Menu +

TRE - HKR 3:1 - V lítém boji Třebíč vydobyla vítězství - stav série: 2:1

Reportáže
T ř e b í č - Ve třetím vzájemném zápase série přivítala Horácká Slavia na svém ledě celek Hradce Králové. Vstup do utkání vyšel domácím skvěle, již po pětadvaceti sekundách hry se mohli radovat z gólu Aleše Kreuzera. Domácí, které vstřelená branka viditelně povzbudila, si i nadále vytvářeli nebezpečné šance, ale nezaostávali ani útočníci Hradce. Své vedení Horácká Slavia navýšila dvěma rychlými góly v devětadvacáté a jednatřicáté minutě. Střelecky se prosadili Petr Zahradník a Ondřej Látal. Ani to ale hostující tým nesrazilo na kolena. Zejména ve třetí třetině se měla domácí obrána co ohánět. Svými skvělými zákroky třebíčský tým držel v průběhu celého utkání Filip Luňák, kterého dokázal překonat pouze Sakrajda v šestapadesáté minutě. Domácí tak vybojovali vítězství a v sérii vedou 2:1 na zápasy.
Sdílejte článek
 
PK3, pondělí 18.2.2008
TRE TRE
3:11:0, 2:0, 0:1
HKR HKR
Statistiky
Branky a nahrávky: 1. Kreuzer (Dolníček), 29. Zahradník (Sedláček), 31. Látal (Nahodil, Dibelka) - 56. Sakrajda (Koudelka) Rozhodčí: Vambola - Hejduk, Křivský Vyloučení: 8:7. Využití: 1:0 V oslabení: 0:0. Diváci: 1950. Střely na branku: 38:37. Průběh utkání: 3:0, 3:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák - Hrbáček, Kaláb, Malena, Sedláček, Sláma L., Sláma B., Dvořák, Bulička - Burian V., Dolníček, Kreuzer, Čech, Zahradník, Heřman, Látal, Nahodil, Dibelka, Přibyl, Bárta, Obdržálek.
Mountfield HK: Koutský - Toužimský, Pavlů, Burian, Táborský, Pazdera, Lesák, Kučírek, Kolář - Fořt, Roubík, Kadlec, Sakrajda, Koudelka, Šeda, Haluza, Hruška, Suchý, Kočan, Korotvička, Šejnoha.

Komentář k zápasu

Třetí zápas osmifinále play-off mezi Horáckou Slavií a Hradcem Králové nabídl vše, co má být v zápase play-off. Důraz, nasazení, tvrdost, obětavost. O nic z toho nebyli diváci na třebíčském zimním stadionu ošizeni.


Hned první minuta přinesla otevření skóre. Po icingu hostů se vhazovalo před jejich brankou. Po buly způsobil Dolníčkův útok zmatek před Koutským, čehož využil Aleš Kreuzer střelou do odkryté klece – 1:0. Ve 4. minutě si Hradečtí zahráli krátce proti třem domácím bez úspěchu. Za minutu likvidoval Luňák dva pokusy Sakrajdy. Na druhé straně se prezentoval pěkným švihem Nahodil, Koutský jeho ránu vykopl betonem. V polovině první části řešil ošemetnou situaci před svou svatyní domácí gólman. V 11. minutě vyrobili hosté chybu v rozehrávce, kterou se snažil potrestat Malena dělovkou od modré čáry. Koutského lapačka byla proti. Do konce první části ještě Luňák skvěle vychytal Suchého, Fořta a Táborského. V poslední minutě prvého dějství dorážel Heřman střelu Sedláčka, ale bekhendem jen těsně minul.


