Menu +

TRE - HAV 2:1 - Třebíč postupuje do play-off!

Reportáže
T ř e b í č - Ve 43. kole první ligy si Horácká Slavia vybojovala postup do play-off, když těsně porazila Havířov. Domácí vstoupili do zápasu aktivněji, převahu si udrželi po celou první třetinu, jenže naráželi na vynikajícího Valenta v brance hostů. Branky padaly pouze ve druhé třetině při přesilových hrách. Ve 25. minutě otevřel skóre Marek Laš po vyjetí zpoza brány. Za šest minut srovnal brankový účet Hulva. Rozhodnutí padlo ve 32. minutě. Zdeněk Sedláček bombou z kruhu zajistil svému týmu veledůležité tři body. Zejména ve druhé části byla Třebíč jasně lepší. Třetí třetina přinesla opatrný hokej. Domácí hráli ze zajištěné obrany, Panteři se nedostali do vážnější šance. Třebíč se může i se svými fanoušky těšit na souboj s Hradcem Králové v play-off.
Sdílejte článek
 
43.kolo, sobota 9.2.2008
TRE TRE
2:10:0, 2:1, 0:0
HAV HAV
Statistiky
Branky a nahrávky: 25. Laš (Dolníček), 32. Sedláček (Zahradník, Heřman) - 31. Hulva (Seman, Velecký). Rozhodčí: Würtherle - Guth, Rittich. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1750. Střely na branku: 39:26. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák - Hrbáček, Trončinský - Malena, Sedláček - Sláma L., Sláma B. - Laš, Dolníček, Kreuzer - Čech, Zahradník, Heřman - Burian V., Nahodil, Látal - Přibyl, Obdržálek, Dibelka - Bárta.
AZ RESIDOMO Havířov: Valent - Huhto, Szakál, Klimeš, Peštuka, Lašek, Plánovský, Kopel, Seman - Zdráhal, Škoda, Bacul, Hulva, Velecký, Giesel, Sochorek, Říčka, Klimša, Sikora, Bokroš, Krätzer.

Komentář k zápasu

Horácká Slavia vstoupila do důležitého utkání s Markem Lašem, jehož přítomnost na ledě byla už od prvních vteřin znát. První minuty sice přinesly pouze několik lehkých nahození z obou stran, hra však postupně získávala na intenzitě. Přibylova ani Hrbáčkova střela z větší vzdálenosti Valenta překonat nemohla, hosté pak mířili povětšinou vedle Luňákovy klece. Tvrdě z kruhu vypálil Zahradník, Valent si však prostor mezi třemi tyčemi pohlídal. Nejblíže brance byl v první třetině Nahodil, když se před ním objevil znenadání Valentem vyražený kotouč a na pár vteřin i odkrytá klec, včasný zásah obránce však nedovolil ani vystřelit. Havířovští oku hokejového diváka při vyloučení domácích nenabídli více než přesilovkový zámek a pár střel mimo branku. Po chybě třebíčské obrany mohl ale udeřit Bokroš, který se dostal z úhlu před Luňáka – nebýt zásahu třebíčského obránce mohli Panteři vést. Z protiútoku pálil jen o několik centimetrů vedle Valentovy tyče Heřman. Při vyloučení hostů pak havířovský brankář jen se štěstím vyrazil Trončinského střelu. Ve slibné šanci přestřelil Vilém Burian. Současně se sirénou pak trefil Laš z prostoru mezi kruhy Valenta do masky.


Úvod prostřední dvacetiminutovky patřil Dolníčkově formaci, Laš se však ke střele nedostal. Poté z kruhu minul Krätzer. Plánovského střelu od modré Luňák vyrazil. Valenta postrašil Dibelkův bekhend, branka ani tentokráte nepadla. Při výhodě o jednoho hráče v poli obstřelil branku hostí Trončinský, Valent se však rychle přemístil a Dolníčkovu střelu pokryl. Havířovský brankář ukryl do lapačky i Kreuzerovu střelu od modré, o pár chvil později však už kapituloval. Marek Laš si sjel z úhlu před Valenta a elegantně skóroval – 1:0. Třebíčští mohli zvýšit svůj náskok, Heřman ale ještě hledal lépe postaveného Sedláčka a puk jen prosvištěl podél brankoviště. Tvrdě přes obránce vypálil Laš, Valent kotouč udržel. Střelou přes obránce chtěl překvapit havířovského fantoma v brance i Dibelka, Valent jen se štěstím vyrazil betonem. Při vyloučení domácích nejprve nebezpečně tečoval Sochorek, poté skončil Szakálův projektil na masce Filipa Luňáka. Napotřetí to však už vyšlo – švihem z kruhu do šibenice vyrovnal Jakub Hulva - 1:1. Třebíč mohla záhy odpovědět, Kreuzer našel před brankou osamoceného Dolníčka, ten však zblízka minul. Valent držel hosty i nadále nad vodou – nepustil za svá záda ani těžkou Kreuzerovu střelu. Pak si ale sjel na Zahradníkovu přihrávku do středu třetiny Zdeněk Sedláček a střelou od tyče poslal Třebíč do vedení – 2:1. Příliš prostoru dostal hostující Říčka, Luňák však svůj tým podržel. Když pak ukryl Valent do lapačky Malenovu střelu od modré, o slovo se už hlásila druhá přestávka.


