Menu +

PRO-TRE 1:2 - Třebíč porazila o gól Prostějov a počtvrté v řadě získala tři body

Reportáže
T ř e b í č - Čtvrtá výhra v řadě, čtvrté vítězství za tři body, to je bilance hokejistů Horácké Slavie Třebíč po zápase v Prostějově. Tohle vítězství se ale nerodilo lehce. Do branky musel poprvé od začátku zápasu Pavel Míča a vedl si velmi dobře. Hosty poslal do vedení pohotovou dorážkou Michal Oliverius a o dvě minuty a deset vteřin později už hosté vedli o góly dva. Přesilovkovou kombinaci celého útoku "do prázdné" zakončil David Dolníček. Jestřábi utkání zdramatizovali, zle dotírali na třebíčskou klec, ale puk za brankovou čáru dostali pouze jednou, bombou od modré se prosadil extřebíčský Lukáš Vomela. Hosté už svoje vítězství z rukou nepustili a mohou se radovat z prodloužení vítězné série na čtyři kousky.
Sdílejte článek
 
14.kolo, sobota 20.10.2007
PRO PRO
1:20:0, 0:2, 1:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 22. Oliverius (Kolafa, Sláma B.), 24. Dolníček (Dibelka, Hrbáček) - 44. Vomela (Kotásek, Piecha). Rozhodčí: Skoupý - M. Čech, Dřínovský. Vyloučení: 9:7, navíc Krätzer (TRE) 5 minut + osobní trest do konce utkání za faul kolenem. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 515. Střely na branku: 26:28. Průběh utkání: 0:2, 1:2.
Sestavy
LHK Jestřábi Prostějov: Lindström - Procházka, Višňák, Kumstát, Vomela, Bartoň, Chovan, Dvořák, Hanslíček - Opatovský, Piecha, Kotásek, Šebek, Prokop, Bartošek, Mikšovský, Piluša, Korčák, Skácel, Šúrek, Vymazal.
SK Horácká Slavia Třebíč: Míča - Hrbáček, Sláma L., Bulička, Kolafa, Sláma B., Kaláb - Přibyl, Dolníček, Dibelka - Matušík, Oliverius, Krätzer - Čech, Zahradník, Burian J. - Burian V., Bula, Nahodil.

Komentář k zápasu

Do první třetiny oba týmy nastoupily s opatrným hokejem, poměrně dlouho nebylo k vidění nic než sražené či zablokované střely. První výraznější šance byla k vidění až v deváté minutě, kdy bylo hodně horko před brankou Třebíče, nakonec ale pro hosty vše dobře dopadlo. V dalším průběhu třetiny se sice hra přelévala ze strany na stranu, ale ani na jednom konci kluziště neměl brankář příliš těžké práce, a tak tedy jediné, co mohlo nějak oživit dosavadní průběh utkání, byly přesilové hry. Ani v těch se však týmům příliš nedařilo, až na několik šancí, které ale končily neúspěchem, obvykle na zadním hrazení, jako například rána Dolníčka v přesilové hře. Nebylo se tedy co divit, že po prvních dvaceti minutách zůstalo skóre beze změny.

Dějství prostřední nabídlo už v prvních minutách úplně odlišný herní obraz. Již v polovině její druhé minuty se, možná trochu překvapivě, prosadil třebíčský Michal Oliverius, když do prázdné branky dorazil střelu Kolafy. Na sklonku třetí minuty šel sedět na trestnou lavici Vymazal a jen několik sekund poté následoval jeho kroky Opatovský, takže Třebíčští měli výhodu dvojnásobné přesilové hry. Tu dokázal již po necelé půlminutě využít David Dolníček, který zakončoval po přihrávkách Dibelky a Hrbáčka do odkryté branky a v čase 23:43 tak dal svému týmu dvoubrankové vedení. Po vstřelených brankách konečně hra nabyla také na pohlednosti, ovšem vlnící se síť již ve druhé třetině k vidění nebyla. Přesto však mohli diváci zatleskat několika pohledným akcím, například přečíslení prostějovských Kotáska s Piechou, to však skončilo nepřesnou finální přihrávkou. Na druhé straně pálil prudce, ale nepřesně další třebíčský útočník. Poté měli jeho spoluhráči možnost ještě zvýšit své vedení, ale dobře mířená rána skončila na břevně Lindströmovy branky. Třetina se dohrávala v počtu čtyři na tři, vyloučeni byli postupně Procházka, Oliverius a Bořek Sláma. Ani takto snížený počet hráčů však nepřinesl změnu skóre.

Třetí dvacetiminutovka začala tak, jak končila ta druhá, tedy ve značně nečistém trendu. Hned na začátku si Krätzer vysloužil trest do konce utkání za faul kolenem. Pětiminutovou výhodu zužitkovali Jestřábi, když pěknou ranou od modré čáry překonal Míču Lukáš Vomela a dal tak svému týmu ještě šanci na bodový zisk. Uplynulo několik minut a hrálo se jen se šesti bruslaři, protože na trestných lavicích pykali Krätzer, Vymazal, Bartoň a Lukáš Sláma. Ani tolik prostoru na ledě však gólovému stavu nijak neprospělo, přestože se Jestřábi ze všech sil snažili skóre srovnat. Ovšem ani vyložené šance Piechy nebo Šúrka neskončily za Míčovými zády a sluší se podotknout, že třebíčský gólman byl v těchto chvílích svému týmu oporou. Navíc se na konci devětapadesáté minuty nechal vyloučit Bořek Sláma, Jestřábi si vybrali time-out a Lindström se již do své branky nevrátil. Ani závěrečný tlak však nepřinesl změnu skóre. Třebíč si tak odvezla z Prostějova tři body, které si zasloužila svou převahou ve druhé části hry, ovšem domácí hokejisté odcházeli z ledu doprovázeni potleskem za bojovný výkon, který odvedli.





Ohlasy trenérů

Martin Janeček (Prostějov): "Hráči přistoupili k dnešnímu utkání naprosto opačným způsobem než v Šumperku. Již od první třetiny si myslím, že jsme byli schopni Třebíč zatlačit do defenzivy. Bohužel nám chyběl větší důraz v koncovce a větší tlak do brány. Urazili jsme i hokejového boha tím, že jsme skákající kotouče v brankovišti nedokázali dostat za brankovou čáru."

Josef Horešovský

Josef Horešovský

Josef Horešovský (Třebíč): "My jsme dnes předpokládali těžké utkání, a to se potvrdilo. Soupeře jsme určitý čas k ničemu vážnějšímu nepustili. Pak samozřejmě v závěru utkání nám trošku pomohlo štěstí, především v našich oslabeních. Jsme rádi za tři body z venku, protože ty jsou hodně důležité pro mužstvo."

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024