Menu +

OLO-TRE 4:2 - Třebíč znovu podlehla o dvě branky a znovu se rozhodovalo až v power-play

Reportáže
T ř e b í č - Na led prvního týmu tabulky cestovali hokejisté Horácké Slavie s cílem uhrát co nejlepší výsledek. Bohužel na konci první třetiny dvakrát inkasovali a tyto dvě branky vlastně nakonec rozhodly o vítězi utkání. Domácí už vedli 3:0, když za Třebíč snižoval Matej Cunik. Pak snížil na rozdíl jediné branky Lubor Dibelka a když v sedmapadesáté minutě nevyužili velkou šanci k vyrovnání Milan Přibyl s Davidem Dolníčkem, rozhodl o tom, že všechny body zůstanou na Hané, Smejkal gólem v power-play do prázdné branky.
Sdílejte článek
 
9.kolo, sobota 6.10.2007
OLO OLO
4:22:0, 1.1, 1:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 19. Brančík Richard (Vyrůbalík Martin, Žajgla Petr), 20. Ministr Milan (Bouz Martin, Kříž Ondřej), 22. Ministr Milan (Vyrůbalík Martin, Kříž Ondřej), 60. Smejkal Filip (Bouz Martin, Ministr Milan) - 33. Cunik Matěj (Dibelka Lubor, Dolníček David), 50. Dibelka Lubor (Zahradník Petr). Rozhodčí: René Trombík - Jiří Jureček,Tomáš Pala. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1350. Střely na branku: 47:28. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 4:2.
Sestavy
HC Olomouc: Sedlář - Ondrušek, Kříž - Vyrůbalík, Bartoň - Paška, Švrček - Janáček - Bouz, Ministr, Smejkal - Meidl, Brančík, Žajgla - Bordowski, Kucharczyk, Zbořil - Luňák, Vrdlovec, Janečka.
SK Horácká Slavia Třebíč: Nedvídek - Hrbáček, Cunik - Roháčik, L. Sláma - B. Sláma, Kolafa - Přibyl, Dolníček, Dibelka - Matušík, Oliverius, Krätzer - Čech, Zahradník, J. Burian - Kundela, Bula, Nahodil.

Komentář k zápasu

Mora vlétla do zápasu podle své tradice, již po dvaceti vteřinách mohl napodobit Ministrův husarský kousek z minulého utkání proti Šumperku Bouz. Nedvídek v bránce Slavie však první střelu ustál, stejně se mu dařilo i proti pokusu Brančíka. Olomoučtí stupňovali svůj tlak a hosté se téměř nebyli schopni podívat za červenou čáru. Až v 7.minutě se ostří olomouckého tlaku otupilo vlastní vinou. Smejkal fauloval a umožnil tak Třebíči dostat se do hry. Na kotouč si tak ve vážnějším zákroku sáhnul Sedlář, který dle očekávání nastoupil v roli jedničky. V 10.minutě odměnil Sedlář důvěru trenérů zákrokem z říše zázraků, který vystřihnul proti příležitosti Zahradníka.

Hosté byli již více vidět, ale i domácí nepolevovali v aktivitě. Mladíci v dresu Mory si dokonce dovolili zahrozit brejkem, Janečka však svou přihrávkou Luňákovi dal pouze vyniknout Nedvídkovi, který doslova zcizil kotouč z ledu. Když už se zdálo, že obě mužstva rozeberou dosavadní remízu v kabině, udeřil olomoucký kapitán. Milimetrovou kolmicí od Vyrůbalíka se nechal Richard Brančík vystřelit do samostatného nájezdu, který zakončil střelou pod břevno 1:0. Aby toho nebylo na hosty před pauzou málo, sehráli olomoučtí ještě jedno parádní představení. Bouz našel přes celou šíři pásma Milana Ministra a ten ranou z první doslova zametl kotouč mezi Nedvídkovi betony 2:0.

Druhé dějství nezačalo pro hosty právě šťastně. Nejprve nedovoleně bránil L.Sláma, za půlminutku si k němu přisedl i napadající Oliverius. Mora rozehrála v přesilovce 5 na 3 kolotoč přihrávek, ke střele nakonec napřáhl Vyrůbalík, Nedvídek pouze ztlumil kotouč před zcela osamoceným Milanem Ministrem, který pohodlně vstřelil druhou branku v utkání 3:0. Moru třetí branka uklidnila možná až přespříliš. Z kombinace se vytratila jednoduchost, nepřesné, složité a zbytečné přihrávky začali dávat příležitost hostím. Ti se ale rozdýchávali poměrně ztěžka.

