Menu +

OLO - TRE 1:2 - Třebíč prolomila velkou šňůru nezdarů a veze si z Hané tři body!

Reportáže
T ř e b í č - Konečně, mohli si fanoušci Horácké Slavie Třebíč zakřičet po hodně dlouhé šňůře nezdarů. Dnes měli hokejisté Třebíče to potřebné šťěstíčko a vyhráli, když porazili rozjetou Olomouc na jejím ledě těsným výsledkem 2:1. Obě branky Horáků zaznamenal urostlý útočník Petr Zahradník na snímku. Třebíčští udělali první krok z mnoha k záchraně prvoligové příslušnosti, ale i díky zajímavému výsledku z Brna zůstávají na sedmé příčce, doufejme, že zatím.
Sdílejte článek
 
39.kolo, sobota 26.1.2008
OLO OLO
1:20:1, 0:0, 1:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 53. Bouz (Žajgla, Davídek) - 20. Zahradník (Heřman), 50. Zahradník (Čech, Sláma L.). Rozhodčí: Hradil, J.Novák, Škach. Vyloučení: 7:9. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1800. Střely na branku: 40:22. Průběh utkání: 0:2, 1:2.
Sestavy
HC Olomouc: Žigárdy - Nedbálek, Ministr, Bouz, Brančík, Jurdič, Štach, Davídek, Ondrušek, Zbořil, Kříž, Vyrůbalík, Janečka, Všetečka, Čuřík, Ondráček, Bordowski, Žajgla.
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák - Hrbáček, Kaláb, Sláma L., Sedláček, Sláma B., Bulička - Burian V., Dolníček, Sedlák, Čech, Zahradník, Heřman, Vlk, Nahodil, Bárta, Přibyl, Obdržálek, Dibelka.

Komentář k zápasu

Hned po úvodním vhazování zachyboval v olomoucké obraně Kříž, a dvojice V. Burian a Přibyl donutila Žigárdyho k reflexivnímu zákroku. Poté již nebylo hokejové krásy příliš k vidění, obě mužstva se velice pomalu dostávala do tempa, časté přerušování hry a nepřesnosti zejména ve středním pásmu hokejové podívané také nepřidávaly. Mora mohla navýšit tempo a přitlačit soupeře v 5.minutě, kdy byl vyloučen Bárta. Až v závěru přesilovky se podařilo rozestavení Brančíkově formaci, Ondráček se dostal do šance, ale ležící beton Luňáka a kotouč na dlouhou hůl zabránily skórování. Další početní výhoda pro domácí přišla v minutě 9. Zde ale Mora předvedla pouze marné dobývání pásma, kvarteto Slavie s přehledem hájilo svou modrou čáru. Ve 12.minutě podrážel Všetečka a hosté byli v přesilovce úspěšnější. Alespoň, co se týkalo střel. Dvě vyslal na Žigárdyho Sedláček, promáchnout nad kotoučem sám před olomouckým gólmanem dokázal Dibelka. Obě mužstva si vyzkoušela i hru 4 na 4, když po vzájemné rozmluvě putovali za katr Ondrušek s Heřmanem. Ovšem ani více prostoru nepřineslo zvýšený pohyb. Proto jako blesk z čistého nebe zapůsobilo Heřmanovo nahození do brankoviště v poslední minutě prvního dějství, které bleskově obrátil do domácí sítě Petr Zahradník 0:1. Mora tak odcházela do šaten s inkasovanou brankou.


Mora do druhého dějství vlétla s nátlakovou hrou, Bordowski hned v úvodu nebezpečně tečoval střelu Nedbálka. Třebíčská obrana hrála velmi natěsno a olomoučtí hráči měli minimum prostoru pro kombinaci. Navíc byl tlak otupen Bordowskiho faulem ve 24.minutě, za úder do hlavy Hrbáčka inkasoval dvě plus deset. V přesilovce hosté zahrozili po Cihelkově pasu zpoza brány, přihrávku ale nasměroval pouze do boční síťky Zahradník. Poté přišly chvíle Ministrovy formace, drtivý tlak ovšem skončil zbytečným faulem Davídka a tak byla šance nabídnuta opět hostům. Ti početní výhodu sice nevyužili, v polovině utkání ale začali naopak tlačit oni. Sedlák s Heřmanem nebezpečně prověřili Žigárdyho tvrdými ranami, když už před olomouckým gólmanem opravdu hořelo, přišel faul Nahodila. Mora opět v přesilovce pouze dlouho hledala cestu do pásma. Ve 37.minutě se situace opakovala, rokenrol s kotoučem na olomoucké brankové čáře roztančilo trio Vlk, Nahodil, Bárta. Prvně jmenovaný však místo zakončení fauloval a opět ztupil třebíčský tlak. Do konce třetiny se ještě na lavici trestů posadil Přibyl, paradoxně ale zahrozili hosté, necelou minutu před druhou sirénou připomněl tvrdou ranou Bořek Sláma šok, který Mora zažila v konci dějství prvního.


