Menu +

TRE - HKR 1:4 - Série vyvrcholí ve čtvrtek v Hradci Králové - na zápasy 2:2

Reportáže
T ř e b í č - V druhém domácím zápase série s Hradcem Králové, který měl na krku nůž v podobě vyřazení z play-off, Třebíč nedokázala zopakovat výkon z předchozího utkání. Hosté otevřeli brankový účet zápasu již v páté minutě zásluhou extraligové posily Jana Starého. Během dalších pěti minut hry dokázali hosté vstřelit ještě dvě branky, na které v první třetině již domácí nenašli gólovou odpověď. Ve druhé třetině měla Horácká Slavia více ze hry, což ale dokázala zúročit pouze jednou brankou. Šťastným střelcem se stal v pětatřicáté minutě mladík Lukáš Nahodil. I v poslední třetině se domácí prosadili do mnoha šancí, k jejich proměnění jim ale chyběla dávka štěstí. Tři minuty před závěrečnou sirénou zpečetil vítězství Hradce Králové Starý. Hosté tak vyrovnali sérii na 2:2 a k rozhodujícímu utkání odjedou hokejisté Třebíče ve čtvrtek na led Hradce Králové.
Sdílejte článek
 
PK4, úterý 19.2.2008
TRE TRE
1:40:3, 1:0, 0:1
HKR HKR
Statistiky
Branky a nahrávky: 35. Nahodil (Látal, Sedláček) - 5. Fořt (Kadlec, Toužimský), 6. Suchý (Haluza, Karlíček), 10. Starý (Kolář, Šeda), 57. Starý (Šeda, Kolář). Rozhodčí: Souček - Guth, Rittich. Vyloučení: 7:10 + navíc Fořt (HKR), Sedláček (TRE) 5 minut + osobní trest do konce utkání. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2150. Střely na branku: 55:35. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák – Hrbáček, Kaláb - Malena, Sedláček - Sláma L., Sláma B. - Dvořák, Bulička- Burian, Dolníček, Kreuzer - Čech, Zahradník, Heřman - Látal, Nahodil, Dibelka - Přibyl, Bárta, Obdržálek.
Mountfield HK: Koutský – Dušek, Toužimský, Kolář Jan II., Burián, Táborský, Pazdera, Karlíček, Lesák, Pavlů, Fořt, Roubík, Kadlec, Kolář Jan I. Starý, Šeda, Haluza, Sakrajda, Suchý, Kočan, Hruška, Korotvička.

Komentář k zápasu

Do utkání aktivněji vstoupil Hradec. Hosté se hned zpočátku tlačili před Luňáka, kde ovšem narazili na tvrdé domácí beky, kterým se dařilo redukovat hostující šance. Velkou šanci ve 4. minutě vychytal hostujícímu Haluzovi domácí gólman, který na hranici brankoviště vytáhl několik povedených zákroků. Za několik minut byla hostům doslova nabídnuta dvojnásobná přesilovka. V 5. minutě se hosté dostali do vedení. Tvrdou ránu namířil na třebíčskou klec Patrik Fořt. Na tuto tvrdou střelu byl již Luňák krátký. Hradec dokázal využít i následnou přesilovou hru pět na čtyři. V 6.minutě vystřelil tvrdě Matějíček, jehož střelu dokázal tečovat za záda domácího brankáře Pavel Suchý. V 7. minutě dostali možnost početní výhody také domácí. Přesilovka Třebíče však netrvala ani minutu a domácímu Malenovi bylo odpískáno hákování, které viděl snad jen sudí. Další brankovou akci přinesla 10. minuta. Jan Starý měl v útočném pásmu hodně prostoru pro střelu, kterou dokázal zužitkovat ve třetí gól Hradce. Luňákovi prošel kotouč mezi betony. Hradec byl na koni. Do konce třetiny si vytvořil ještě několik nebezpečných akcí. Šanci zkorigovat dostalo mužstvo Horácké Slavie v 18. minutě, kdy si Třebíč zahrála krátkou přesilovou hru pěti proti třem. Domácí v útočném pásmu dokázali kombinovat. Největší šanci si připsal Lukáš Nahodil, který se drzým průnikem snažil překonat hostujícího brankáře bekhendovou střelou. Následná Látalova dorážka sice skončila v brance, ale bohužel pro domácí až po odpískání.