Ve 30.minutě si ale Slavia při vyloučení Bouze vytvořila souvislejší tlak, jeho korunování v gólový úspěch však přišlo o tři minuty později. Olomoučtí beci nechali v pravém rohu kluziště nepovšimnutého Matěje Cunika, toho si však všimnul Dibelka, který poslal svého spoluhráče do krátkého sóla, které skončilo prostřelenou skulinou mezi Sedlářovými betony 3:1. Vzápětí si šel odpočinout Ondrušek za sekání, Třebíč ovšem místo snahy o kontaktní branku děkovala všem hokejovým bohům. Ke své obávané dělovce od modré se dostal Kříž, který svou pumelicí rozvibroval horní tyč třebíčské branky.

Vstup do poslední třetiny spíše diváky uspával, po dvou minutách ale nudnému úvodu udělal přítrž Brančík, který střelou z úhlu vylekal Nedvídka. Ten kotouč neudržel a vyrazil jej vstříc mohutně sprintujícímu Žajglovi. Olomoucký forvard předvedl nápřah, kterým skoro oprášil osvětlení na Zimním stadionu, následná dělovka však mířila také do těchto míst. Za chvíli si o poznání lépe vedl Zbořil, ten zkoušel prostřelit Nedvídka nad lapačkou, což se mu i povedlo, Medvídek ale bleskově zareagoval a skokem stihnul touš zachytit ještě před čárou.

Mora svého soupeře zatlačila, zvrat ovšem přišel v 50.minutě. Při hře 4 na 4 se nedomluvili olomoučtí beci na pokrytí Lubora Dibelky, který si nechal od Zahradníka naservírovat pas před prázdnou bránu 3:2. Naskočení slávistů na koně se ovšem nekonalo, olomoučtí vzali osud zápasu do svých rukou a snažili se co nejčastěji kontrolovat kotouč. Dvě minuty před koncem, si po poradě v oddechovém čase, ponechali třebíčští na střídačce Nedvídka. Dokázali sice olomoucké na předlouhou minutu zamknout v obranném pásmu, kotouč se ale potloukal pouze kolem mantinelu. Tam také přišel faul Oliveriuse. Ten byl potrestán záhy, Bouz nabídnul Filipu Smejkalovi tutovku do poloprázdné brány a olomoucký forvard neodmítnul podepsat závěrečný účet střetnutí 4:2.





Ohlasy trenérů

Roman Mejzlík (SK Horácká Slavia Třebíč): "Měli jsme hodně špatný vstup do utkání, domácí byli lepší. To se změnilo až v 7.minutě při přesilovce, dostali jsme se z tlaku. Potom jsme možná byli dalších deset minut i lepší. V tom jsme ale inkasovali dva góly a to domácí nakoplo. Hráče jsme neustále nabádali k tomu, aby stříleli, hráli jednoduše, ale ne všichni to respektovali. Přesto jsme se dostali na dostřel jednoho gólu, měli jsme i šance na vyrovnání. I když neříkám, že by to bylo zasloužené, ale na to se nehraje. Naše koncovka je ale špatná. Na konci jsme při hře vabank inkasovali a já mohu domácím jen pogratulovat. Pokud mám zhodnotit náš výkon komplexně, hráli jsme pouze dvacet minut. Deset minut v první třetině a deset minut ve třetí."

Petr Vlk (HC Olomouc): "Věděli jsme, že to dnes nebude jednoduchá věc, podle zápasu v Třebíči jsme věděli, s čím přijedou a snažili jsme se připravit. Vstup do utkání bylo z naší strany dobrý, potom jsme se dostali do útlumu. Pomohli nám góly v první třetině. V určitých okamžicích jsme začali být lehkovážní, dávali jsme si zbytečně složité přihrávky, a to byla voda na mlýn soupeře. Dokonce jsme mu některé šance nabízeli sami, což se nám mohlo vymstít. S body jsme spokojeni, teď se však hraje častěji, takže není čas na hlubší rozbory, musíme se především připravit na pondělí."


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024