Menu +

MOS-TRE 1:4 - Konečně za tři body a v tabulce o stupínek výše

Reportáže
T ř e b í č - Konečně dokázali hokejisté Horácké Slavie skórovat. A nejen skórovat, ale i zvítězit a připsat si tři body. Snad už přestalo zatékat do prachárny Horácké Slavie, která se díky dnešní výhře v Mostě a porážce Havířova v Chomutově posunula minimálně do soboty na čtvrtou příčku tabulky. Dodejme, že toto vítězství přišlo v nejvyšší čas. Důležité dvě branky, první a třetí, vsítil Lubor Dibelka. Do střelecké listiny se zapsali také Michal Oliverius a Petr Zahradník, dvě asistence si připsal i šikovný junior Lukáš Nahodil.
Sdílejte článek
 
26.kolo, sobota 1.12.2007
MOS MOS
1:40:0, 0:3, 1:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 55. Szakal (Plaček, Metlička) - 24. Dibelka (Dolníček), 32. Oliverius (Šurek, Nahodil), 37. Dibelka (Dolníček, Hrbáček), 57. Zahradník (Nahodil, Kolafa). Rozhodčí: Lacina - Dančišin, Matějček. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 552. Střely na branku: 33:45. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4.
Sestavy
HC Most: Volke - Martínek, Charousek, Evan, Plaček, Szakál, Suchánek, Kaltenböck - Zaťovič, Míka, Kudrna - Pinc, Heřman, Metlička - Urban, Koláček, Kašťák - Kováč, Nekvinda, Nedrda.
SK Horácká Slavia Třebíč: Nedvídek - Hrbáček, Sláma L, Sláma B, Bulička, Kolafa, Kaláb, Pálka - Přibyl, Dolníček, Dibelka - Šurek, Zahradník, Nahodil - Matušík, Oliverius, Obdržálek - Kubica, Krätzer, Látal - Burian J.

Komentář k zápasu

Hokejisté Horácké Slavie nastoupili do zápasu s touhou konečně bodovat a přerušit nepříjemnou sérii porážek. Dění na ledě tomu odpovídalo. Domácí hráči působili zaskočeným dojmem a hosté byli od začátku aktivnější. To potvrdil už ve druhé minutě pěknou střelou Tomáš Kaláb, Volke v brance Mostu byl však pozorný. Stejnou práci domácímu gólmanovi připravil i Pavel Bulička, který také zkoušel střelu do modré. První hezkou akci předvedli Mostečtí Heřman a Metlička, který ale nedokázal přesně zakončit. Hosté odpověděli akcí novice v jejich dresu Michala Šurka, ale Volke svůj tým podržel. První přesilovku utkání zařídil brankář Třebíče Michal Nedvídek, který dostal dvě minuty za sekání, ale i když Mostečtí odehráli přesilovku obstojně, branku z ní nevytěžili. Nebezpečnou akci předvedl v jedenácté minutě domácí Koláček, když lišácky objel branku, ale Michal Nedvídek jeho úmysl vystihl. Obrovskou příležitost otevřít střelecký účet zápasu měl v oslabení Michal Oliverius, po chybě Plačka, ale Volke stále držel čisté konto. Od této chvíle byli hosté lepším týme, což potvrdila i šestnáctá minuta a nájezd dvojice Šurek-Kratzer, který však opět vyřešil domácí gólman. V této minutě se ještě do velkých příležitostí dostali Třebíčští Kratzer, Kubica a Dibelka, ale domácí museli už poněkolikáté děkovat svému brankáři. Ještě v osmnácté minutě pálil nebezpečně od modré Marcel Hrbáček, jeho střelu však zblokovala obrana Mostu. Po první třetině, především zásluhou brankáře Volkeho svítil na časomíře bezgólový stav.

