nenašla cestu mezi tři tyče, z první se však nemýlil Kříž, když ho našel v ideální pozici před brankou Ministr – 0:1. Bezradnost, která se lepí na hokejkách třebíčských hokejistů, se projevila v minutě čtrnácté, kdy ujel Obdržálek a tváří v tvář ho Žigárdy bez přílišné snahy vychytal. Matušík z kruhu, ani Oliverius zblízka olomouckého fantoma překonat prostě nemohli, první třetina tak skončila za příznivějšího stavu pro hosty.

Muž v masce se však vytáhl na začátku prostřední dvacetiminutovky, když znamenitě zasáhl betonem na brankové čáře po Zahradníkově teči Buličkovy střely. Puk neusměrnil mezi tři tyče ani Dibelka, který to zkoušel dokonce baseballově. Bezmocnost na hokejkách třebíčských hokejistů panovala i nadále – poté, co byl Žigárdy již překonán, přesto však nekapituloval, neboť ho zastoupil na brankové čáře dobře postavený obránce. Když si pak příliš lehce razil cestu útočným pásmem olomoucký Janečka, mohlo to být – nebýt Nedvídka – o dvě branky. Z protiútoku pak zabránil vyrovnání snad hokejový Bůh, kdy Žigárdyho, ležícího kdesi v obranném pásmu, zastoupil na brankové čáře výtečným zákrokem kdosi z obránců. Když pak vystřelil od modré Vyrůbalík a Milan Ministr lehce dorazil přesnou střelou, která cinkla o tyčku, nikdo se ničemu nedivil – 0:2. Na 3:0 pro hosty pak upravil švihem z mezikruží přesně pod břevno Richard Bordowski.

Závěrečných dvacet minut pak nenabídlo oku lahodící podívanou. Domácím se nadále nedařilo a Olomoučtí se s hrou Třebíčských ztotožnili natolik, že ani oni nenabídli nic z hokejového umu. O trochu vzrušení ve třetí třetině se postaral snad jen Žigárdy, který si nebyl jistý tím, kde má puk, a tak ho nechal na chvíli bez dozoru za sebou v brankovišti… Žalostná podívaná gradovala při přesilových hrách domácích, kdy hráči s hvězdou ve znaku nejen že nevystřelili, ale hráli jako by byl poměr hráčů na ledové ploše vyrovnán. Po jedné z mnoha chyb Třebíčských pak skóroval přesnou střelou nad Nedvídkovu lapačku Richard Brančík – 0:4. Pomyslnou branku nevstřelil ani Dibelka, ač k tomu měl šanci více než ideální.

Žigárdy tak v Třebíči neinkasoval a přivedl Olomouc k bezproblémovému vítězství o čtyři branky, naopak hráči Horácké Slavie nevstřelili branku ani jedinou. Výsledková patálie Třebíčských tak i nadále pokračuje a je potřeba zasednout ke kulatému stolu a analyzovat vzniklou situaci, kdy se série porážek v řadě rozrostla už na hrozivých šest.



Ohlasy trenérů

Petr Vlk

„My jsme spokojeni s výkonem i s body. Věděli jsme, že Třebíč ty body potřebuje a ze začátku to vypadalo z naší strany všelijak. Sice jsme bruslili, měli jsme dobrý pohyb, ale v té druhé části jsme měli hodně vyloučených. Nemyslím si, že by to všechno bylo dílem toho, že jsme faulovali. Tam měla Třebíč spoustu příležitostí, kde mohla gól dát, ale nedala, což je dobře pro nás. Hlavně náš dobrý pohyb byl důvodem toho, proč ten zápas dopadl tak, jak dopadl. Samozřejmě výborně chytal Štefan Žigárdy, pochytal několik jasných šancí. Kluci zaslouží pochvalu, je to poslední zápas před Vánoci a člověk už před sebou vidí ten stromeček, přesto naši kluci k tomu zápasu přistoupili velmi dobře, takže spokojenost a pochvala. Máme nějaké hráče zraněné, potřebovali bodovat i junioři, takže kluci, kteří za nás hrávají, dnes nastoupili za juniorku a dva hráče máme na dvacítce, proto jsme nepřijeli v plném počtu. Naštěstí až ke konci přišlo zranění Chmelíře a vyloučení Meidla, ale to už bylo opravdu v závěru a nějak se to dalo ukopat.“

Roman Mejzlík

Roman Mejzlík – SK HS Třebíč: „Moje hodnocení je jednoduché. Když nedáme gól, těžko můžeme pomýšlet na nějaký bodový zisk. To utkání jsme nezačali dobře, soupeř měl lepší pohyb, přesto jsme v první třetině měli dva samostatné nájezdy, s kterými jsme naložili tak, jak jsme s nimi naložili. Naše střelecká pohoda je taková, jaká je. Myslím, že kdyby se dnes hrálo do té doby, než dáme gól, tak jsme tady ještě na Štěpána, protože my ten gól nedáme, a když, tak se na něj strašně nadřeme. Dnes soupeř dvakrát vytahoval puk z brankové čáry, takže i trocha smůly. Zkusíme si odpočinout a mezi svátky se zvednout hlavně psychicky, protože postupem času, jak jsme dostávali góly, bylo vidět, že ta deka je na hráčích čím dál víc a víc a nepomáhalo vůbec nic. Mohli jsme to zkoušet po dobrém, po zlém, míchat sestavou, ale směrem dopředu dnes nevyšlo prostě nic. Dozadu nám chyběl Martin Čech a Michal Šúrek, což jsou dvě levá křídla. Bohužel jiné hráče na tento post doleva nemáme, takže ani to nám v dnešním utkání moc nepomohlo.“

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024