Menu +

TRE - KOM 1:6 - Kometa si odváží zaslouženě vítězství

Reportáže
T ř e b í č - Na domácím ledě tentokrát Horácká Slavia přivítala celek HC Kometa Brno. Od začátku utkání předváděli oba celky bojovný hokej, který okořenil gólem domácí Přemysl Sedlák. Kometa ale zvládla odpovědět hned za čtyři minuty. Do konce první třetiny se již diváci dalšího gólu nedočkali. Červené světlo za brankou se znovu rozsvítilo až v šestadvacáté minutě, kdy hosty do vedení poslal Klimt. Kometa své vedení hned za tři minuty navýšila dalším gólem. Domácí se stále snažili gólově odpovědět, ale Kometa jim ve svém obranném pásmu nenechávala příliš prostoru. Své vítězství pojistila brněnská Kometa třemi góly v posledním dějství. Utkání tak skončilo nepříznivě pro domácí - 1:6. Doplněny fotografie z utkání.
Sdílejte článek
 
38.kolo, středa 23.1.2008
TRE TRE
1:61:1, 0:2, 0:3
KOM KOM
Statistiky
Branky a nahrávky: 9. Sedlák (Heřman) - 13. Zábranský (Černý), 26. Klimt (Vondráček), 29. Vondráček (Vostřák), 43. Vondráček (Lipina, Vostřák), 47. Lipina (Vostřák, Zubíček), 59. Zábranský (Zubíček). Rozhodčí: Jeřábek - Machálek, T. Prchal. Vyloučení: 7:9. Využití: 1:2. Diváci: 2650. Střely na branku: 25:30. Průběh utkání: 1:0, 1:6.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák - Hrbáček, Kaláb, Sláma L., Sedláček, Sláma B., Bulička, Pálka, Vlk, Dolníček, Sedlák, Čech, Zahradník, Přibyl, Burian, Nahodil, Heřman, Šůrek, Obdržálek, Dibelka, Bárta.
HC Kometa Brno: Jarina - Zubíček, Mikel, Čech, David, Houdek, Morava, Malena, Fojtík, Dlouhý, Lipina, Vostřák, Klimt, Barus, Černý, Staněk, Moskal, Sojčík, Zábranský, Vondráček.

Komentář k zápasu

Utkání začalo icingem domácích hned po pěti vteřinách hry. Domácí si vyzkoušeli jako první hru v početní výhodě, kterou Kometa s přehledem ubránila. Ve 4. minutě se řítili Dlouhý s Barusem na Bořka Slámu. Domácí bek předvedl krásný obranný zákrok a šanci hostů zmařil. Po té si i hosté zahráli neúspěšnou přesilovku. Ubráněné oslabení nalilo Horákům krev do žil. Nejprve po příhře Obdržálka zpoza brány ztroskotal Šúrek na Jarinovi a po chvíli v dobré pozici minul Martin Čech. Zvýšená aktivita Třebíče přinesla v 9. minutě 62 vteřin přesilovky 5 na 3 při vyloučení Fojtíka a Černého. Pouhých 10 vteřin stačilo Slávistům k využití. Přihrávku na modrou čáru adresoval Jan Heřman, odkud tvrdě vypálil Přemysl Sedlák do pravého horního rohu brněnské svatyně - 1:0. V pokračující klasické početní výhodě netrefil Zahradník levý horní roh. V 10. minutě se dostalo Brno do dalšího přečíslení 2 na 1. Tentokrát skvěle zasáhl Luňák jak proti střele Vostřáka, tak proti dorážkám Lipiny. Jenže v následné strkanici fauloval Bořek Sláma. Domácí přesilovku Brna ubránili, ale než se hříšník Sláma stihl vrátit do třetiny, vyrovnal ve 13. minutě po výjezdu z rohu Martin Zábranský - 1:1. Třebíč pokračovala v aktivním způsobu hry. Za zmínku stojí 17. minuta, kdy si Zdeněk Sedláček sjel s kotoučem mezi kruhy, ale nedokázal prostřelil klubko těl před Jarinovou brankou. V poslední minutě při vyloučení Dolníčka nebezpečně tečoval Dlouhý před Luňákem, touš skončil tentokrát vedle. První část přinesla především opatrný boj s čekáním na chybu soupeře.

Začátek druhého dějství přinesl přesilovky Komety. Ve 23. minutě šel pykat domácí Vilém Burian, který z lavice hanby sledoval dvě souhry dua Barus – Černý. Prvně tečoval kotouč Barus do břevna, pak dostal krásnou přihrávku Černý, ale zakončil nedůsledně. Ve 26. minutě se Brno dostalo do vedení. Obrovskou hrubici domácích v rozehrávce potrestal po přihrávce Vondráčka Tomáš Klimt – 1:2. Za dvě minuty trestali hosté vyloučení Kalába. V akci, která předcházela třetí brance hostů, pustili rozhodčí zcela jasné zakázané uvolnění. Vostřák našel od mantinelu Romana Vondráčka, který nekompromisně zavěsil – 1:3. Za další dvě minuty se dostal do zakončení opět Vondráček po krásné spolupráci celé pětky, Luňák se vytáhl krásným semaforem. Ve 32. minutě uvolnil Dolníček Milana Přibyla, který tváří v tvář Jarinovi neuspěl. Druhá polovina zápasu odstartovala dvěma přesilovkami domácích, leč bez brankového efektu, i když s nahozením Sedláčka měl hostující brankář hodně starostí. V posledních dvou minutách prostřední třetiny se drali do zakončení Vostřák a Černý. Oba mířili mimo. Druhá dvacetiminutovka pokračovala ospalým tempem, ze kterého vybočilo několik pohledných akcí Brna.

