Menu +

JUN: SPA-TRE 5:2 - Třebíč obrat nedokonala

Reportáže
T ř e b í č - V rozhodujícím třetím osmifinále extraligy juniorů Horácká Slavia neuspěla. Sparta se brzy dostala do vedení, které si udržovala prakticky celý zápas. Na začátku poslední třetiny sice Lukáš Popela vykřesal jiskřičku naděje, ale domácí ji za několik minut uhasili. Junioři předváděli v celé sezóně dobrý hokej. Věřme, že se jim bude podobně dařit i v dalším ročníku nejvyšší soutěže s částečně obměněným hráčským kádrem.
Sdílejte článek
 
OF3, pátek 29.2.2008
SPA SPA
5:22:1, 2:0, 1:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 3. Hájek (Mrňa, Rybecký), 8. Slaba (Pacovský), 23. Slaba (Švácha), 25. Mrňa, 49. Rybecký (Mrňa, Hájek) - 15. Burián (Vlašín), 43. Popela (Burián). Rozhodčí: Šindler - Pešek, Šatava. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 200. Střely na branku: 45:33. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2, 5:2.
Sestavy
HC Sparta Praha: Kalčík – Vošmik, Kořínek, Švácha, Hanzl, Sem, Čížek, Husák – Rybecký, Pacovský, Kafka, Slaba, Morkes, Hájek, Sladký, Forman, Mrňa, Škaloud.
SK Horácká Slavia Třebíč: Ondrůj – Vlašín, Popela, Jaroš, Dvořák, Kadela R. – Němec, Dostál, Vítek, Dočeka, Kesner, Náhodil, Jánský, Kundela M., Burian V., Fila, Klíma, Kadela E., Kejda, Burián P

Komentář k zápasu

Do branky domácích se od samého začátku postavil nečekaně Tomáš Kalčík. Nemusel však čelit mnoha střelám, hrálo se totiž především na třebíčské polovině hřiště.
Po dvou a půl odehraných minutách si pro puk dojel za Ondrůjovu klec Pavel Mrňa. Bleskurychle našel pasem Tomáše Hájka, který z mezikruží střelou mezi Ondrůjovy betony otevřel skóre – 1:0!
To ještě ze strany domácích nebylo vše. Pár chvil nato v pádu nastřelil Morkes tyč!
Když byl poté v sedmé minutě vyloučen hostující Popela, bylo ještě veseleji. Od modré totiž vypálil Pacovský, jehož Ondrůjem vyraženou střelu dorazil do sítě Jan Slaba - 2:0!
Třetí gól mohl přidat Petr Kafka. Na hokejce zkrotil rychlou Hanzlovu přihrávku a řítil se osamocen na třebíčského gólmana. Bekhendový blafák se mu však nevydařil a Ondrůj jeho pokus zlikvidoval.
A tak se skóre měnilo na druhé straně. Nerozchytaný Tomáš Kalčík neudržel ránu Vlašína a puk do jeho klece dorazil Petr Burián - 2:1.
Domácí hokejisty Buriánův gól zabrzdil a nebylo divu, že se na jejich hokejky vkradla nervozita. Třebíčským narostla křídla a byli několikrát blízko vyrovnání. V sedmnácté minutě se sám před sparťanským brankářem octl Burián, Kalčík však svůj tým podržel.
Hosté už zvedali ruce na hlavu necelou minutu před koncem. Od modré pálil Kadela a Filova dorážka se otřela o horní síťku!

Sparťany první přestávka opět dostala do herní pohody. Když byl hned z kraje druhého dějství vyloučen třebíčský Vlašín, stála před nimi dvouminutová přesilovka, se kterou si tentokráte poradili na výbornou. Od modré poslal Hanzl puk na Šváchu, který našel před brankou Jana Slabu. Na střelu kapitána Sparty mezi Ondrůjovy betony nedokázal hostující gólman zareagovat – 3:1!
Chvíli nato dostali možnost početní převahy i hosté. Ondrůj si však svou následnou minelu rozhodně za rámeček nedá. Vošmik vyhodil za třebíčskou branku, kde hostující gólman puk zastavil. Rozehrál ho však jen na hokejku Pavla Mrni, který jej dorazil do prázdné branky – 4:1!
Do konce druhé části měl největší šanci na snížení třebíčský Kundela. Obtočil se kolem sparťanské branky, Kalčík se však natáhl a vleže chytil Kundelovu střelu do lapačky!

Vstup do třetího dějství vyšel naopak lépe hostům. Po necelých třech odehraných minutách napřáhl od modré Lukáš Popela a propálil hradbu těl, která znemožňovala Kalčíkovi výhled – 4:2.
Vstřelená branka opět hosty nabudila a ti se hrnuli do dalších šancí. Tu největší jim překazil Tomáš Kalčík, když nádherně lapačkou vychytal Viléma Buriana, který pálil nezištně hned po vhazování.
Rozhodující úder přišel v devětačtyřicáté minutě. Hájek vybojoval na modré puk pro Mrňu, který našel rychlou přihrávkou před brankou číhajícího Lukáše Rybeckého - 5:2!





Ohlasy trenérů

David Volek

David Volek - HC Sparta Praha: "Po nějakých úpravách v sestavě a o uvědomění si, že pro nás mohla dnes skončit sezóna, tak jsme až na pár momentů podali od první třetiny výborný kolektivní výkon, kdy hráči byli schopni obětovat takové ty individuální věci pro tým. Po inkasovaných gólech jsme museli na hráče hodně mluvit, vždy trochu znervózněli, ale v obou případech to zvládli."





Štěpán Oberreiter

Štěpán Oberreiter - SK Horácká Slavia Třebíč: "Věděli jsme, že to dneska nebude lehké. Spartě šlo o hodně, ale ona musela a my jsme chtěli. Věděli jsme, že je Sparta silná na brankovišti, přesto jsme odtamtud dostali dva rychlé góly. Pak jsme se dokázali dostat do hry, ale položil nás ten čtvrtý gól, kdy jsme ho darovali zadarmo, což náš mančaft hodně srazilo. Série byla velice vyrovnaná, věřím že jsme Spartě byli důstojným soupeřem a přeju jí, ať se dostane přes Slavii dál."


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024