Napínavé třetí dějství počalo chumelenicí před havířovskou brankou, vyústilo však jen ve vyloučení za zdržování hry. Zahradníkovu střelu z kruhu ukryl Valent v náručí. Vilém Burian našel poté před brankou Bártu, z bekhendové střely byl jen další Valentův zákrok. Po vybídnutí Sochora se dostal až před Luňáka Říčka, byl však zahákován, a proto se musel měnit poměr sil na ledě. Nebezpečná teč Plánovského střely ale mířila vedle a sám Plánovský z kruhu Luňáka nedokázal prostřelit. Pojistit vedení mohl Zahradník, ztlumený kotouč Valent už jen schoval v lapačce. Těžký zákrok si připsal jednoznačně nejlepší havířovský hráč večera po střele Bořka Slámy. Když pak nevykřesal naději na zvrat hostující Škoda – Luňákova lapačka byla připravená – bylo o vítězi dnešního utkání rozhodnuto.



Ohlasy trenérů

Jiří Režnar – Havířovská hokejová s.r.o: "My jsme přijeli trošku zdecimovaní. Od Vánoc vlastně netrénujeme v kompletní sestavě, protože vždy nám onemocní tři hráči, když se vrátí, onemocní jiní, mezitím onemocní ti, co byli nemocní předtím, takže to tak nějak lepíme. Myslím ale, že hokej to dnes nebyl špatný, rozhodly hrubky, kdy jsme šli do tří, Třebíč nás potrestala, potrestala nás pak ještě v jednom oslabení, kdy jsme ve středním pásmu nechali projet Sedláčka, ten si narazil puk a sám šel na bránu. Utkání rozhodly přesilové hry, Třebíč v nich dala dva góly, my jeden a bohužel jsme už víc neproměnili, a proto jsme prohráli. V minulém utkání s Olomoucí jsme nedali gól a dnes jsme dali jen jeden, takže naše koncovka je teď dost žalostná. Je to tím, že hrajeme nekompletní, protože, jak už jsme řekl, máme pořád nemocné hráče. Leží nám Rozum, nemocný je Škoda i Zdráhal, takže nedokážu říct, zda budeme do play-off v pořádku."

Kamil Pokorný

Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: "Těžký zápas, děkuji hráčům, oddřeli to, odbojovali. Využili jsme dvě přesilovky a měli jsme i další šance, ale i soupeř hrozil, střídal obranu středního pásma a forčeking a naši hráči vždy, když na to zareagovali, dostali jsme se do problémů. Celý zápas jsme ale poctivě odmakali a zvládli jsme i hektický závěr zápasu. Cíl, který jsme si dali, jsme splnili, i když nás to stálo strašně moc fyzických i psychických sil. Marek Laš je hráč, který má neskutečný fyzický fond, na led chodil i ob střídání a dal i důležitý první gól, když se v přesilovce pět na tři natlačil před Valenta. Já mu jen přeju, ať se mu v extralize daří a dostává víc prostoru. V pondělí o něho určitě žádat nebudeme, myslím, že by se musela stát nějaká mimořádná situace, aby ještě přijel. Chtěli jsme ho na středu, nebo na sobotu, vyšlo to dnes a Marek si svoje splnil a já mu za to děkuji. Byli jsme v neskutečném psychickém stresu, se Šumperkem jsme vyhráli o jediný gól, vlastně to bylo dlouho na remíze, dneska o jeden gól dlouhou dobu. V takových situacích se třepou i ti zkušení hráči a hra pak postrádá trošku větší plynulost. Například dneska jsme měli tři finální přihrávky do prázdné brány, ale nebyly úplně čisté a gól z toho nebyl. Psychická zátěž teď z hráčů asi spadne, ale zase nemůžeme do dalších zápasů jít v úplném klidu, to by bylo špatné, to by nás soupeř přehrál. Hráčům se ale určitě ulevilo a teď si můžou zahrát hokej. I tak ale budeme chtít, aby plnili své úkoly, ale může to být trošku odlehčené, hlavně v útočné fázi. Na pondělní zápas v Prostějově možná necháme některé hráče odpočinout, protože ve čtvrtek a pátek hrajeme play-off. Prostor dostanou mladší hráči a hráči, kteří teď hrají třeba druhou ligu, ať se ukáží a zkusí si vybojovat dres Horácké Slavie třeba ještě pro tuto, nebo příští sezónu. Sestava tedy určitě dozná změn a důkladně se připravíme na čtvrtek a na pátek. Pro play-off můžeme počítat se všemi hráči, snad kromě Marka Laše a Marka Trončínského, na Kladně mají problémy s beky. Jsme rádi, že nám mohl pomoci tyto dva zápasy, ale uvidíme, vždy je to na domluvě."

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024