Hned v úvodu prostřední třetiny zmařil Luňák šanci Roubíka. Při vyloučení Látala hosté ostřelovali Luňáka ze všech možných pozic bez úspěchu. Ve 27. minutě při hře ve čtyřech na obou stranách vtrhl do útočného pásma hradecký Kadlec, s jehož tečovanou ránou měl Luňák plné ruce práce. Z protiútoku prchl do brejku Kreuzer, který ztroskotal na Koutském. Ovšem Kreuzera seknul Burián a byl vyloučen. Po té fauloval Koudelka znovu Kreuzera a domácím se naskytla dlouhá přesilovka pět na tři. Ve 29. minutě tvrdě vypálil od modré čáry Sedláček, puk se odrazil před Petra Zahradníka, který kotouč nemilosrdně umístil za Koutského záda – 2:0. V pokračující klasické přesilovce domácích se jal do útoku hostující Koudelka, Luňák si proti jeho ráně povyjel a ztlumil ji na hrudi. V polovině zápasu přihrál Nahodil do jízdy Ondřeji Látalovi. Ten z levého kruhu nekompromisně propálil Koutského – 3:0. Hradec na tento vývoj druhé třetiny reagoval oddechovým časem. Hosté se pustili odvážněji do napadání. Přesilovka Hradce při vyloučení Kreuzera přineslo nahození Pavlů, které Luňák chytil po Haškovsku do vyrážečky. Ve 35. minutě rozpoutala Třebíč neúspěšné útočné manévry při vyloučení Pazdery. Hosté dohrávali druhou třetinu v přesile pěti proti třem. Nejprve Luňák fantasticky vyrazil střelu Šedy, a potom čaroval proti dvěma střelám Pavlů.


Domácí v nástupu do poslední části hry ubránili přesilovku Hradce. Hosté ještě více zvýšili aktivitu s vědomím, že nemůžou nic ztratit. Ve 43. minutě zůstal třebíčský fantom otřesen po bombě Kučírka. V téže minutě šel pykat Dolníček. Luňák pokryl ránu Toužimského, z protiútoku otestoval Koutského pozornost Čech. Ve 48. minutě znovu čaroval Luňák proti ráně Sakrajdy a jedovaté dorážce Koudelky. V 52. minutě podnikli domácí protiútok, na jehož konci byla střela Látala. Touš sice prošel hostujícímu brankáři mezi betony, ale v bráně neskončil. Hradec domácí ještě více přitlačil a přece jen se dočkal čestného úspěchu. V 56. minutě rozpoutal Koudelka zmatek před Luňákem, kterého využil Petr Sakrajda - 3:1. Za minutu pálil z jízdy Kadlec a jen těsně minul levou tyč Luňákovy svatyně. Očekávanou hru bez brankáře hostů zmařil svým vyloučením Lesák.


Třebíč dovedla třetí osmifinálový duel k vítěznému konci, po kterém domácí hokejisté poděkovali skvělým divákům za podporu. Horácká Slavia může zítra sérii ukončit a postoupit do čtvrtfinále.



Ohlasy trenérů

Pavel Pazourek

Pavel Pazourek

Pavel Pazourek – HV VČES Hradce Králové: „My jsme dnes nehráli dobře, obzvlášť ten začátek byl hodně špatný. Zápas hodně poznamenala zbytečná chyba a dá se říct, že zápas pak rozhodla branka v přesilovce pět na tři. Byli jsme často vylučovaní a tím jsme si zápas prohráli, nějaké šance jsme si vypracovali, ale ty jsme nedali. To jsou dvě věci, které rozhodly dnešní zápas. Je možné, že se naši hráči částečně uspokojili po vysokém vítězství ve druhém utkání, protože dnes do toho dvě třetiny nedali srdíčko. Až teprve v závěrečné třetině jsme hráli naplno a bylo to znát. Jak je na tom Koudelka zatím nevíme, to uvidíme až zítra.“


Roman Mejzlík

Roman Mejzlík

Roman Mejzlík – SK Horácká Slavia Třebíč: „Musím souhlasit s panem Pazourkem v tom, že začátek utkání byl velmi důležitý, my jsme měli dobrý vstup do utkání, dali jsme rychlý gól. Pak jsme docela pozorně a důrazně bránili a soupeř nedokázal proměnit vyložené šance, které měl, při nás stálo i štěstí. To utkání jsme ubojovali až do konce, chtěl bych hráčům poděkovat za obětavý a bojovný výkon. Takhle se hrají zápasy play-off a ještě bych chtěl pozdravit nemocného Kamila Pokorného do Pocoucova a přeju mu brzké uzdravení. Je to play-off a jestli prohrajete 1:0 nebo 10:0, pořád je to jen jeden bod do té série a já myslím, že hráči si uvědomili, že hrají doma, že přišlo o něco víc diváků, než chodí normálně a chtěli se jim odvděčit dobrým výkonem, což se podařilo. Neřekl bych, že máme mečbol, spíš jen výhodu a uvidíme, jestli to soupeř zvrátí na shodu, nebo jestli mi ten balon proměníme. Myslím, že zítra to bude opatrnější, protože soupeř, pokud chce sérii ještě vrátit domů, musí vyhrát a my mu to doufám neumožníme."

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024