Menu +

KAD-TRE 2:1 pp - Dlouho to vypadalo na víc než jeden bod, i ten je teď dobrý

Reportáže
T ř e b í č - Ve třicátém kole narazili Třebíčští na Kadaň, na jejímž ledě se jim delší dobu nedaří. Dnes ale Slavisté dlouho vedli brankou Davida Dolníčka. Kadaň vyrovnala až v osmapadesáté minutě Poživilem a ve třetí minutě prodloužení pak stejný hráč rozhodl o tom, že druhý bonusový bod si připsali domácí hráči. Vynikající výkon opět podal brankář Třebíče, Michal Nedvídek. Toto utkání završilo druhou část soutěže, v níž se potkávaly celky východní a západní skupiny. Už ve středu čeká Horáckou Slavii první soupeř skupiny Východ, Kometa Brno.
Sdílejte článek
 
30.kolo, sobota 15.12.2007
KAD KAD
2:1p0:0, 0:1, 1:0 - 1:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 58. Poživil (Chyba, Fink), 63. Poživil (Fink) - 25. Dolníček (Sláma Bořek, Kolafa). Rozhodčí: Froněk - Rozlílek, Sichrovský. Vyloučení: 8:9, navíc Hrbáček (TRE) 10. minut osobní trest. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 390. Střely na branku: 44:22. Průběh utkání: 0:1, 2:1.
Sestavy
SK Kadaň: Hanuljak (Stejskal) - Poživil, Kloz, Spitzer, Vaněček, Hlubuček, Brňák, Chotaš, Hlavatý - Polanský, Fink, Chyba - Buďa, Vrtek, Kajer - Pražák, Derfler, Bauer Jakub - Kýhos, Veverka, Bauer Jan.
SK Horácká Slavia Třebíč: Nedvídek (Luňák) - Hrbáček, Sláma Luboš, Sláma Bořek, Bulička, Kolafa, Kaláb, Pálka, Přibyl, Dolníček, Dibelka, Matušík, Oliverius, Obdržálek, Šůrek, Zahradník, Bárta, Burian, Krätzer, Látal.

Komentář k zápasu

Kadaň měla více ze hry, branky k vidění nebyly

Úvodní zákrok klání si připsal až na začátku 3. minuty Nedvídek, po Kýhosově střele z těžkého úhlu. Následující útok Severočechů zaměstnal hostujícího muže s maskou mnohem více, když bylo nutné předvést několik kvalitních zákroků zakončených skrytím puku v lapačce. Aktivnější hra domácích přinesla posléze vyloučení Horácké Slavie. Ačkoliv Kadaňští pálili velice intenzivně, Nedvídek byl vždy na správném místě. Po mírném zpomalené hry se další brankové ohrožení objevilo až v polovině třetiny, kdy při nenápadné akci zkoušeli z hromadné tlačenice zakončit Kýhos s Janem Bauerem. Na opačné straně předvedl ke konci 12. minuty první zákrok Hanuljak, střela z poloviny kluziště ho však příliš neohrozila. Nebezpečněji vypadala akce v půlce 14. minuty, kdy musela domácí opora zasahovat vícekrát v řadě. V 17. minutě měl Nedvídek zatím největší množství práce, když Severočeši ujížděli ve 3 proti 1. Vložená hokejka obránce hostů do finální přihrávky zabránila skórování do odkryté klece. Následný nápor hasili hráči Horácké Slavie jen za přispění velkého kusu štěstěny. V obdobné situaci se o chvíli později vyskytli i domácí, neboť po faulu v obranném pásmu měli s udržením čistého konta dost námahy. Úplný závěr 1. části sehráli v početní výhodě Kadaňští, branka za 30 sekund zbývajících do zvuku sirény nepadla, proto byl stav stále nerozhodný 0:0.