Na začátku třetí třetiny se vylučovalo na obou stranách, Žajgla si odseděl vysokou hůl, Zahradník zase podražení. Hra ve čtyřech na obou stranách ale byla spíše vyčkáváním na chybu soupeře. K té ovšem nedošlo, hra byla neustále kouskována častým přerušováním. Ve 46.minutě mohli olomoučtí opět stavět přesilovkový pětiúhelník, když Ondráčka zahákoval Dibelka. Defenzivní hráz hostí ale byla pro olomoucké naprosto neproniknutelná, zachycovala jak finální pasy, tak i střely. Hosté dostali nabídku zahrát si proti čtyřem ve 49.minutě po faulu Jurdiče. Velká šance už přišla v momentu, kdy Hrbáček našel střílenou přihrávkou hůl Dolníčka, ten tečoval mimo. Po minele v olomoucké obraně ale přišla další akce, Petr Zahradník využil nabídky samostatného nájezdu a prostřelil Žigárdyho nad levým betonem 0:2. Mora dokázala za dvě minuty odpovědět, Martin Bouz příklepem z pravého kruhu prostřelil Luňáka mezi betony 1:2. Mora zvýšila obrátky, jenže Luňák držel třebíčské akcie na své vyrážečce a betonech, ztroskotali na něm v krátkém sledu Davídek, Brančík a Bouz. Otevřená vrátka ale znamenala nebezpečí brejků, v 57.minutě dokonce po výpadu dva na jednoho odmítl hattrick Zahradník, když netrefil poloprázdnou olomouckou klec. Mora však stále tlačila a v 59.minutě přišla její poslední šance, když Dolníček poslal vysokou holí Třebíč do čtyřech. Olomoučtí odvolali i Žigárdyho, drtivý tlak v poslední minutě ale přinesl jen dva zákroky Luňáka, který tak Třebíči zajistil plný počet bodů.



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný

Kamil Pokorný (SK Horácká Slavia Třebíč): "My nejsme samozřejmě v ideálním rozpoložení, první třetinu jsme ale zvládli, domácí nám připadali trošku zakřiknutí. My jsme ale spolehlivě bránili a nakonec dali branku do šatny. Ve druhé třetině se projevily kvality Olomouce a zkušenost jejích hráčů. Dostali nás párkrát pod tlak, přišly naše zbytečné fauly, dlouho jsme se bránili ve čtyřech, nakonec jsme ale třetinu se štěstím uhájili. Ve třetí třetině to už bylo na krev. Hráči ucítili, že dnes by mohl přijít ten den, kdy zlomíme sérii porážek. Proto do hry šli po hlavě, gól na 0:2 byl pro nás velmi cenný. Brzy domácí snížili a tak byl závěr pod obrovským tlakem, hráči lehali do ran. Kvalita byla na straně Olomouce, ale my jsme závěr doslova ubojovali. Hráčům chci poděkovat za bojovný výkon, nasazení a touhu zvrátit sérii, což dokázaly všechny čtyři formace včetně brankáře."


Petr Vlk

Petr Vlk (HC Olomouc): "Musím pogratulovat Třebíči k vítězství. My jsme si dnes vyhrát nezasloužili, od začátku utkání jsme nešli vítězství naproti a zejména náš výkon v první třetině nebyl dobrý. A to je ještě slabé slovo. Z předvedeného výkonu si odnášíme zklamání, nasazení a důraz se objevily až v poslední třetině, ale soupeř cítil, že má šanci, hráli srdcem. Takovéto zápasy nemusíme zlomit v prvních pěti minutách, jak se nám podařilo v předešlých utkáních, spíš musíme být trpěliví, důrazní a důslední ve všech činnostech. Hrát až poslední třetinu je málo."

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024