I začátek druhé části vyšel lépe aktivním hostům z Třebíče, i když i domácí měli dobrou šanci. Ve třiadvacáté minutě dostal Míka hezkou příhru od Zaťoviče, ale jeho střela šla nad Nedvídkovu branku. První gól zápasu dal po přihrávce od Davida Dolníčka vsítit Lubor Dibelka, když zkopíroval Koláčkův kousek z první třetiny, ale s gólovým koncem - 1:0. Hokejisté Baníku ohrožovali Nedvídka v třebíčské brance jen střelami z uctivé vzdálenosti. Jednu z nich vyslal v pětadvacáté Minutě Metlička, leč brankář hostí byl úspěšný. Ve dvacáté osmé minutě Musel Nedvídek předvést své umění, když po Koláčkově přihrávce na něj najížděl osamocený Urban, ale brankář byl úspěšnější. Důležitost tohoto zákroku se ukázala o čtyři minuty později, kdy hosté udeřili podruhé. Po závaru před mosteckou brankou se k odraženému puku dostal exmostecký Michal Oliverius a střelou po ledě k levé tyči dal pro hosty důležitý a uklidňující druhý gól - 0:2. Asistence Michal Šurek a Lukáš Nahodil. Domácí se po této brance dostali do útlumu a spíše se jen bránili tlaku hostujících hráčů. A tak přišlo to, co přijít muselo. Těsně po skončení přesilovky se hosté prosadili potřetí. Lukáš Sláma osvědčil výborný přehled a přihrávkou našel volného Lubora Dibelku jenž nikým nehlídán na levé straně vcelku pohodlně upravil na 0:3. Minutu a deset vteřin před koncem druhé třetiny měli domcácí příležitost ke snížení, když Urban skvěle našel před brankou Třebíče volného Koláčka, ale ten střelu nezvládl. Po druhé třetině tak šli do kabin o mnoho spokojenější hosté, protože vedli o tři branky.

Na začátku třetí třetiny zahrozili domácí, když se ve třetí minutě protáhl před Nedvídka Metlička, ale akci nedotáhl do gólového konce. Snahu Mosteckých o tlak přerušilo vyloučení Plačka, který si musel jít na dvě minuty odpočinout za hákování. Hosté toho v této přesilovce mnoho nevyprodukovali. Nebezpečnou byla jen střela z hole Petra Zahradníka, kterou ale Volke zneškodnil. Sedmačtyřicátá minuta přinesla střelu z hole obránce Horácké Slavie, Pavla Buličky, po níž za Volkeho zády zazvonila tyč. Hráči hostů se už nikam moc nehnali, vedli o tři góly a na domácích bylo, aby se zápasem zkusili něco udělat. Ti ale kromě propagačních střel nedokázali vyprodukovat žádnou plynulou hokejovou akci. Až v přesilovce, když v čase 53:07 musel na trestnou Kolafa za vysokou hůl, měli dobré šance zkušený Metlička a o chvíli později také Plaček, ale na čestný úspěch si museli domácí fanoušci ještě počkat. Dočkali se až v čase 54:53, kdy přesilovou hru využil Martin Szakál střelou od modré - 1:3. Asistence Plaček, Metlička. Odpověď Třebíčských však byla blesková. Čas 56:41, po přihrávce Nahodila, která „měla oči“ se prosadil pěkně provedeným blafákem Petr Zahradník - 1:4.V té době už bylo o vítězi utkání rozhodnuto a střetnutí se už jen dohrávalo. Čtyřicet vteřin před třetí sirénou ještě vyslal tvrdou střelu Kašťák, leč bez úspěchu. Hosté si tak mohli zaslouženě vychutnat radost ze zisku tří bodů za výhru 1:4.



Ohlasy trenérů

Ladislav Kolda (HC Most): "Z naší strany to byl dnes strašný zápas. Už začátek byl špatný, Třebíč se v první třetině dostávala do šancí, ale podržel nás gólman. V kabině jsme si to vyříkali, že musíme podstatně zlepšit nasazení a odhodlání, ale opak byl pravdou, nic se nezměnilo a dostali jsme tři góly. V poslední třetině Třebíč kontrolovala hru, pozorně bránili. Chtěl bych se za dnešní výkon všem divákům omluvit."

Josef Horešovský (SK HS Třebíč): "Jsme rádi, že jsme dnes konečně bodovali, po sérii špatných výsledků jsme to potřebovali, nehráli jsme některé zápasy špatně, ale nedávali jsme góly! Doufám, že nám dnešní vítězství zvedne sebevědomí. Z dnešního zápasu jsme měli obavu, ale nastoupili jsme s velkou koncentrací a vůlí po vítězství a to se nám vyplatilo."


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024