Třebíč zlepšila hru a náhle udeřila
Hned z kraje se prodral k samostatnému úniku Kajer, na poslední chvíli byl faulován a Třebíč šla do 3. Několik málo vyslaných střel Nedvídek pokryl, na řadě tak byla Kadaň, aby vyslala svého zástupce na lavici hanby. Staré známé nedáš dostaneš si domácí ověřili v čase 24:18, kdy prostřelil vše z levého mezikruží Dolníček po přihrávkách Slámy a Kolafy, 0:1. Gólové akci totiž předcházela akce Kadaně 2 na 1, Fink však přihrávku Polanského nedokázal zužitkovat. Severočeši se pokusili ihned otřepat, v početní výhodě musel Nedvídek skoro až čarovat, aby zamezil brzkému srovnání. Bíložlutí hráli přesilovku i po skončení předchozí, když v ní však nic kloudného nepředvedli, dostali možnost početní výhody i hráči v červenomodrém, kteří si počínali obdobně jako dříve jejich protihráči. Po srovnání počtu mužů na ledě přišel další trest Kadaně, který dokázala přečkat bez úhony a v 37. minutě se sama vrhla za cílem vyrovnat, když na trestné odpočíval hráč hostů. Sen o útočném tlaku domácích vzal později za své, když trestnou lavici doplnil i zástupce z opačné strany barikády. Rozkouskovaná hra v prostřední části sice přinesla branku, přesto tempu hry drobně škodila. Hokejisté odcházeli do kabin za stavu 0:1.

Kadaň se po nátlaku dočkala
Kadaň hned od začátku třetiny tlačila více na pilu než hosté, odměnou jim byla přesilová hra. Střely, které byly vyslány směrem k Nedvídkovi, si cestu za brankovou čáru nenašly. V 45. minutě zkoušeli domácí jinou taktiku, která také příliš nevycházela. Místo střílení se snažili silou propasírovat puk až do branky. Když hokejisté Třebíče viděli, že domácí šance vypadají vesměs bezzubě, odhodlali se ke klidnému čekání na svojí příležitost či brejk. V polovině závěrečné části hrála Kadaň v oslabení, přesto si rychlým napadáním vytvořila několik šancí. V 53. minutě prověřil pozornost Nedvídka střelou od modré Poživil, puk skončil bezpečně v lapačce. V blížícím se závěru Třebíč zúžila své aktivity na vyhazování puků a čekaní před vlastní modrou co se bude dít. Severočeši v útočném pásmu kombinovali, avšak bez úspěchu. Jedna z posledních nadějí na srovnání stavu se Kadani naskytla na konci 57. minuty. O 10 sekund později po tvrdém zákroku třebíčské obrany se sudí rozhodl opět vylučovat. Po diskuzi s hráči hostů své rozhodnutí překvapivě odvolal. Rázem vyhrocená a bouřlivá atmosféra dovedla domácí k vyrovnání. Po drtivém sevření v útočném pásmu se v čase 57:52 radoval Poživil po přihrávce Chyby, 1:1. Do zvuku sirény se již ani jeden z týmů do vyložené šance nedostal, utkání tak dospělo do prodloužení. Rychlé rozhodnutí mohlo přijít už v 61. minutě, kdy Dolníček přečetl hru domácích a po vypíchnutí přihrávky mířil sám na Hanuljaka, jenž se štěstím udržel puk. Definitivní tečku za zápasem napsali Kadaňští, když v čase 62:42 zpečetil vítězství bíložlutých Poživil, který po kombinační akci a přihrávce Finka zakončoval do odkryté branky. Konečný stav 2:1pp.



Ohlasy trenérů

Josef Horešovský (trenér Třebíč): "Několikrát po sobě jsme prohráli, dnes jsme získali bod, což je jediné pozitivum. Náš výkon nebyl na úrovni v útočné činnosti a nakonec jsme udělali i chyby v obraně. Soupeř hrál svojí hru, měl lepší pohyb než my. To, že jsme tak dlouho vzdorovali, byla vlastně pouze souhra náhod. Myslím si, že výsledek je spravedlivý, rozhodně jsme neměli tolik šancí, abychom mohli pomýšlet na 3 body."

Petr Vyskočil (trenér Kadaň): "Nakonec jsme spokojení s 2 body, ale do utkání jsme šli s cílem vyhrát. Vzhledem k vývoji zápasu si myslím, že výsledek je spravedlivý. Dnes jsme znova nevyužili přesilovku 5 na 3, na což jsme si stěžovali už minule. V podstatě soupeř vedl celý zápas díky přesilové hře 5 na 4. Nás tato situace trápí a myslím si, že toto je veliký důvod k zamyšlení. Je třeba pracovat na přesilovkách, zjednodušovat je a snažit se najít hráče, kteří je budou hrát. "


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024