Třetí část začala opatrně. Mužstva opět vyčkávala na chybu soupeře. Při vyloučení Heřmana se nechal zcela zbytečně ve středním pásmu odzbrojit Sedlák, Lipina zavezl touš do útočného pásma Vondráčkovi, jehož střelu dorazil Peter Sojčík – 1:4. Čtvrtá branka vnesla na hokejky Brňanů potřebný klid. Ve 47. minutě domácí obrana přihlížela kroužení brněnských útočníků. Zubíček našel před brankou trestuhodně nepokrytého Petra Lipinu, pro něhož nebylo problém vstřelit gól - 1:5. Domácími pátá branka hostů značně otřásla. Kazili i ty nejjednodušší přihrávky. Když už se dostali do zakončení, minuli branku, nebo nepřelstili Jarinu. V 59. minutě nechala opět laxní a strnulá obrana Třebíče vstřelit Kometu poslední branku utkání z hole Martina Zábranského – 1:6.

Třebíč měla šanci na úspěch pouze v prvé třetině, když se Kometě vyrovnala v pohybu. Ve druhé třetině měli hosté mírnou převahu, kterou dokázali zúročit dvěma brankami. Třetí část přinesla soustředěný výkon Brna, hosté s přehledem bránili a navíc dokázali vstřelit další tři branky. Horácké Slavii chybí hlavně chuť a bojovnost, která ji zdobila celou minulou sezónu.





Ohlasy trenérů

Vladimír Kýhos – HC Kometa Brno: „Věděli jsme, že nás tady bude čekat těžký zápas, protože Třebíč se snaží tu sérii protrhnout. V první třetině to tak i vypadalo. Naši hru v první třetině ovlivnila zbytečná vyloučení, vlastně do desáté minuty jsme nasbírali šest trestných minut a tím jsme se nemohli dostat do tempa. Polovina střídačky byla studená, ale od druhé třetiny, kdy jsme dali gól na 2:1, jsme ovládli hru a zápas jsme v klidu dohráli. Kolektivu můžu jen poděkovat, protože se začíná projevovat kvalita hráčů a začíná to mít směr, který tomu chceme dát. O první třetině jsme si řekli, že nesmíme faulovat, to byl základ, nehrát v oslabení. Vondráček je náš jediný útočník s držením hole na pravou stranu. Dvakrát jsme ho dnes dali do první lajny a dal hned dva góly. Je to hodně kvalitní hráč a myslím, že mu hodně pomůže, že hned v prvním zápase dal dva góly a na jeden nahrál.“


Kamil Pokorný

Kamil Pokorný – SK HS Třebíč: „První třetinu jsme odehráli solidně, bylo to v pohybu a dali jsme po dlouhé době gól z přesilovky. Tam jsme ještě měli sílu a drajv, ale pokud pustíte takového soupeře jako je Kometa ve druhé třetině za osm minut třikrát do přesilovky, tak je to složité. Přesilovku jsme ubránili, ale hned, jak se hráč vrátil na led, tak jsme dostali gól, což nás ještě víc srazilo. Když se takový mančaft, jako Kometa, dostane do dvoubrankového vedení, tak je to složité. Ta kvalita je jasně na jejich straně, to si nebudeme nic nalhávat. Pak se jejich hra proměnila v exhibici a my jsme se utápěli v problémech. Soupeř byl dnes natolik kvalitní, že pokud s ním neudržíme delší dobu vyrovnaný stav a nedostanete ho trochu do problémů, tak se zápas promění v jasnou záležitost tak, jak se to stalo dnes od půlky zápasu. Určitě jsme nerezignovali, ale prostě hráči nestíhali. Vostřák se rozjede, naskáčí na něj čtyři hráči a on je všechny dokáže odmítnout. Už před rozbruslením jsme se rozhodli, že do branky půjde Filip Luňák, chtěli jsme udělat nějakou změnu a Michal s tím byl seznámen a nic proti tomu neměl. Navíc měl problémy se zády, které ho po ranním rozbruslení vzaly ještě víc, takže teď rehabilituje. O postu gólmana pro dnešní zápas jsme ale rozhodli ještě před tím, než jsme se o jeho problémech se zády dozvěděli. Ke trestu pro Dibelku se nechci vracet, je to interní věc a je to za námi. V Olomouci začínáme zase za stavu 0:0 a musíme tak, jak jsme dnes hráli první třetinu, vydržet hrát celých šedesát minut. Musíme být ukáznění a produktivní a uvidíme, jak se ten zápas vyvine.“

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024