Hned v úvodu druhé části se Třebíč tlačila do útoku a střelami Bárty, Kreuzera a Látala se dostala do tempa s odhodláním snížit skóre zápasu. Ve 27. minutě přinesla zvýšená aktivita Třebíče alespoň úspěch v podobě přesilové hry. Třebíčští hosty z Hradce zamkli v jejich obranném pásmu a vytvořili si tlak. Hosté se bránili i za cenu dalšího faulu. Horáci měl 41 vteřin opět ve hře o dva muže navíc. Třebíči se tentokráte na šance příliš nevedlo, hosté se celkem bez větších problémů dokázali ubránit. Ve 32. minutě uháněl na Koutského Obdržálek. Zezadu byl však bráněn a tím pádem nedokázal únik proměnit. Až ve 35. minutě rozjásal třebíčské ochozy Lukáš Nahodil, který prokázal dobrou orientaci před brankou. V zápětí odjel na trestnou kapitán Hradeckých Roubík, Třebíč se připravovala na další útočné snažení. I tato přesilovka se proměnila ve dvojnásobnou. Velké šance spálili domácí Zahradník a Čech, když ani jeden z nich nedokázal překonat ležícího brankáře.

Úvod poslední třetiny patřil znovu hostům. Tvrdě od modré vypálil Kadlec. O chvíli později střílí na domácího brankáře Pazdera. Luňák i přes to, že neměl prakticky žádný výhled dokázal střelu zlikvidovat. Ve 49. minutě měla Třebíč obrovskou šanci. Při přečíslení našel Dibelka Látala, kterému radost z druhé branky v play off překazila lapačka hostujícího brankáře. V 54. minutě tvrdě na bránu vypálil Sedlák. V cestě mu opět stál Koutský včele ze svou lapačkou. Poté se Třebíč natlačila do útočného pásma ve snaze vstřelit branku, to se Třebíčským nepodařilo. V 57. minutě si Hradec pojistil své vítězství. Po střele Šedy dorazil do odkryté třebíčské klece kotouč Jan Starý. V 58. minutě rozhodčí opět přehlédl faul na domácího hráče. Tentokrát dostal sekeru od hostujícího Fořta Zdeněk Sedláček. Když nebyl tento zákrok potrestán, tak se domácí obránce snažil faul potrestat sám. Sedláčka s Fořtem od sebe museli odtrhnout až rozhodčí. Hosté si z Třebíče odvezli druhý bod a vyrovnali tak stav série na 2:2. O postupujícím se tedy rozhodne ve čtvrtek 21. února na hradeckém ledě.



Ohlasy trenérů

Jiří Mička – HC VČES Hradce Králové: „My jsme včera odehráli špatný zápas, po špatném výkonu jsme prohráli 3:1. Do dnešního zápasu jsme šli s tím, že sérii chceme dostat do Hradce a od prvního střídání bylo vidět, že hráči chtějí. Pomohlo nám, že jsme dali rychle tři góly, tím jsme se trošku uklidnili. Klíčové bylo, že jsme ve druhé třetině přežili asi osm minut oslabení, za to bych chtěl klukům poděkovat. Ve třetí třetině jsme to perfektním taktickým výkonem zvládli, odvážíme si vítězství a tu sérii prodlužujeme do čtvrtka. Hráči z Pardubic, Starý a Kolář nám hodně pomohli, dali dva góly, trošku nám oživili kabinu, která byla po včerejšku trošku skleslá, takže určitě přínos a jsme rádi, že nám pomohli.“

Roman Mejzlík

Roman Mejzlík

Roman Mejzlík – SK Horácká Slavia Třebíč: „To utkání bylo hodně ovlivněno začátkem, kde jsme dostali góly v oslabeních ale i potom jsme hráče nabádali, aby to nezabalili, že je pořád o co hrát. To utkání se lámalo ve druhé třetině, kde jsme měli přesilové hry, ale bohužel ten kontaktní gól na 3:2 jsme dát nedokázali. I ve třetí třetině jsme měli šanci v brejku, kterou jsme nedali. Kdybychom to dali, možná by utkání vypadalo jinak, možná ne, ale hráči ten zápas odmakali a je potřeba jim poděkovat za to, že bojovali i před domácí diváckou kulisou. To utkání mělo svůj náboj, někdy bylo hodně vypjaté, ale to k play-off patří. My tu sérii samozřejmě nebalíme, rozhodne se ve čtvrtek v Hradci a jestli to bude výhoda pro nás, nebo pro Hradec, to se ukáže.“

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024